NASA, Bir Ötegezegenin Yüzeyini Gözlemleyebilmek İçin Güneşi Dev Bir Teleskopa Çevirmeyi Planlıyor!
Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!
NASA, Bir Ötegezegenin Yüzeyini Gözlemleyebilmek İçin Güneşi Dev Bir Teleskopa Çevirmeyi Planlıyor!
Dış gezegenleri doğrudan gözlemlemek son derece zordur. Bizden 100 ışıkyılı uzaklıktaki bir uzaylı türünün, Dünya'yı tek bir piksel olarak görebilmek için 90 kilometre çapında aynaya sahip bir teleskopa ihtiyacı olurdu. Ancak yapımı imkansız teleskoplara ihtiyaç duymadan sadece küçük ötegezegenleri görmek değil, yüzeylerinin haritasını çıkartmak bile mümkün. İşin sırrı, Güneş'i dev bir merceğe dönüştürmek.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Kütlesi olan her obje, uzay-zamanı bükerek ışığın etrafında bükülmesine neden olur ve bu, yerçekimi merceği olarak bilinen fenomeni yaratarak objenin arkasını görmemizi sağlar.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Kıyaslama yapmak gerekirse, Dünya'dan en uzakta bulunan insan yapımı nesne olan Voyager 1'i ele alalım.
Bu görevin başlaması için zaten her şey hazır.
Bu kurulum, teleskop gidip başka bir nesneyi görüntüleyemeyeceği için gözlemlenecek hedefin önceden bilinmesi gerektiği anlamına geliyor.
"Artık bağış toplama ve ekip geliştirme gibi projenin daha az heyecanlı kısımları hakkında düşünmemiz lazım." diyor Turyshev.
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
Yorum Yazın
650 ab uzağa gidene kadar dünyaya en yakın güneşten daha büyük yıldızlardan birini teleskop olarak kullanamıyorlarmı yoksa o yıldızlar ışık yılı uzaklıkta ol... Devamını Gör
Astral seyehat ile sıfır masrafla gidip görebilirler aslında :D