Görüş Bildir
Haberler
İyi Bir Otelcilik Eğitiminin Size Katacağı 8 Entellektüel Özellik

İyi Bir Otelcilik Eğitiminin Size Katacağı 8 Entellektüel Özellik

İyi Bir Otelcilik Eğitiminin Size Katacağı 8 Entellektüel Özellik

İyi bir eğitim almak, aldığınız eğitimin içeriğine göre, size bir çok farklı özellikler kazandırabilir. Eğitimini aldığınız konuda uzmanlaşmanın yanı sıra farklı deneyimler de edinebilirsiniz. Bu içeriğimizde size 'otelcilik' eğitiminin katacağı entellektüel özelliklerden bahsediyoruz:

İçeriğin Devamı Aşağıda

1) Mantıklı ve Tutarlı Olmak

Yönetici, çalışanının lideridir. Çalışanlar da, mantıklı kararlar alan, tutarlı davranışlar sergileyen yöneticilerle daha verimli ve daha uzun vadeli çalışmalar gerçekleştirir.

2) Genel Kültür Sahibi Olmak

Çalışan, kaliteli ve öğretici yöneticinin arkasından gitmeye daima hazırdır. Yönetici için iyi bir genel kültüre sahip olmak, kalitesini ve öğreticiliğini arttırmak için en temel etkendir.

3) Sentez Gücü

Sentez gücüne sahip yönetici ve liderler yeni fikirler üretme, mevcut durum hakkında farklı bakış açıları geliştirme gibi konularda ustaca fikirler üretip çalışanları için 'kazan-kazan' çözümleri üretebilirler.

4) Konsantrasyon Kabiliyeti

Çalışanı en iyi motive eden unsurlardan bir tanesi de hedeflerine ve işine konsantre olmuş, öncelikleri belirleyebilen, odak gücü sağlam yöneticilerdir.

5) Hayal ve Planlama Gücü

Bir işletmenin büyüyüp gelişebilmesi ve mükemmele ulaşabilmesi için şüphesiz ki yöneticisinin sağlam bir hayal gücüne sahip olması gerekmektedir. Tabii ki bu hayalleri gerçekleştirebilmek için de iyi bir plan ve planlama gücü olmazsa olmaz bir özelliktir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6) Düşündüğünü İfade Edebilme Kabiliyeti

İyi ve profesyonel bir yönetici düşüncelerini dile getirmekte zorluk çekmemeli, zor konuları bile basite indirgeyerek anlatabilmeli, rahat ve olgun bir tavırla düşüncelerini kelimelere dökebilmelidirler.

7) Analiz Gücü

İyi bir yöneticinin sahip olması gereken özelliklerden belki de en önemlisi budur. Şirketin içinde bulunduğu durumu, çalışanların performanslarını, müşteri memnuniyeti gibi çeşitli parametreleri objektif bir şekilde analiz edip şirketinin ve çalışanlarının geleceğine yön verebilecek bir bakış açısı iyi yöneticinin olmazsa olmazlarındandır.

8) Yargı ve Karar Gücü

Bir yöneticide olması gereken vasıfların başında gelen maddelerden bir diğeri de budur. Öyle ki yargı ve karar gücü olmayan bir yönetici, yöneticilik vasfından uzak sayılır. Tüm riskleri göz önünde bulundurarak maksimum fayda sağlayacak doğru bir yargılama ve karar gücü yönetimin dayandığı temellerdendir.

Dünyanın en iyi otel yöneticiliği okulunda* eğitim alarak siz de bu özelliklere sahip olmak ister misiniz?

VATEL'den mezun olan 30.000’in üzerindeki öğrencimiz gibi, sizler de hak ettiğiniz profesyonel eğitimi alıp, bu 'olmazsa olmaz' vasıfları kazanmak için hemen bizimle iletişime geçin. 'Vatelien' olmanın ayrıcalığını yaşayın.

Üstelik YGS veya LYS puanı aranmadan! 

Detaylı bilgi için tıklayın: International Hospitality School Vatel - Vatel Turkeyhttp://www.vatel.com.tr 

*World Hospitality Awards-2016

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın