Görüş Bildir
Haberler
İstihbaratçı Yılmazer’in İtirafları TBMM Gündeminde

İstihbaratçı Yılmazer’in İtirafları TBMM Gündeminde

19.03.2014 - 12:45 Son Güncelleme: 19.03.2014 - 12:46

CHP’li Umut Oran, Ali Fuat Yılmazer’in vahim açıklamalarını Arınç’a sordu:

“Kimlerin gözaltına alınıp tutuklanacağına Bakanlar Kurulu’nda mı karar veriyorsunuz?”

“Erdoğan kameralar önünde övdüğü Başbuğ için neden tutuklanması talimatı verdi?”

“Şener ve Şık’ın tutuklanmasına Bakanlar Kurulu mu Erdoğan mı karar verdi?”

“Şike süreci dosyası neden Başbakan’ın önüne konuldu?”

Gazeteci Hrant Dink’in öldürülmesi, Ergenekon, ODATV ve KCK davaları sırasında çok önemli bir görev olan İstanbul Emniyeti İstihbarat Şube Müdürlüğü’nü yürüten  Ali Fuat Yılmazer’in, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı 2008-2010 yılları arasında sürekli bilgilendirdiği ve gazeteciler Nedim Şener ile Ahmet Şık’ın yanı sıra 26. Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ için “mutlaka tutuklansın” talimatını aldığını açıklaması CHP tarafından TBMM gündemine taşındı.

Erdoğan’ı ve hükümeti zan altında bıraktı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a yönelttiği soru önergesinde Yılmazer’in doğrudan hükümeti ve Recep Tayyip Erdoğan’ı zan altında bırakan çok önemli açıklamalarda bulunduğunu anımsattı.

Oran’ın Arınç’a yönelttiği sorular şöyle:

  • Konjonktürel olarak hükümetinizin yararlanabileceği kimi sansasyonel davaların soruşturma aşamasında kimlerin gözaltına alınıp tutuklanacağına Recep Tayyip Erdoğan ve Bakanlar Kurulu olarak sizler mi karar verdiniz?

Tolon ve Balbay talimatı da mı Erdoğan’dan?

  • Yılmazer’in “2008'in başından itibaren, 2010’un sonuna kadar tüm gelişmeleri arz ediyordum. Normal, usule ilişkin değil. Oradan aldığım talimatlara göre yönettim. Başbakanımız hep destekleyici olmuştur. Ergenekon sürecinde Başbakan'la bizzat görüşüyordum; bütün soruşturma detaylarını Başbakan'a bizzat bildiriyordum. Hurşit Tolon, Mustafa Balbay'ın gözaltına alınmasını kesinlikle Başbakan'a arz etmiştim” açıklamasındaki bilgiler doğru mudur? Tolon ve Balbay niçin tutuklandı?

Erdoğan’a Emniyet Müdürlüğünün tüm soruşturma bilgileri aktarılıyor mu?

  • Erdoğan’a İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün yürüttüğü tüm soruşturmaların bilgileri aktarılıyor mu? Başbakanın anayasa ve yasalarda tanımlanmış böyle bir görevi var mıdır? Bu görev Resmi Gazete’de yayımlanmayan “GİZLİ” yönetmeliklerde mi yer almaktadır, bir emniyet müdürü yıllarca soruşturma bilgilerini niçin Başbakanlığa aktararak, kimlerin tutuklanıp tutuklanmayacağını Makam’a sorar?

Başbuğ “mutlaka tutuklansın” talimatı

  • Yılmazer’in “İlker Başbuğ ile ilgili dosya Başbakan'a arz edildi. Başbakan'ın talimatı 'mutlaka tutuklansın' olmuştur. Başsavcıvekili telaşa düşmüş. Hemen tutuklanmanın akabinde (Erdoğan) öyle bir açıklama yaptı ki tüm kadrolar altüst oldu. Hem bir talimat veriyorsunuz hem de Türk toplumuna bambaşka bir açıklama yapıyorsunuz” açıklamasındaki bilgiler doğru mudur?

Erdoğan, Başbuğ için neden çelişkili konuştu?

  • Recep Tayyip Erdoğan, yıllarca birlikte çalıştığı ve kameralar önünde övgüyle söz ettiği Türkiye’nin 26. Genelkurmay Başkanı Sayın İlker Başbuğ’ın tutuklanması için neden gizlice emir verdi? Başbuğ’un tutuklanması konusunu Bakanlar Kurulu’nda tartıştınız mı, siz de Başbuğ’un tutuklanması yönünde mi görüş belirttiniz? Erdoğan’ın, Başbuğ hakkındaki kameralar önündeki sözleri ile, verdiği “muhakkak tutuklansın” talimatı  birbiriyle çelişmesinin gerekçesi nedir?

Şener ve Şık’ın tutuklanmasına Bakanlar Kurulu mu karar verdi?

  • Yılmazer’in “(Odatv soruşturması) İlk olarak Başbakan'ın talimat vermesi üzerine başlattığım bir çalışmadır. Kimler gözaltına alınacak bilgileri kendilerine arz edilmiştir. Operasyon safhasında Nedim Şener ve Ahmet Şık'ın da bulunduğu liste arz edildi. Talimatı olmadı ama aksi yönde bir talimatı olmadı” açıklamasındaki bilgiler doğru mudur? Nedim Şener ve Ahmet Şık’ın tutuklanması kararını Bakanlar Kurulu’nda mı aldınız, Erdoğan tek başına mı bu karara vardı?

Suça karışmış MİT personeli kimlerdir?

  • Yılmazer’in “KCK önemli. Ummadığımız bazı bilgiler karşımıza çıktı. Başbakan'dan perspektif alınmadan hiçbir KCK operasyonu yapılmadı. Suça karışmış MİT'çileri yakaladık. Başbakan'a da bilgi verdim. MİT bilgi vermiyordu. Şiddet eylemleri yapanların MİT ile ilişkisine rastladım” açıklamasında geçen suça karışmış MİT personeli kimlerdir? Haklarında hangi adli/idari işlemler yapılmıştır?

MİT’in bildiği KCK eylemleri hangisi?

  • “Bazı (KCK) eylemlerinden MİT kurumunun haberdar olduğu anlaşıldı” açıklamasında sözü edilen KCK eylemleri hangileridir?

Şike dosyası Başbakan’ın önüne konuldu

  • “Şike sürecinin tüm safhalarından Başbakan'ın haberi vardı. Önüne dosya konuldu” açıklamasını yapan Yılmazer’in, “Aziz Yıldırım'ın 1 numaralı zanlı olduğunu da biliyor muydu” sorusu üzerine “Dosya önüne konuldu diyorum lafın tamamını bana dedirtmeyin. Erdoğan dosyanın 'sağlam' olmasını ve operasyonun seçim sonrasına bırakılmasını istedi” yanıtı karşısında, özel olarak Fenerbahçe ve Aziz Yıldırım’ın hedef yapılmasının gerekçesi nedir? Seçim kaygısı nedeniyle mi söz konusu operasyon seçim sonrasına bırakıldı?

  • Ali Fuat Yılmazer’in 17 Aralık Büyük Rüşvet ve Yolsuzluk Operasyonu sonrasında pasif göreve alınmasının gerekçesi nedir?

Ortada suç varsa Erdoğan da sorumlu değil mi?

  • Ortada işlenen bir suç ya da suç zinciri var ise Yılmazer’e talimatı veren kişi olarak Recep Tayyip Erdoğan da bunun sorumlusu değil midir? Erdoğan hakkında kanunsuz emir verdiği için, Yılmazer ve o dönem İstanbul İstihbarat Şubesinde görev yapan tüm amir kadrosunun bu kanunsuz emirleri uyguladıkları gerekçesiyle haklarında işlem yapılacak mıdır?
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0