Milli Eğitim Bakanlığı Harekete Geçti: Çocuklara Türk Sosyal Hayatında Aile Dersleri Verilecek
Milli Eğitim Bakanlığı Harekete Geçti: Çocuklara Türk Sosyal Hayatında Aile Dersleri Verilecek
Milli Eğitim Bakanlığı, okullarda 'Türk Sosyal Hayatında Aile' adlı bir dersin seçmeli ders kapsamına alındığını duyurdu. Peki dersin içeriği ne? Bu dersle ne amaçlanıyor? Detaylar içerikte!
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Dünyada ve ülkemizde "aile" kavramı giderek tartışmalara neden olan bir konu. Kavramın toplumsal hayattaki yeri ve önemi çok tartışılırken Milli Eğitim Bakanlığından "aile" ile ilgili bir hamle geldi.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
MEB, ortaokul ve liselerde "Türk Sosyal Hayatında Aile" adlı bir dersin seçmeli ders kapsamına alındığını ve 72 saatlik bu dersin müfredatının hazırlandığını duyurdu.
Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının onayından geçen "Türk Sosyal Hayatında Aile" dersi 4 üniteden oluşacak. Müfredatta "ailenin önemi", "aile olmak", "Türk aile yapısının tarihsel süreci" ve "toplumsal değişim ve aile" konuları işlenecek.
Derslerde "fıtrat" konusu ağırlıkta olacak
Milli Eğitim Bakanlığı bu derslerde, ailedeki bozulmaların toplumsal yapıyı da olumsuz etkileyeceği üzerinde duracak; ailenin gelişimine katkı sağladığı düşünülen örf, adet ve gelenekleri müfredatta işleyecek.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Ayrıca derslerde öğrencilerin ailelerinin tarihi öğrenmesi de teşvik edilecek. Öğrencilerden aile tarihini araştırmaları istenecek. Bu araştırmalarda ailelerine ait fotoğraf, mektup ve ailevi belgeleri bulmaları istenecek.
Dersin müfredatında en dikkat çeken konu ise öğrencilerden düğün, bayram ve iftar sofraları gibi özel günlerin konu alındığı filmlerin izlenmesinin istenmesi. Bununla öğrencilerin ailenin bir arada olduğu anların önemini anlaması isteniyor.
Peki siz MEB'in "fıtrata uygun" kapsamında aile dersi hazırlaması hakkında ne düşünüyorsunuz? Buyrun yorumlara...
Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
2016 yılında Balıkesir Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümünden mezun oldum. Daha sonra Marmara Üniversitesi'nde Avrupa Siyaseti ve Uluslararası İlişkiler alanında tezli yüksek lisansa başladım. Bu süre zarfında siyasi alanda akademik makaleler ürettim. Ajanslarda içerik editörlüğü ve sosyal medya yazarlığı yaptım. 2022 yılından bu yana Onedio'da sinema ve dizi kategorisinde içerikler yazıyorum. Bu alandaki gündemi anbean yakından takip edip sizlere en eğlenceli şekilde sunuyorum.
Tüm içerikleri
Yorum Yazın
Arap aile kavramıdır o, Türk olsa duramazdı
Bozulan aile yapısına tarikat ve cemaatlerin etkisi diye bir konu başlığı olacak mı acaba?
Başımıza ne geldiyse şu "Türk aile yapısına uygun değil" diyenler yüzünden geldi ne bu amk yapısı ya salın bı milleti