Görüş Bildir
Haberler
Kahve işletmesi kurmak ve kahve bayilik veren firmalar

Kahve işletmesi kurmak ve kahve bayilik veren firmalar

Kahve bayiligi almak yada kahve işi yapmak ve kahve dükkanı kurmak isteyen girişimcilere ön araştırma olarak kahve işi yapmak ile ilgili bir araştırma ile editörün seçtiği 5 bayilik veren kahve firmasını sizleri için sunuyoruz.

Sabahları uyanmak kadar zor bir şey yoktur ancak kavrulmuş kahve çekirdeklerinin taze aromasını hissettiğimiz an kahve içmek için hemen yataktan fırlarız. Kişiliğinize ve becerilerinize uygun bir kahve işine başlamanız hem kişisel hem de finansal anlamda tatmin edici olacaktır. İşletmenizi açmadan önce kahve sektörü istatistikleri ve trendleriyle ilgili araştırma yapın. 

Kahve sektörü hakkında kısa bir ön bilgi:

1 – Kahve dünyadaki en popüler üç içecekten ( su ve çayla birlikte ) biridir. Türkiyelilerin %83’ü geçmiş yıllarda kahve içtiğini söylemiştir ve %43’ü her gün kahve içtiğini söylemiştir.

2 – Türkiye’de her gün milyonlarca insanın kahve içtiği tahmin ediliyor. Bu insanların %30’u Türk kahvesi içerken kalanı ise espresso, latte, buzlu kahve ve cappuccino gibi özel kahveler içiyor.

3 – Kahve evlerinin birçoğu sadece kahve satmaz. Çay, smoothies, şişe içecekler ve alkolsüz içecekler de dahil bir sürü ürün satarlar. Ayrıca sandviçler, unlu mamuller ve pastalarda satarlar.

4 – Bir kahve fincanının ağırlığı ortalama 270 gramdır ve kahve tutkunları günde ortalama 3 fincan kahve içiyor.

5 – Dünya kahve üretiminde başı çeken ülke Brezilya’yken Güney Amerika ülkeleri de üretimin %30’unu karşılar. Kişi başına tüketimin en fazla yapıldığı yer İskandinav ülkeleridir. Finlandiya, Norveç ve İzlanda’da kişi başına tüketilen kahve miktarının yıllık dokuz kilogram olduğu tahmin ediliyor.

Kahve işine nasıl başlanılır?

1 – Detaylı bir iş planı hazırlamak için zaman harcayın. İş planınızda hedefleriniz, pazarlama fikirleriniz ve finansal ihtiyaçlarınızla alakalı bilgiler yer almalıdır. İster gurme kahve dükkanı açın ister kahve toptancısı açın iş planınızda ne tür bir kahve işine başlayacağınızla ilgili detaylar vermeniz gerekir. Şirket adına karar verin ve işletme yapınızı belirleyin. Genel ortaklık veya limitet şirket gibi seçenekler arasından bir tercih yapın.

2 – Bağlı bulunduğunuz belediyenin internet sayfasına girerek başvuru formlarına ulaşın. Gerekli belgeleri ilgili kurumlardan aldıktan sonra belediyeye başvuru formunuzla müracaat edin. İşletmenizi başarılı bir şekilde yönetmek istiyorsanız gerekli olan ruhsat ve izinleri almanız gerekir. Ayrıca vergi dairesine başvurarak vergi işlemlerinizi halledin.

3 – Finansman bulun. İşe koyulmak için arkadaşlarınızdan ve ailenizden yardım alın. Kredi almak için bankaya başvurabilirsiniz. Kahve sektörüyle ilgili bilgi birikiminizi gösterin ve kendinizi rakiplerinizden farklılaştırmak için neler yapacağınızı açıklayın. Ne tür niş pazarlara girmek isteğinizle ilgili detaylar verin.

4 – Mekan bulun. Satış yeri veya depo alanı bakarken şimdiki ve gelecekteki planlarınıza göre hareket edin. Toptan kahve ve kahve ekipmanı satmayı planlıyorsanız daha büyük depo alanlarına bakmanız gerekir. Tam hizmet veren bir kahve dükkanı açmayı planlıyorsanız uygun oturma, hazırlık ve depo alanı olan bir yer bulmalısınız. Kahve satışını sokaklarda yapacaksanız mobil bir stant satın alın. Aracın çekilmesi veya depo alanıyla ilgili sıkıntılar yaşamamak için olası bütün kısıtlamaları veya engelleri dikkate alın.

5 – Kahve dükkanınız veya mobil gurme kahve işiniz için Sağlık Bakanlığından gerekli sağlık ve hijyen izinlerini alın.

Bayilik veren kahve firmaları listesi:

1- Gönül Kahvesi:

Gönül Kahvesi Bayilik bilgileri:

1993 yılında gıda sektörüne giren grubumuz, 2002 yılından bu yana “Gönül Kahvesi” markasıyla yoluna devam etmektedir. Gönül Kahvesi, butik kahve evidir. Türk kahvesindeki tadı ve lezzeti, kendi geliştirdiği özgün ürünlerin özel formülleriyle sunmaktadır.

Gönül Kahvesi bayilik veriyor.

Markamız, “Türk Kahvesi”ne hak ettiği itibarı “Gönül Harmanı” ürünü ile kazandırmıştır.

İlk şubesini 2002 yılında İzmir’de açan Gönül Kahvesi, bugün Türkiye’de ve yurt dışında 72 şubesiyle, kendi iş alanında en bilinen marka olma hedefini belirleyerek; kendine özgü ürün gamı, mağaza konsepti ve yaratıcı-yenilikçi yaklaşımıyla, hedefine her geçen gün daha da yaklaşmaktadır.

2014 yılında Gönül Kahvesi, Türkiye’nin yanı sıra önce Avrupa, Ortadoğu, daha sonra Amerika’dan gelen yoğun teklifler karşısında yurt dışına açılma kararı alarak, ilk yurt dışı şubesini Mayıs 2014’te Saraybosna’da açmıştır. Yeni açılacak şubeler arasında; Avrupa’nın birçok şehri ile Dubai ve Amerika da bulunmaktadır.

Gönül Kahvesi Bayilik iletişim Bilgileri:

Genel Müdürlük:

Barbaros Mahallesi Zambak Sokak No:2

Varyap Meridian Sitesi A Blok K.4 D.51

Ataşehir/İSTANBUL (haritada göster)

telefon: 0 216 688 81 11 – 10

faks: 0 216 688 16 65

E-Posta: gonulkahvesi@gonulkahvesi.com.tr

_____________________________________________________________________

2- Kahve Tiryakisi

’kahve tiryakisi’’nin büyüyen markasıyla beraber işiniz de değerlenecek ve daha da çok kazanacaksınız. Bunu için her hangi bir çalışma veya çaba harcamanıza gerek kalmadan işinizi doğru yapmanız yetecek, ‘’kahve tiryakisi’’ olarak şeffaf ve kurumsal ticareti benimsemiş doğru yer ve doru yatırımcı araştırmalarımız devam etmektedir.

Kahve Tiryakisi Bayilik Şartları:

BAYİLİK ŞARTLARI VE YATIRIM MALİYETİ: Kahve Tiryakisi (Kahve Satış Sunum Cafe Restoran Sistemi) Franchise Şartlarımız.

Franchise giriş bedelimiz 7.500 usd Nakit alınır.

Franchise teminat senedi 7.500 usd bankadan senet şeklinde alınır.(İlk 5 bayiimizden alınmayacaktır.)

Franchise ciro pirimi aylık cironun % 2 si

Franchise reklam katılım bedeli yıllık cironun %00.5 i

Mimari görsel ve uygulama bedeli 7.000 tl ile 15.000 tl arasıdır.%50 iş başlangıcı kalan iş bitiminde alınır.

İnşaat dekorasyon, demirbaş, kahve makineler, ürünler, hammadde bedeli (m2) 1.300 ile 1.500 tl arasıdır ortalama %50 Nakit kalan sıralı 3-4 aya kadar çekle ödeye bilirsiniz.(Verilen fiyat ortalama fiyattır kurulacak mağaza yerine göre masraflar  – + oluşabilir.(Avm İnşaat dekorasyon teknik şartnamesine göre değişebilir.)

BAYİLİK DESTEKLERİ: PERSONEL DESTEĞİ, EĞİTİM DESTEĞİ, PAZARLAMA DESTEĞİ, BÖLGE KORUMASI, YER SEÇİMİ, REKLAM DESTEĞİ.

Kahve Tiryakisi Bayilik İletişim Bilgileri:

YETKİLİ KİŞİ: Zafer DAKIN

CEP TEL: 0531 704 80 03

İŞ TEL : 0212591 5 591

MAİL : info@kahvetiryakisi.com.tr

WEB : www.kahvetiryakisi.com.tr

ADRES BİLGİLERİ: Denizköşkler Mah.E5 Yanyol No:43A Dükkan 1. Avcılar-İstanbul

_____________________________________________________________________

3 - Kahve Durağı:

Lokasyonlarında Shop, Avmlerde ise hem Shop hem de Kiosk konseptleriyle müşterilerine hizmet vermektedir.

Kahve Durağı Bayilik Bilgileri

Franchise – Bayilik veriyor musunuz?

Evet, Kahve Durağı franchise sistemi ile şube ağını genişleten bir kahve zinciridir.

Ortalama yatırım maliyetleri ne kadardır?

Yatırım maliyetleri mekanın m2 sine göre değişmektedir.

Ciro üzerinden prim (Royalty Fee) alıyor musunuz?

Evet. Aylık hasılat üzerinden %3 royalty fee bedeli alıyoruz.

Reklam gideri talep ediyor musunuz?

Hayır. Aylık Reklam Talebi edilmemektedir.

Dekorasyon ve inşaatı kim yapıyor?

Projeyi tamamen Kahve Durağı yürütüyor. Anahtar teslim şekilde çalışıyoruz.

Franchising sözleşmesi kaç yıllık geçerli oluyor?

Franchising sözleşmelerimiz 5 yıl boyunca geçerlidir. 5.yıl sonun da taraflar arasında anlaşma olduğu takdirde sözleşme yenilenir ama tekrardan Franchising bedeli alınmaz.

Personelleri kim buluyor ve eğitimlerini kim veriyor?

Kahve Durağı Personel Bankasından tedarik ediliyor. Çalışacak olan tüm barista ve servis personeline eğitimler Kahve Durağı tarafından verilmektedir.

Bayilik düşünülen mekan için m2 sınırlaması varmı? Metrajlar ortalama ne kadar olmalı?

İç mekan minimum 80 m2, dış mekan minimum 30 m2 , mekanın mutlaka bahçesi olmalıdır.

Her istediğimiz lokasyonda şube açabilir miyiz?

Şube açılmadan önce lokasyonun uygun olup olmadığına Kahve Durağı karar vermektedir.

Şube açmayı düşündüğümüz mekan için fizibilite araştırması yapılıyor mu?

Açılacak olan her şubenin lokasyonu ile ilgili mutlaka fizibilite çalışması yapılmaktadır. Ayrıca hangi şehirde düşünülüyorsa, şehir bazında da araştırma yapılmaktadır.

Kahve Durağı Bayilik iletişim adresleri:

Adres :Megapol Tower Anadolu Cad. No:41 K:8 D:81 Bayraklı / İZMİR

Tel: 444 3 975

Email: info@kahveduragi.com

_____________________________________________________________________

4 - Kahve Rüyası:

Kahve Rüyası Bayilik Hakkında : Genç, dinamik, fark yaratan hizmeti ve kalite anlayışı ile Kahve Rüyası, Antalya nın en prestijli mekanı ile kahve severleri buluşturmaya devam ediyor. Kahve Rüyası, 2005 yılından beri, Antalya ya getirdiği yenilikler ile her sektörden kurum ve kuruluşa örnek teşkil edecek bir başarı hikayesine vesile oldu. Cafemizde ücretsiz olarak kullanabileceğiniz wireless bağlantısı bulunmaktadır. We supply free wireless connection in our cafe. Kahve çeşitlerimiz, özenle seçilmiş brezilya kahve çiçeklerinden üretilmektedir.Arzu ettiğiniz takdirde çekirdek olarak ya da istediğiniz oranlarda öğütülmüş olarak satın alabilirsiniz. We are using special brezilian coffee beans.

Kahve Rüyası Bayilik Başvurusu yapmak isteyen girişimciler ve Kahve Rüyası Bayilik, Kahve Rüyası Bayilik Şartları hakkında daha detaylı bilgi edinmek isteyen yatırımcılar aşağıda vermiş olduğum irtibat numaralarından Kahve Bayiliği Veren Firma ile iletişime geçerek istediğiniz bilgiye ulaşabilirsiniz. Kazandıran marka ile birlikte olmak için lütfen aşağıdaki mail ile kendinizi tanıtınız. Franchise başvurularınız için : franchise@kahveruyasi.com

Kahve Rüyası Bayilik İletişim adresleri:

Adres: Elmalı Mah. Cumhuriyet Cad. Valilik Yanı No:40

Tel: 0242 244 64 61 – 244 40 49

Fax: 0242 244 58 57

E-M: info@kahveruyasi.com_____________________________________________________________________

5 - Kahve Dükkanı:

Kahve Dükkanı Türk kahvesinin aromalı çeşitleri ve dünya kahvelerinin keyfine varabileceğiniz aynı zamanda kahveli drajelerinin tadına bakabileceğiniz ve beğendiğiniz tüm ürünleri istediğiniz gramajda taze çektirip evde de aynı hazzı yaşayabileceğiniz Türk kahvesi fincanı şeklinde tasarlanmış AVM kurukahvecisidir. 

Kahve Dükkanı kiosku , merkez ofis güvencesinde seçilen lokasyonu yerinde ve bu konuda tecrübeli ekibi ile etüd etmekte , lokasyonun olumlu yönde sonuçlanan araştırmaları doğrultusunda yer kiralamasından , sözleşmelerin imzalanması aşamasına kadar ki süreçte de önünüzde değil yanınızda olmakdatır.Kahve Dükkanı operasyon ekibi kioskun faaliyette olduğu süre boyunca , ihtiyacınız olduğu her an tecrübeli kadrosu ile tüm soru ve sorunlarınız için danışmanlık desteği vermektedir.

Türk kültürünün vazgeçilmezi Türk kahvesini alışveriş merkezine taşıyarak Geleneksel Türk kahvesini kahve severlere ulaştıran Kahve Dükkanı, geçtiğimiz günlerde 60’ncı şubesini Bursa Şehreküstü Metro Alt Geçidinde açtı!

Kaynak: Bayilik veren firmalar

Kaynak: http://www.hizlibayilik.com/bayilik/k...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın