Görüş Bildir
Haberler
İstanbul Maratonu ile İlgilenenler Buraya: #42for42 Projesiyle Gerçek Maraton Deneyimini Yaşa!

İstanbul Maratonu ile İlgilenenler Buraya: #42for42 Projesiyle Gerçek Maraton Deneyimini Yaşa!

Bu yıl 40. kez düzenlenecek olan İstanbul Maratonu'na çok daha profesyonel ve maraton ruhunu sonuna kadar benimsemiş bir ekiple katılmaya hazır mısın? 🏃

Türkiye'de koşu kültürü denilince aklımıza pek de oturmuş bir yapı gelmiyor.

Dünyanın en eski metropollerinden biri olan İstanbul'da gerçekleşen maraton bile sadece iki kıtayı birbirine bağlaması ile dikkat çekiyor. Bunun dışında İstanbul Maratonu'nun Türkiye'nin koşu kültürüne ve dünyadaki tanıtımına pek de etkisi yok gibi. 😢

İşte tam bu yüzden Volt Floyd, Türkiye'de koşu kültürünü geliştirip İstanbul Maratonu'na farklı bir hava katmak için #42for42 projesini hayata geçiriyor.

'İstanbul'da maraton mu yapılır?' Düşüncesiyle bir türlü istenilen sükseyi yapamayan İstanbul Maratonu'na farklı bir proje ile giriş yapacak olan Volt Floyd, 42 kilometreye 42 aday mottosuyla yola çıkıyor. Fakat bu 42 adayımız tamamen sembolik, sayı 42'den fazla olabilir. Kısacası herkes davetli!

Peki, 42for42'nun farkı ne diyecek olursan;

Kendileri Volt Floyd'tan gelen efsane bir koşu projesi, işleyiş ise şöyle oluyor:

42 amansız koşucu bir ekip halinde koşuya başlıyor. Yol boyunca motorize ve bisikletli ekipler 42 ve daha fazla olan koşucumuza yardım ediyor, moral desteği sağlıyor. 

Rotanın belirli kısımlarında koşuya katılan ekipten başka yarışmacılar, koşucularımızın motivasyonunu hep üst düzeyde tutarak maratonu tamamlamaları için teşvik ediyor.

Bitmiyor bitmiyor! Maratonu tamamlamak için sihirli değnekleri yok ama motivasyon konusunda bir o kadar iddialılar!

Şöyle ki maraton sonunda 'cheer zone' diye bir bölüm var. Maratonu hakkıyla bitiren yarışmacılar ve gönüllüler bu alanda geri kalan tüm yarışmacıları desteklemeye devam edecek. Yani maratonu bitirdim, artık işim bitti diye düşünmek yok. 😎

Proje aynı zamanda İstanbul Maratonu'nun eksikleri ve yapılan yanlışlara da odaklanıyor.

Proje aynı zamanda İstanbul Maratonu'nun eksikleri ve yapılan yanlışlara da odaklanıyor.

Volt Floyd, değişime ulaşma yolunun katılımcılar için farkındalık oluşturulmasından geçtiğine inanıyor.  Onlara hak vermezsek olmaz. Sonuçta farkına varılmayan eksik, eksik değildir. Bu yüzden kendileri bir rapor hazırlamışlar ve bu raporu sitelerine eklemişler, maratondan önce bir incelemek iyi gelebilir.

Son olarak projenin adının nereden geldiğinden de bahsedelim;

Son olarak projenin adının nereden geldiğinden de bahsedelim;

Volt Floyd konu hakkında farkındalık yaratmak için bunu destekleyecek bir etki gerektiğini düşünüyor. Proje de ismini bu etkiden ve 42 km'yi koşacak olan en az 42 yarışmacıdan alıyor. Ne diyelim şimdiden başarılar diliyoruz! 

Daha fazlası ve hazırlanan rapora buradan ulaşabilirsiniz!

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
27
8
3
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın