Görüş Bildir
Haberler
Meteoroloji'den 4 Önemli Uyarı

Meteoroloji'den 4 Önemli Uyarı

Onedio Medya
25.01.2016 - 08:29

Yapılan son değerlendirmelere göre Marmara'nın doğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Sivas, Elazığ, Batman, Mardin ve Siirt çevrelerinin kar yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Şırnak ve Hakkari çevrelerinde yer yer yoğun olması bekleniyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

HAVA SICAKLIĞI: İç ve doğu kesimlerde 2 ila 6 derece azalacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Güney Ege kıyıları, Batı Akdeniz'in iç kesimleri ile Doğu Akdeniz'de kuvvetli (30-60 km/s), Batı Akdeniz kıyılarında yer yer kısa süreli fırtına (50-70 km/s) şeklinde esmesi bekleniyor.

UYARILAR

  • YOĞUN KAR YAĞIŞI UYARISI: Yağışların; Şırnak ve Hakkari çevrelerinde yer yer yoğun kar şeklinde olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı(ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olayı, tipi şeklinde kar yağışı, çığ tehlikesi vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

  • BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI: Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerinde kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

  • ÇIĞ TEHLİKESİ: Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli alanlarda çığ tehlikesi riski bulunduğundan yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

  • KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın, Güney Ege kıyıları, Batı Akdeniz'in iç kesimleri ile Doğu Akdeniz'de kuvvetli (30-60 km/s), Batı Akdeniz kıyılarında yer yer kısa süreli fırtına (50-70 km/s) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar, vb) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

BÖLGELERİMİZDE HAVA
İçeriğin Devamı Aşağıda

MARMARA

Az bulutlu, bölgenin doğu kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, sabah saatlerinde İstanbul, Yalova, Kocaeli, Sakarya ve Bilecik çevreleri ile Bursa'nın doğu kesimlerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde Trakya ile bölgenin güneydoğu kesimlerinde kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

BURSA Parçalı ve çok bulutlu, doğu kesimleri sabah saatlerinde kar yağışlı 3

EDİRNE Az bulutlu 3

İSTANBUL Parçalı yer yer çok bulutlu, sabah saatlerinde hafif kar yağışlı 2

KIRKLARELİ Az bulutlu 3

EGE

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Güney Ege kıyılarında kuzeyli yönlerden kuvvetli olarak (30-60 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

A.KARAHİSAR Az bulutlu -4

İZMİR Az bulutlu 5

KÜTAHYA Parçalı bulutlu -4

MANİSA Az bulutlu 4

AKDENİZ

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Batı Akdeniz'in iç kesimleri ile Doğu Akdeniz'de kuzeyli yönlerden kuvvetli olarak (30-60 km/saat), Batı Akdeniz kıyılarında yer yer kısa süreli fırtına (50-70 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç ve yüksek kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

ADANA Parçalı bulutlu 8

ANTALYA Az bulutlu 9

HATAY Parçalı ve çok bulutlu 5

ISPARTA Az bulutlu -2

İÇ ANADOLU

Parçalı bulutlu, Sivas ve Eskişehir çevrelerinin hafif kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde kuvvetli olmak üzere bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

ANKARA Parçalı ve az bulutlu -5

ÇANKIRI Parçalı ve az bulutlu -5

KAYSERİ Parçalı ve çok bulutlu -8

KONYA Parçalı ve az bulutlu -3

BATI KARADENİZ

Çok bulutlu ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde kıyılarında hafif, bölgenin iç kesimlerinde kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı bekleniyor.

BOLU Çok bulutlu, ilk saatlerde hafif kar yağışlı -2

DÜZCE Çok bulutlu ve kar yağışlı 0

SİNOP Çok bulutlu ve kar yağışlı 1

ZONGULDAK Çok bulutlu ve kar yağışlı 0

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Çok bulutlu ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı bekleniyor.

AMASYA Çok bulutlu, öğle saatlerinde hafif kar yağışlı -3

ARTVİN Çok bulutlu ve kar yağışlı -2

SAMSUN Çok bulutlu ve kar yağışlı 1

TRABZON Çok bulutlu ve kar yağışlı 1

DOĞU ANADOLU

Çok bulutlu, bölgenin kuzey ve doğu kesimleri ile Elazığ çevrelerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Şırnak ve Hakkari çevrelerinde yer yer yoğun olması bekleniyor. Kuzeydoğusunda kuvvetli olmak üzere bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

ERZURUM  Çok bulutlu ve kar yağışlı -7

HAKKARİ Çok bulutlu, yer yer yoğun olmak üzere kar yağışlı -3

IĞDIR Çok bulutlu ve kar yağışlı 0

KARS Çok bulutlu ve kar yağışlı -7

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, Batman, Siirt ve Mardin çevrelerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde bölgenin kuzey ve batı kesimlerinde, gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

DİYARBAKIR Parçalı ve çok bulutlu 1

GAZİANTEP Az bulutlu 0

SİİRT  Çok bulutlu, öğle saatlerinde kar yağışlı 2

ŞANLIURFA Parçalı ve çok bulutlu 3

DENİZLERDE HAVA

Akdeniz'de fırtına bekleniyor.

  • KARADENİZ Hava Durumu: Çok bulutlu, yer yer yoğun olmak üzere kar yağışlı, Rüzgar: Batı Karadeniz'de kuzey ve kuzeybatı, akşam saatlerinden itibaren batı ve güneybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/s), Doğu Karadeniz'de batı ve kuzeybatı, akşam saatlerinden sonra doğusu batı ve güneybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/s) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, Görüş: Orta, yağış anında yer yer zayıf.

  • MARMARA Hava Durumu: Çok bulutlu, sabah ve gece saatlerinde doğusu aralıklı kar yağışlı, Rüzgar: Kuzey ve kuzeydoğu, gece saatlerinden itibaren güneybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/s) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

  • EGE Hava Durumu: Parçalı bulutlu, Rüzgar: Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeydoğu, gece saatlerinden itibaren güneybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/s); Güney Ege'de kuzey ve kuzeydoğu, öğle saatlerinden sonra kuzey ve kuzeybatıdan 4 ila 6 (30-50 km/s) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, güneyinde 2,5m, Görüş: İyi.

  • AKDENİZ Hava Durumu: Parçalı bulutlu, Rüzgar: Batı Akdeniz'de kuzey ve kuzeybatıdan 6 ila 8 (50-70 km/s), öğle saatlerinden itibaren kuzeydoğudan 5 ila 7 (40-60 km/s), akşam saatlerinden sonra 4 ila 6 (30-50 km/s); Doğu Akdeniz'de kuzey ve kuzeydoğudan 6 ila 8 (50-70km/s), gece saatlerinde 5 ila 7 (40-60 km/s) kuvvetinde, Dalga: 3,0 ila 4,0m, Görüş: İyi.

  • VAN GÖLÜ Hava Durumu: Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı, Rüzgâr: Batı ve güneybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/s) kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 0,75m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
2
2
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın