Görüş Bildir
Haberler
İzlemeyen Kaldı mı? Son 10 Yılın IMDb Puanı En Yüksek 10 Türk Dizisi

etiket İzlemeyen Kaldı mı? Son 10 Yılın IMDb Puanı En Yüksek 10 Türk Dizisi

Aburoski
18.01.2019 - 12:34

Son 10 yılın IMDb puanı en yüksek olan 10 Türk dizisini sizler için sıraladık! Bakalım sevdiğiniz dizi listede var mı?

Kaynak: Dizi konuları beyazperde.com sitesinden alınmıştır. 

Keyifli okumalar!

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. 46 Yok Olan (2016) - IMDb 8,5

10. 46 Yok Olan (2016) - IMDb 8,5

46 Yok Olan, kız kardeşini hayata döndürmek için bir bilim insanının kendini kobay olarak feda etmesi ve sonunu kimsenin tahmin edemeyeceği bir yolculuğa çıkışının hikayesini anlatıyor.

9. İşler Güçler (2012) - IMDb 8,5

9. İşler Güçler (2012) - IMDb 8,5

Üç yakın arkadaşın, oyunculuk yolundaki meşakkatli ve güldüren maceraları.. Ahmet başrol oynayarak başladığı oyunculuk serüveninde bir daha hiç o kadar şanslı olamamış, eski günlerin özleminde bir oyuncudur. Murat sektöre geç girmiş olmasına rağmen çok çalıştığını ve hak ettiği yerde olmadığını düşünmektedir. Sadi ise, gümrük memurluğu yaptığı günleri ardında bırakıp oyuncu olmaya gelmiş, bu yolda her şeyi yapmayı göze almış biridir.

Üç kafadar kendi filmlerini çekmek isterler ama bir yapımcı bulmak hiç kolay değildir. Sonunda sırf para için Meslek Hikayeleri adlı belgeselin sunuculuğunu yapmayı kabul ederler.

Başlarda kolaymış gibi görünen bu iş, üç kafadarın başına bela olur çıkar...

8. Ezel (2009) - IMDb 8,5

8. Ezel (2009) - IMDb 8,5

Ömer, babasının atölyesinde çalışarak sade bir hayat içerisinde yaşamını sürdüren bir gençtir. Askerlik dönüşü sevgilisi Eyşan ile evlenmeyi planlamaktadır. Fakat kendisini bir anda cinayetten hapiste bulunca hayatı allak bullak olur. Hapisteyken tanıştığı Ramiz Dayı, ikinci babası olur. 

Ömer kimliğini saklayarak, bir dizi estetik operasyon sonrası Ezel'e dönüşür. Hapishaneden çıktıktan sonra kendisine oyun oynandığına inanarak intikam için Eyşan'ın, en iyi arkadaşı Cengiz'in ve abisi bildiği Ali’nin peşine düşer... Aşk, güç, para, mafya entrikaları hayatlarının bir parçasına dönüşürken, her biri intikamdan beslenir...

7. Kardeş Payı (2014) - IMDb 8,6

7. Kardeş Payı (2014) - IMDb 8,6

Metin, Ali, Feyyza. Yok yanlış yazmadık. Koyu Beşiktaşlı emekli mühendis Tahsin Bey efsane üçlüyü yaşatmak için ilk iki çocuğuna Metin ve Ali ismini verir. 3. çocukları kız olunca onun adı da Feyyza oluverir.

Babalarının zoruyla, kollarında bir altın bilezikleri olsun diye, yazları su tesisatçısında çıraklık yapan Metin ile Ali, okuyamayınca gerçekten tesisatçı olup çıkarlar. Ancak onların hamurunda başka bir şeyler vardır.

Feyyza'nın eline bakan, eve para getirmeyen ikili dünyaya barış ve mutluluk getireceklerine inanmaktadırlar. Kimsenin ciddiye almadıkları icatlarının gerçekten çalışıyor olması, hayatlarındaki tüm dengeyi değiştirir...

6. Çarpışma (2018) - IMDb 8,6

6. Çarpışma (2018) - IMDb 8,6

Çarpışma, dört arabanın dahil olduğu kaza sonucu birbirlerinin hayatına dokunan insanların hikayesini konu ediyor. Başrollerini Kıvanç Tatlıtuğ ve Elçin Sangu'nun paylaştığı dizinin yönetmen koltuğuna Uluç Bayraktar oturuyor. Senaryosunu Ali Aydın’ın yapımın kadrosunda Alperen Duymaz, Melisa Aslı Pamuk, Erkan Can, Hakan Kurtaş, İsmail Demirci, Sevtap Özaltun, Merve Çağıran gibi isimler yer alıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Siyah Beyaz Aşk (2017) - IMDb 8,7

5. Siyah Beyaz Aşk (2017) - IMDb 8,7

Hayatta asla yan yana gelemeyecek, siyahla beyaz kadar zıt iki insan. Aslı, zorla alıkonulduğu çiftlikte baskı altında yaralı bir adama hayat vermeye çalışırken görmemesi gereken bir şey görür. İyilik meleği sandığı, Ferhat’ın dayısı Namık’ın aslında bir katil olduğuna tanık olur. Artık Aslı’nın yaşaması imkansızdır. Erkeğin kararmış kalbine, çiçek açtırmaya yemin etmiş bir kadın düşer. Can alan el, hayat veren elle buluşur. Aşk en olmazı oldurur. Çünkü aşk bütün kötülükleri temize çeker, değiştirir, iyileştirir.

4. Behzat Ç. (2010) - IMDb 8,7

4. Behzat Ç. (2010) - IMDb 8,7

Behzat Ç., polis akademisinden 1985'te mezun olmuş fakat arkadaşları meslekte yükselirken aldığı cezalardan dolayı aynı mevkide kalan ve şu an cinayet masasında görevli bir polistir. Yazılı kanunları hiçe saymasıyla ünlü Behzat Ç., adaleti vicdanın sesine göre sağlamayı ilke edinir. 

Ayrıca özel hayatında yaşadığı travmalar, işini de doğrudan etkilemektedir. İnsanlara karşı güvensiz, ikili ilişkilerinde tutarsız ama samimi bir karakter çizen Behzat Ç.'nin yaşamında en çok değer verdiği insan ise, kızı Berna'dır.

Bir Ankara Polisiyesi Behzat Ç., hem anlattığı hikayeler, hem de anlatım tarzıyla, yerli polisiye dizileri arasında yeni bir atmosfer ve üslup yaratma yolunda emin adımlarla ilerliyor...

3. Masum (2017) - IMDb 8,9

3. Masum (2017) - IMDb 8,9

Emekli Komiser Cevdet ve karısı, ömürlerinin son yıllarını şehirden uzaktaki küçük çiftlik evlerinde huzur içinde geçirmektedirler. Ta ki küçük oğulları bir gece yarısı korkunç bir haberle eve gelene kadar…

2. Şahsiyet (2018) - IMDb 9.2

2. Şahsiyet (2018) - IMDb 9.2

Alzheimer hastası olan bir seri katil hikayesinin konu edildiği dizinin oyuncu kadrosunda Haluk Bilginer, Hüseyin Avni Danyal, Müjde Ar, Cansu Dere, Şebnem Bozoklu, Necip Memilli, Metin Akdülger gibi isimler bulunuyor. Senaryosunu Hakan Günday'ın kaleme aldığı dizinin yönetmen koltuğunda ise Onur Saylak bulunuyor.

1. Leyla İle Mecnun (2011) - IMDb 9,2

1. Leyla İle Mecnun (2011) - IMDb 9,2

Aynı gün, aynı hastanede dünyaya gelen biri kız diğeri erkek iki bebek, hastanede boş yer kalmayınca aynı yatağa konurlar. Ailelerinin 'doğar doğmaz birbirlerini buldular' şakası üzerine, bebeklere beşik kertmesi yapılır ve kızın ismi Leyla, oğlanınki ise Mecnun olur. 

Aradan yirmi beş yıl geçer. Leyla, İstanbul Üniversitesi'nde okurken, Mecnun ise Açık Öğretim'e devam eder. Her ikisinin de birbirlerinden haberi yoktur. Bir sabah, ailesi Mecnun'a durumu anlatınca, Mecnun gönülsüzce annesiyle birlikte Leyla'yı istemeye gider. Fakat ziyaret tartışmayla sonlanır; gönülsüz Mecnun ise Leyla'yi ilk gördüğü anda aşık olmuştur. 

Leyla'yı etkileyebilmek için sürekli peşinden koşan Mecnun'un rüyasında bir gece Aksakallı bir Dede girer. Fakat bu dede rüyaların da dışına taşar...

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
201
67
36
19
18
17
16
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
mononoke

hepsini anladım da siyah beyaz aşkı anlayamadım? yanlışlık falan olmasın?

thesivasli

Siyah Beyaz Aşk mı?

Buket

Şahsiyet'i izlemeyen de ne bileyim yani çok şey kaybetmiştir