Marcus Graf Yazio: Fevzi Karakoç – İmgenin Ötesi
Marcus Graf Yazio: Fevzi Karakoç – İmgenin Ötesi
“İmgenin Ötesi”, Fevzi Karakoç'un son birkaç yılda ürettiği resimlerini sunarak sanatçının çalışmalarının mevcut durumunu ortaya koyuyor. Sergi, sanatçının mantıkla duyguyu nasıl bir araya getirdiğinin yanı sıra, seri tekrarı jestsel anlatımla birleştirerek alternatif resim biçimlerini ve kavramlarını nasıl ortaya çıkardığını gözler önüne seriyor. Eserlerinin, özellikle bu eşsiz karakteristiği, külliyatını çağdaş resim sanatının önemli bir örneği haline getirmektedir. Karakoç, geleneksel figüratif ve soyut sanat kavramlarının ötesine geçmek için rasyonalizm ve ampirizm arasındaki bağlantı yoluyla modern sanatın eski katı sınırlarını görmezden gelir.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
1968-1990 yılları arasındaki, sanatçının kişilerarası ve toplumsal ilişkilere olan ilgisiyle karakterize edilen bir dönemden sonra, figürlerin seri tekrarı ve “sanat, sanat içindir” görüşünün ardından soyutlamaya duyduğu ilgi, Karakoç'un baskın sanatsal stratejisi haline gelir.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Resimlerinin figüratif boyutu şu anda daha güçlü bir şekilde küçültülmüştür.
Fevzi Karakoç – İmgenin Ötesi
After a period between 1968 and 1990, which is characterized by Karakoç’s interest in interpersonal and social relationships, the serial repetition of figures and an interest in abstraction following the notion of “art for its own sake” become his dominant artistic strategy.
The figurative dimension of his paintings is currently stronger reduced.
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
Yorum Yazın