Görüş Bildir
Haberler
Muhtemelen Tanımadığınız Fakat Sessiz Adımlarla İş Dünyasının Geleceğini Belirleyen 14 CEO

Muhtemelen Tanımadığınız Fakat Sessiz Adımlarla İş Dünyasının Geleceğini Belirleyen 14 CEO

Jeff Bezos, Elon Musk, Bill Gates... Herkes bu CEO'ları bilir. Ancak, her hareketiyle haber olmayan fakat iş dünyasında hala etkili olan CEO'lar ne olacak? Tüm bu CEO'ları şimdilik bilmiyor olabilirsiniz ama büyük bir olasılıkla gelecekte hepsinden haberdar olacaksınız! Örnek davranışları ve yarattıkları ürünler ile iş dünyasının geleceğini inşa eden 14 CEO ile tanışalım!

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

1. Reese Witherspoon, Pacific Standard

1. Reese Witherspoon, Pacific Standard

Reese Witherspoon, Hollywood'daki kadın oyunculara daha fazla rol sağlayan yapım şirketi Pacific Standard'ın CEO'luğu da dahil birçok şirkete öncülük etti. Evet, onun adını muhtemelen biliyorsunuzdur ama başarılı yöneticiliğinden önce oynadığı filmlerle aklınıza gelecektir. Hollywood'da kadınlara daha fazla rol vermeye çalışan inanılmaz iş anlayışına sahip bir CEO olduğu belki aklınıza bile gelmez. Witherspoon, Draper James adında bir kıyafet ve giyim hattına da sahip. Kendisi kadın odaklı hikayeler ile film ve şovlar yaratmaya çalışan Pacific Standard'ın kurucusu. Apple’ın 1 milyar dolarlık orijinal programına geçişinin büyük bir parçası ve Apple’ın 10 pilot programından üçüne de doğrudan katılımı var. 

Witherspoon, Hollywood'da daha çok kadının kamera karşısına geçmesi için destekçi olmaya devam ediyor.

2. Tony Hsieh, Zappos

2. Tony Hsieh, Zappos

Tony Hsieh, 1999 yılında Zappos'u kurmadan önce zaten milyonerdi fakat 1998'de çevrimiçi reklam şirketi LinkExchange'i 265 milyon dolara sattığında emekli olmaya da hiç niyetli değildi. Amazon, 1,2 milyar dolarlık Zappos'u satın aldıktan sonra bile, bir işletmeyi yönetmekteki gerçek kurallara uymadı. Hsieh, çalışanlarını mutlu etmek için risk almakla ilgili oldu hep. 2013 yılında, iş yerinden etiketleri ve hiyerarşiyi kaldıran bir yönetim yapısı olan şirket çapında “holakrasi” politikasını benimsedi. Yöneticiler ve patronlar olmadan, sonuçlar ilk olarak karışık

görünüyordu: Zappos'un iş gücünün yüzde 18'i şirketin yeni yapısında kalmaktan ziyade satın almalar gerçekleştirdi. Çalışanların yüzde 82'si bu çok yeni yönetim yapısına sahip şirkette kalmaya karar verdiler ve bir satın alma teklifinden vazgeçtiler, böylece onlara birkaç aylık bir ücret ödendi. Hsieh ayrıca, yeni çalışanlara Zappos'ta çalışmaktan hoşlanmıyorlarsa,

bırakacakları bir ikramiye sunulduğu “Pay to Quit” adlı bir yönetim taktiği oluşturdu. Jeff Bezos bu tekniği Amazon'da daha önceden uygulamıştı.

3. Steve Huffman, Reddit

3. Steve Huffman, Reddit

Steve Huffman 2005 yılında Reddit'i kurdu ve 2009'da ayrıldı. 2012 yılına kadar şirket ayda iki milyar sayfaya ulaştı. Şu anda, Reddit’in Alexa sıralamasına göre, Amerika Birleşik Devletleri'nde arama trafik akışında ilk 5'te ve dünyanın en çok trafiğe eklenen 10 sitesinden biri. Huffman, 2015 yılında Reddit'e geri döndüğünde, şirketin renk farklılığı ve kadın çalışanlarına yönelik düzenlemeler yaptı, şirketin kötü itibarını düzeltmeyi amaçladı. Huffman döneminde şirket, doğumdan sonra her iki ebeveyne 16 haftalık ebeveyn izni verme politikasını uyguladı ve evlat edinmeye izin verecek bir politika yürüttüler. Huffman ayrıca, sahte haber sitelerinin ve propaganda hesaplarının yayılmasını ortadan kaldırmaya çalışırken, politik gündemleri zorlamak için Reddit'i de kullanarak, taciz, zorbalık ve ırkçılıkla ilgili bir savaş başlattı. 2017 yılına kadar Huffman, şirket değerinin 1,8 milyar dolara çıkarılması için 200 milyon dolarlık yeni bir girişim sermayesi fonu sağladı.

4. Anne Wojcicki, 23andMe

4. Anne Wojcicki, 23andMe

Anne Wojcicki, neredeyse 'kendin yap' DNA testi kitleri işini yarattı. 2013 yılında kurulan 23andMe, potansiyel riskleri sadece tükürük salgısı ile ortaya çıkarma işini yürüttü.

5. Wade Foster, Zapier

5. Wade Foster, Zapier

Zapier CEO'su Wade Foster'ın vizyonu, çalışanların San Francisco Körfez Bölgesi'nden ayrılmalarını sağlamaktır. Şirket, tüm çalışanlarının uzaktan çalışmasını istiyor. Parlak fikir Wade Foster ve Zapier'in kurucu ortaklarından geliyor. Business Insider'a göre, Foster ve onun kurucu ortakları, temel değerlerini sağlam bir şekilde koruyarak, işletmeyi aerodinamik ve dış yatırımcılardan uzak tutacak bir yüzde 100 uzaktan iş gücü yaratmak istiyordu. Böyle bir şeyi yapmalarının altındaki sebep çalışanlarının maaşlarını şehrin pahalılığına daha az harcayarak kendilerine para harcayıp daha mutlu olmalarını sağlamak.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

6. Amol Sarva, Knotel

6. Amol Sarva, Knotel

Knotel CEO'su Amol Sarva ve firması, girişimci ve girişimciliği kiralama veya satın alma zorunluluğu olmadan çalışma alanına erişim imkanı sunuyor. Yeni başlayan şirketler büyüme küçülme oranlarını öngöremeyecekleri için, büyüme ağrılarında doğru büyüklükteki çalışma alanlarını bulamıyorlar.

Sarva, sadece Knotel ile ilgilenmekle kalmıyor, ayrıca Virgin Mobile USA ve Halo Neuroscience'ın ortak kurucularından da biri. Bunun yanında sporcu ve müzisyenler için elektrik sinyalleriyle hareketi algılayan özel kulaklıklar yaratıyorlar.

7. Ben Chestnut, MailChimp

7. Ben Chestnut, MailChimp

MailChimp CEO'su Ben Chestnut ve işletmesi diğer küçük işletmelerin daha iyi iletişim kurmasına ve e-posta yoluyla büyümesine yardımcı oluyor. Küçük işletmeler ve girişimciler, tüketici verilerini toplamak için genellikle büyük teknoloji ekiplerine sahip değiller. İşte Ben Chestnut ve  MailChimp, burada devreye giriyor. Bir e-posta pazarlama şirketi olan MailChimp, küçük işletmelerin müşterilerinin gerçekten ne tür e-postaları okuduğunu görmesini sağlayan çok değişkenli testler sunmaktadır. Şirket ayrıca küçük işletmelerin gelirlerini artırmasına yardımcı oluyor.

8. Indra Nooyi, PepsiCo

8. Indra Nooyi, PepsiCo

Ne düşündüğünü biliyoruz: “Pepsi'nin CEO'su daha az bilinen bir CEO mu?” Evet, evet yılda 30 milyon dolar kazanıyor olsa bile... Indra Nooyi, 1994'te PepsiCo'da baş stratejist olarak başladı; 1996 yılında CEO oldu. Ve Nooyi şirketi ele geçirip imajını değiştirmeyi başardı ve Pepsi'yi Quaker Oats gibi sağlıklı şeyleri satın almaya yönlendirdi. World Finance'e göre Nooyi Pepsi'nin ürünlerini üç kategoriye ayırdı: 'Sizin için eğlenceli.' (abur cubur), 'Sizin için daha iyi.' (diyet içecekleri ve az yağlı gıdalar gibi şeyler) ve 'Sizin için iyi.' (Quaker yulaf ezmesi gibi) ). Nooyi, CEO'ların tüm iş modelini değişen pazarlara uyum sağlamak için nasıl değiştirilebileceğinin en iyi örneğidir.

9. Stewart Butterfield, Slack

9. Stewart Butterfield, Slack

Stewart Butterfield, şirketlerin sekiz milyondan fazla aktif kullanıcıyla iş odaklı çapraz platform mesajlaşma uygulaması olan Slack ile iletişim kurma şeklini yarattı. Şu anda Slack, 5.1 milyar dolardan, 9 milyar dolara çıkmış bir değere sahip.

10. Dennis Mortensen, x.ai

10. Dennis Mortensen, x.ai

Yapay zeka programı, sanal asistan ve yapay zeka yaratmaya odaklanan New York City merkezli bir girişim olan x.ai'nin CEO'su Dennis Mortensen'in beyniydi. Kullanıcılar gerçek bir insan yerine bir algoritma ile iletişim kurduklarını asla bilemezlerdi. Mortensen ayrıca sanal asistan teknolojisini Slack ve Amazon’un Alexa'sına getirmeye hazırlanıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

11. Aaron Levie, Box

11. Aaron Levie, Box

Aaron Levie, şirket kurmak için üniversiteden 2005 yılında ayrıldı; altı yıl sonra 600 milyon dolarlık bir satın almayı geri çevirdi ve şu anda 3,5 milyar dolarlık bir piyasa değeri var şirketinin. Box, Dropbox gibi bulut tabanlı bir depolama hizmetidir. Dropbox'tan farklı olarak Box, büyük şirketler için iç kullanım amaçlıdır - ve birçok şirketin iş yapma şeklini değiştirebilir.

12. Melonee Wise, Fetch Robotics

12. Melonee Wise, Fetch Robotics

İş yerinde canınız yemek yemek istedi ve Slack'e “Robot, açım.” yazdıktan sonra bir dolu kutu yemek ile robotun kapıda belirdiğini hayal edin. Bu geleceğe dair bir rüya değil. Bu, Melonee Wise’nin  Fetch Robotics’de yaptığı iş. Wise, MIT Technology Review'a verdiği demeçte: “Robotlarımızdan dolayı hiç kimse işini kaybetmedi. Müşterilerin bize ihtiyacı var çünkü yeterince insanı işe almıyorlar. ” dedi. Wise’ın amacı, insanları robotlarla değiştirmek değil. Mevcut çalışanlara yardımcı olmak için özerk robotları birleştirmekle ilgili.

13. Marc Raibert, Boston Dynamics

13. Marc Raibert, Boston Dynamics

Belki başka hiçbir şirket halkın hayal gücünü Boston Dynamics gibi fütüristik robotlarla yakalamadı. Boston Dynamics’in CEO'su Marc Raibert büyük hayaller kuruyor. Robotların paket dağıtabilecekleri, güvenlik görevlisi olabilecekleri, iş inşası yapabilecekleri ve yaşlıların bakımını üstlenebilecekleri bir gelecek hayal ediyor. Ve bu onları güvenlik görevlisi olarak göreceğimiz zamanlar çok uzak değil. Boston Dynamics, dört ayaklı robo köpeği olan SpotMini'yi 2019'da piyasaya sürmeye hazırlanıyor. SpotMini'nin bir güvenlik görevlisinin yerini alabilmesi için bir süre daha zamana ihtiyaç var gibi.

14. Sanjit Biswas, Samsara

14. Sanjit Biswas, Samsara

Samsara, marketlerden, kamyon şirketlerine ve belediyelere kadar, uygulamalara kablosuz bağlantılı sensörler sunan bir teknoloji şirketi. Samsara’nın CEO'su Sanjit Biswas bir şeyleri açıkça doğru yapıyor: Glassdoor’un 2018 Üst Düzey CEO'lar listesinde küçük ve orta ölçekli işletmelerde 1 numaraya layık görüldü.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
97
20
10
4
4
3
3
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
cilginbezelye

11i edis sandım aklım oynadı

Jesus Quintana

15. Kenan şahin

kamburbalina

Hani nerede turkler.