Görüş Bildir
Haberler
Antalya Genelinde Çok Kuvvetli Yağışa Dikkat!

Antalya Genelinde Çok Kuvvetli Yağışa Dikkat!

adem kara
04.01.2014 - 09:17
İçeriğin Devamı Aşağıda

Meteoroloji Genel Müdürlüğü | Günlük Rapor

Yapılan son değerlendirmelere göre ülkemizin iç ve batı kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Güney ve İç Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun güneybatısı, Ankara, Eskişehir, Karaman, Aksaray, Kırşehir, Kırıkkale, Yozgat, Bolu, Karabük, Çorum ve Amasya çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

Yağışların; Antalya il genelinde kuvvetli (20-50mm) ve yer yer çok kuvvetli (51-75mm) olmak üzere genellikle yağmur ve sağanak, akşam saatlerinden itibaren yükseklerde olmak üzere Göller Yöresi, Ankara, Konya, Karaman, Aksaray, Kırşehir, Yozgat, Çorum ve Amasya çevrelerinde karla karışık yağmur şeklinde olması bekleniyor. 

Gece ve sabah saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer yoğun olmak üzere sis ve pus bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Önemli bir değişikliğin olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güney ve güneydoğu, Marmara ve Kıyı Ege ile zamanla güneydoğu bölgelerde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif arasıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

UYARILAR

  • BUZLANMA, DON VE SİS UYARISI: Gece ve sabah saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer yoğun olmak üzere sis ve pus beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

  • KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Antalya il genelinde kuvvetli (20-50 mm) ve yer yer çok kuvvetli (51-75 mm) olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (su baskını, yıldırım, hortum riski, yağış anında kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına, yerel dolu vb.) dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA Parçalı yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Akşam saatlerinden sonra bölge genelinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

BİLECİK Parçalı ve çok bulutlu 17

BURSA Parçalı ve çok bulutlu  10 

ÇANAKKALE Parçalı bulutlu 12 

İSTANBUL Parçalı ve çok bulutlu 12

  • EGE

Parçalı çok bulutlu, akşam saatlerinde güney ve iç kesimlerinin hafif yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

A.KARAHİSAR Parçalı ve çok bulutlu, ilk saatlerde hafif yağmurlu 5

İZMİR Parçalı ve çok bulutlu  13

KÜTAHYA Parçalı ve çok bulutlu, ilk saatlerde hafif yağmurlu 5

UŞAK Parçalı ve çok bulutlu, ilk saatlerde hafif yağmurlu 10

  • AKDENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin batı kesiminin yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak, akşam saatlerinden itibaren iç kesimlerinin yükseklerinin karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Antalya il merkezi, Finike, Kumluca, Kaş, Demre, Serik, Kemer ve Manavgat ilçelerinde kuvvetli (20-50mm) ve yer yer çok kuvvetli (51-75mm) olması bekleniyor.

ADANA Parçalı ve çok bulutlu 17

ANTALYA Çok bulutlu, sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların il merkezi ile Finike, Kumluca, Kaş, Demre, Serik, Kemer ve Manavgat ilçelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor. 14

BURDUR Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, akşam saatlerinden itibaren yükseleri karla karışık yağmurlu 

OSMANİYE Parçalı ve çok bulutlu 17

  • İÇ ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin batısı ile Karaman, Aksaray, Kırşehir, Kırıkkale ve Yozgat çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, hafif olmak üzere genellikle yağmur, gece saatlerinden itibaren bölgenin güneybatısı ile Ankara, Kırşehir, Aksaray ve Yozgat'ın yükseklerinde karla karışık yağmur şeklinde olması bekleniyor. Bölgenin doğusunda gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer yoğun olmak üzere sis ve pus hadisesi bekleniyor. 

ANKARA Parçalı çok bulutlu, akşam ve yarın (Cumartesi) sabah saatlerinde yağmurlu, yüksek kesimleri karla karışık yağmurlu 4

ESKİŞEHİR Parçalı çok bulutlu, ilk saatlerde hafif olmak üzere yağmurlu 4

KIRSEHİR Çok bulutlu ve yağmurlu, gece ve sabah saatlerinde yüksekleri karla karışık yağmurlu15KONYAÇok bulutlu ve yağmurlu, akşam saatlerinden itibaren yüksekleri karla karışık yağmurlu25

  • BATI KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin iç kesimlerinde gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

BOLU Çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren yer yer sis ve puslu 7

DÜZCE Parçalı çok bulutlu, gece ve sabah saatlerinde yer yer sis ve puslu 9

KASTAMONU Parçalı çok bulutlu, yer yer sis ve puslu 

ZONGULDAK Parçalı ve çok bulutlu 8

  • ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı bulutlu, yarın (Cumartesi) sabah saatlerinde Amasya ve Çorum çevrelerinin hafif olmak üzere yağmur, yükseklerinin karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde iç kesimlerinde yer yer sis ve pus olayı bekleniyor.

GİRESUN Parçalı bulutlu 12

ORDU Parçalı bulutlu 12

SAMSUN Parçalı ve çok bulutlu 11

TRABZON Parçalı bulutlu 11

  • DOĞU ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

ERZINCAN Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. İl genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis hadisesi bekleniyor. 0

ERZURUM Parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. İl genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis hadisesi bekleniyor. -9

MALATYA Parçalı bulutlu 4

VAN Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Akşam saatlerinden itibaren il genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis hadisesi bekleniyor.-83

  • GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı ve az geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde doğusunda buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer yoğun olmak üzere sis ve pus hadisesi bekleniyor.

DİYARBAKIR Parçalı ve az bulutlu, akşam saatlerinden itibaren yer yer sisli 7

GAZİANTEP Parçalı ve az bulutlu 9

KİLİS Parçalı ve az bulutlu 11

ŞANLIURFA Parçalı ve az bulutlu 13

DENİZLERDE HAVA

Fırtına beklenmiyor.

KARADENİZ Hava Durumu: Parçalı bulutlu, Rüzgar: Doğu ve kuzeydoğudan, gece Doğu Karadeniz'de doğu ve güneydoğudan 2 ila 4 kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,5m, Görüş: İyi.

MARMARA Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, Rüzgar: Doğu ve kuzeydoğudan 2 ila 4 kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,0m Görüş: İyi.

EGE Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, Rüzgar: Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeydoğu, Güney Ege'de kuzey ve kuzeybatıdan 2 ila 4 kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 1,5m Görüş: İyi.

AKDENİZ Hava Durumu: Çok bulutlu, orta ve batısı kuvvetli sağanak yağışlı, Rüzgar: Batı Akdeniz'de doğu ve güneydoğudan 4 ila 6, Doğu Akdeniz'de doğu ve kuzeydoğudan 3 ila 5 kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m,batısında 2,5m. Görüş: İyi, yağış anında orta.

VAN GÖLÜ Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde sisli, Rüzgar: kuzey ve kuzeydoğudan 2 ila 4 kuvvetinde, Dalga: 0,25 ila 0,50m, Görüş: İyi.

Kaynak: http://www.mgm.gov.tr/tahmin/gunluk-t...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0