Görüş Bildir
Haberler
İMDB Kullanıcılarına Göre 2017'nin En Popular 25 Dizisi

İMDB Kullanıcılarına Göre 2017'nin En Popular 25 Dizisi

1. A Series of Unfortunate Events (TV Series 2017– )

Netflix tarafından çekilen ve Daniel Handler'ın Talihsiz Serivenler Dizisi'nden uyarlanan 2016 yapımı internet dizisi.Başrollerinde Malina Weissman,Louis Hynes,Neil Patrick Harris ve Patrick Warburton yer almaktadır.Serinin yazarı Daniel Handler aynı zamanda Barry Sonnenfeld'le beraber dizinin uygulayıcı yapımcılığını ve Mark Hudis'le beraber senaristliğini de üstlenmiştir.Yönetmenliğini Barry Sonnenfeld ve Mary Palansky üstlenmektedir. Dizinin yapımcılığını'ysa Rose lam üstlenmektedir.

Kaynak: http://www.imdb.com/title/tt4834206/?...
İçeriğin Devamı Aşağıda

2. Sherlock ( TV Series 2010 )

Sherlock, Mark Gatiss tarafından televizyon için geliştirilen Sir Arthur Conan Doyle'ın aynı adı taşıyan romanlarına dayalı Britanya televizyon dizisidir. 

İlk bölüm yayın tarihi: 25 Temmuz 2010

Tema şarkısı: Sherlock Theme Song

Kanallar: PBS, BBC One, BBC HD

Yazarlar: Mark Gatiss, Steven Moffat, Stephen Thompson

Türler: Komedi, Drama, Gizem, Gerilim, Polisiye, Macera filmi, Aksiyon

Kaynak: http://www.imdb.com/title/tt1475582/?...

3. Taboo ( TV Series 2017 )

Dizi, babasının ölümünden sonra miras kalan on dört çalıntı elmas ile birlikte, intikam için 10 yıl aradan sonra Afrika'dan İngiltere'ye dönen James Keziah Delaney (Tom Hardy) isimli bir maceraperest ile ilgilidir. İngiltere ve Amerika savaşının olduğu 1814 Londra'sında geçen hikayede ticaret ve gemi imparatorluğu kuran Delaney tehlikeli bir oyunun içindedir.

2017 yılında gösterimi beklenen dizi İngiltere'de BBC One, Amerika'da FX kanalında yayınlanacaktır.

Kaynak: http://www.imdb.com/title/tt3647998/?...

4. Vikings (TV Series 2013)

Vikinglerin ve Kral Ragnar'ın hayatı konu edilen dizide; Travis Fimmel, Clive Standen, Gabriel Byrne, Nathan O'Toole, Katheryn Winnick, Jessalyn Gilsig, George Blagden, Gustaf Skarsgård ve Donal Logue gibi diziyle daha da ünlenen oyuncular rol almaktadır

Kaynak: http://www.imdb.com/title/tt2306299/?...

5. Game Of Thrones (TV Series 2011)

Game of Thrones (Türkçe: Taht Oyunları), David Benioff ile D. B. Weiss tarafından yaratılan fantastik televizyon dizisidir. Dizi, ABD televizyon kanalı HBO'da yayınlanmaktadır. George R. R. Martin'in epik fantezi serisi Buz ve Ateşin Şarkısı'ndan uyarlanmış olan dizi, adını serinin ilk kitabından almaktadır. Kuzey İrlanda, Malta, Hırvatistan, İzlanda ve Fas'taki mekanlar ile Belfast'taki bir stüdyoda çekilmektedir. İlk bölümü, 17 Nisan 2011 tarihinde HBO'da yayınlanan dizinin altıncı sezonu tamamlanmıştır. Beşinci sezonun ilk dört bölümü internet korsanları tarafından sızdırılmıştır. Altıncı sezonu 24 Nisan 2016'da başlamış, 26 Haziran 2016'da sona ermiştir. HBO tarafından yedinci sezon onayını almıştır 8. sezonda final yapçaktır

Kaynak: http://www.imdb.com/title/tt0944947/?...

6. Shameless (TV Series 2011)

Chicago'nun varoş bir semtinde geçen dizi; altı çocuk ve bir babadan oluşan Gallagher ailesinin zaman zaman komik, çoğu zamansa yürekleri burkan hayatlarını anlatılmaktadır. Evin reisi olan Frank Gallagher (William H. Macy) sahtekar, alkolik ve utanmaz bir babadır. Fiona Gallagher (Emmy Rossum) ise kardeşlerin en büyüğü, fedakâr bir o kadar da belayı üstüne çeken karakter. Dizide ailenin ve her bireyin kendi içinde yaşadığı maceralar anlatılmaktadır. Cinsellik, eşcinsellik, alkol, uyuşturucu ve benzeri öğelere sahiptir.

Kaynak: http://www.imdb.com/title/tt1586680/?...
İçeriğin Devamı Aşağıda

7. The OA (TV Series) 2016

Netflix'in yeni gizemli drama dizisi The OA'nın başrolünde Brit Marling oynuyor, Zal Batmanglig ise yönetmenliğini yapıyor. ... The OA dizisinin başrol oyuncusu olan Brit Marling, yönetmen Zal Batmanglij ile birlikte dizinin yazarlığını ve yapımcılığını da üstleniyor.

Kaynak: http://www.imdb.com/title/tt4635282/?...

8. This Is Us (TV Series (2016)

Aynı tarihte dünyaya gelmiş olan 5 farklı kişinin ve bu kişilerin hayatlarının kesit kesit olarak işlendiği dizide, bu kişilerin günlük hayatlarında tecrübe ettikleri birtakım olaylar ve hayatlarının birbirleriyle olan bağlantıları konu edinilmiştir. Rebecca ve Jack isminde üçüz bekleyen bir çift, yakışıklı ve ünlü bir dizi oyuncusu olan Kevin, son derece komik ve cana yakın bir ikizi olan Kate ve biyolojik babasının peşine düşmüş başarılı bir avukat olan Randall isimli karakterler, birbirinden tamamen farklı gözüken hayatlara sahip olsalar da bu hayatları çeşitli şekillerde birbirine bağlanacaktır. Hayatın acı ve tatlı detaylarını sıkça içinde barındıran dizi, izleyicilerine bu detayları fazlasıyla vermektedir.

Kaynak: http://www.imdb.com/title/tt5555260/?...

9. Westworld (TV Series 2016)

Westworld, Jonathan Nolan ve eşi Lisa Joy'un HBO için oluşturdukları 2 Ekim 2016 tarihinde yayına giren bilim kurgu gerilim türünde televizyon dizisi. Dizi yazar Michael Crichton'un 1973'de yazıp yönettiği aynı adlı filmden uyarlamadır.

Kaynak: http://www.imdb.com/title/tt0475784/?...

10. Victoria (TV Series 2016)

Sekiz saat olarak planlanan dizi, 19. yüzyılda 63 yıl yedi aylık bir süreyle hükümdarlık süren Victoria'nın, çocukluğunu geride bırakarak amcası IV. William'ın ölümü üzerine 20 Haziran 1837 tarihinde henüz 18 yaşındayken tahta çıkması sürecine odaklanacak.

Kaynak: http://www.imdb.com/title/tt5137338/?...

11. Sneaky Pete (TV Series 2015)

Dolandırıcılık suçundan dolayı hüküm giydiği cezaevinden çıktıktan sonra Marius (Giovanni Ribisi) peşindeki alacaklılardan kurtulmak için hücre arkadaşı Pete’nin kimliğini çalarak kendi geçmişini kapatır ve onun hayatını yaşamaya başlar. Ailesinden uzaklaşmış, 20 yıldır görüşmediği Pete’nin ailesinin yanına giderek kendisinin Pete olduğuna aileyi ikna eder ve onlarla yaşamaya başlar. Bu süreçte hiç tatmadığı aile hayatını keşfederken bir yandan da ödül avcılığı işine bulaşır.

Kaynak: http://www.imdb.com/title/tt5011816/?...
İçeriğin Devamı Aşağıda

12. The Walking Dead (TV Series 2010 )

Dizinin başrolünde, geçirdiği bir kaza sonrası girdiği komadan beklenmedik biçimde uyanan ve artık tüm dünyaya George A. Romero'nun korku filmlerindeki zombileri andıran etobur 'aylaklar'ın egemen olduğunu keşfeden şerif yardımcısı Rick Grimes rolüyle Andrew Lincoln yer almaktadır. Grimes, bulunduğu hastahaneden ayrılarak, ailesini bulmak için yola koyulur ve yol boyunca, bu yeni dünya düzeninde sağ kalmayı başarabilmiş ve kendisi gibi yaşam savaşı veren diğer birçok kişiyle karşılaşır ve yola onlarla devam ederek, kendi grubunu oluşturur.

Kaynak: http://www.imdb.com/title/tt1520211/?...

13. Black Mirror (TV Series 2011)

Modern toplumun ve bu toplum içindeki bireyin sorunlarını, yeni teknolojilerin getirdiklerini ve mevcut dünya düzenindeki siyaset, medya, sanat ilişkilerini yer yer hiciv ile yer yer de bilim kurgu ögelerine başvurarak yorumlamaktadır.  Dizinin yapımcısı Charlie brooker dizi hakkında 'her bölüm farklı oyuncu kadrosu, farklı mekan ve hatta farklı gerçeklik algısına sahip konuları işler

Kaynak: http://www.imdb.com/title/tt2085059/?...

14. Homeland (TV Series 2011)

bipolar duygudurum bozukluğu hastalığı olan bir CIA ajanı Carrie Mathison'ı canlandıran Claire Danes ve bir ABD askeri olan Nicholas Brody'yi canlandıran Damian Lewis'tir. Dizide Mathison, el-Kaide tarafından tutsak edilen Brody'nin gizlice düşman saflarına katılarak ABD'yi tehdit ettiğini düşünmektedir. Sonraki sezonları İslamabad'da ve Beyrut'ta çekilmiştir. 3.sezon finalinde Brody asılarak idam edilmiştir. Homeland'in 5. sezonunda Carrie artık ajan olarak çalışmamaya karar verdi. İslamabad şehrinde savaşla içiçe geçirdiği yıllarından sonra kendini CIA'den soyutlamaya karar veren Carrie, Berlin'de özel bir güvenlik firması için çalıştı.

Kaynak: http://www.imdb.com/title/tt1796960/?...

15. The Young Pope (TV Series 2016)

HBO ve Canal+ ortaklığında hazırlanan dizinin başrollerini Jude Law, Diane Keaton, Silvio Orlando, Scott Shepherd gibi isimler paylaşıyor. The Young Pope'un yönetmen koltuğunda ünlü yönetmen Paolo Sorrentino oturuyor

Kaynak: http://www.imdb.com/title/tt3655448/?...

16. Stranger Things (TV Series 2016)

Stranger Things, Duffer Kardeşler tarafından yaratılan Amerikan bilim kurgu dizisi. Dizide kaybolan arkadaşlarını arayan üç çocuk ve onlara yardım eden, doğaüstü güçlere sahip bir kızın başından geçen olaylar anlatılır.

Kaynak: http://www.imdb.com/title/tt4574334/?...
İçeriğin Devamı Aşağıda

17. Emerald City (TV Series 2016)

OZ Serisi Dönüyor: Emerald City, 6 Ocak 2017 tarihinden itibaren ABD'nin NBC kanalında yayınlanmaya başlayacak olan dizidir. ... Dizinin orijinal fikri ise, L. Frank Baum'un Oz Büyücüsü serisinden uyarlamadır.

Kaynak: http://www.imdb.com/title/tt3579018/?...

18. The Crown (TV Series 2016)

The Crown adlı dizi biyografik bir hikayeyi konu alıyor. Savaş sonrası İngiltere'nin kaderini belirleyen başbakanlarının yaşadıkları konu edilecek.

Kaynak: http://www.imdb.com/title/tt4786824/?...

19. The Flash (TV Series (2014)

Geçmişinde büyük bir trajedi yaşamış Barry Allen Central City polis merkezinde suçluların arkalarında bıraktıkları izleri toplayan bir bilim adamıdır. S.T.A.R Laboratuvarları'nın parçacık hızlandırıcısı, hata nedeniyle bir patlamaya sebep olur. Bu patlama hava durumunu değiştirir ve Barry Allen'a bir şimşek çarpar. Bu şimşek onda aşırı hızlı hücre yenilenmesine sebep olur. Kırılan kolu 3 saat içinde iyileşmiştir. Kalbi o kadar hızlı atmaktadır ki hastanedeki makineler ölçemez. Fakat en önemlisi süpersonik bir hıza ulaşmıştır. İlk bölümde saatte 720 km hızda koşmuştur. İmkansızı kovalarken kendisi imkansız olan Barry bu gücünü insanları kurtarmak için kullanır. Fakat ilerki bölümlerde Earth-2'dan (İkinci Dünya) gelen Zoom'la olağanüstü bir savaşları olacaktır. Zoom'la olan savaşında pek şansı olmayan Barry Allen'a yardım eden Earth-2'dan gelen ve kızı Zoom'un elinde olan Dr.Wells ve Earth-2' dan gelen Jay Garrick ( The Flash) yardımcı olmaktadır. Aynı zamanda Central City'yi de korumaktadır.

Kaynak: http://www.imdb.com/title/tt3107288/?...

20. The Big Bang Theory (TV Series (2007)

Kaliforniya'nın Pasadena şehrinde geçen dizi beş ana karakter etrafında gelişiyor: Kaliforniya Teknoloji Enstitüsü'nde çalışan iki üstün zekalı ev arkadaşı olan deneysel fizikçi Leonard Hofstadter ve teorik fizikçi Sheldon Cooper, garson ve oyunculuğa hevesli sarışın karşı komşuları Penny, Leonard ve Sheldon'ın doktorası olmayan uzay mühendisi tuhaf iş arkadaşları Howard Wolowitz ve yine aynı yerde çalışan astrofizikçi Rajesh Koothrappali. Bu dört erkeğin bilime ve bilim kurguya olan ilgileri ve zekaları, Penny'nin sosyal beceri ve normal davranışlarıyla yan yana gelince komik sonuçlar doğuruyor.

Kaynak: http://www.imdb.com/title/tt0898266/?...

21. Gotham (TV Series 2014)

Gotham, Bruno Heller tarafından yaratılan Amerikan televizyon dizisidir.

Karakterler DC Comics'ten uyarlanmıştır. Dizi New York City, Chicago ve Detroit çekilmiştir fakat diziye Gotham şehri diye aktarılmıştır.

Hikâye komiser James Gordon'ın acemilik döneminde ve Bruce Wayne'nin ailesinin öldürüldüğü zamanda geçer. Dizide sadece Bruce Wayne'in gelişimi değil Penguen, Bulmacacı, Kedi Kadın, Zehirli Sarmaşık, Korkuluk, Hugo Strange, İki Yüz ve Buz Adam gibi diğer Gotham kötülerini ve karakterlerinin de gelişimini ve ortaya çıkışını da anlatır.

Dizi Amerika'da Fox'ta yayınlanmaktad

Kaynak: http://www.imdb.com/title/tt3749900/?...
İçeriğin Devamı Aşağıda

22. Six (TV Mini-Series 2017)

Vietnam askeri özel harekat gazisi William Broyles tarafından yazılan dizi modern Amerikan Ordusu’nun Navy SEAL özel kuvvetlerinde görev yapan, sınıfının en iyisi bir takımı merkezine alır. Teröristlerle çalışan bir ABD vatandaşının ortaya çıkması ile birlikte takım Afganistan’da bir Taliban liderini ortadan kaldırmak için görevlendirilir. Gerçek anılardan esinlenerek uyarlanan drama dizisinde karakterlerin karmaşık kişisel yaşamlarına ve yaşamak ile ölmek arasında iken verdikleri kararların psikolojik etkilerine de yer verilecektir.

Six dizisi 18 Ocak 2016 tarihinde yayınlanacak.

Kaynak: http://www.imdb.com/title/tt5541338/?...

23. Supernatural (TV Series 2005)

Dizi, kardeşlerin insanların gerçekte varolmadığını zannettiği birçok tür yaratık, hayalet, şeytan vb. varlığın avcılığını yaptıkları ve bu macerala sırasında yaşadıklarını anlatır. Dizide, Dean ve Sam arasındaki özel ilişki ön plandadır. Dean, içki ve kadın düşkünüdür. Fakat, oldukça cesur ve gururludur. Kardeşi Sam'e ona olan bağlılığı etkilenmemizi sağlar. Dean eğlenceli, klasik rock hayranı ve hiçbir şeyden korkmayan biri gibi görünsede onunda korktuğu ama saklamayı tercih ettiği şeyleri vardır ve Sam bu yüzden çok zorlanır. Sam ise merhametli, zeki birisidir. Dizi boyunca iki kardeşin başından geçen duygusal, dramatik, komik ve korku dolu maceralar vardır.

Kaynak: http://www.imdb.com/title/tt0460681/?...

24. Grey's Anatomy (TV Series 2005)

Grey's Anatomy, Emmy ve Altın Küre ödüllü hastane konulu ABD yapımı televizyon dizisi. Ellen Pompeo, Patrick Dempsey. (Patrick Dempsey 11. sezonda ölerek diziden ayrılmıştır., Sandra Oh, Katherine Heigl, Justin Chambers, T.R. Knight, Chandra Wilson, James Pickens Jr., Sara Ramirez, Eric Dane, Chyler Leigh dizide rol alırken, dizinin yapımcılığını Shonda Rhimes üstlenmiştir. ABD'de ABC, Türkiye'de ise FOX ve Digiturk'teki DiziMax kanalında yayınlanmaktadır. Katherine Heigl dizideki rolüyle 2007 yılında Emmy ödülü kazanmıştır.

25. The 100 (TV Series 2014)

97 yıl önce yeryüzünde yaşayan insanların ölümüyle sonuçlanan nükleer bir savaş gerçekleşmiş ve dünyanın yüzeyi yaşanılamayacak seviyede radyasyonla kaplanmıştır. Bilinen tek hayatta kalanlar gezegenin yörüngesinde bulunan 12 farklı ülkeye ait istasyonlarda yaşayanlardır ve bu uzay istasyonları Ark ismindeki istasyonun oluşturulması için Jaha başkanlığında birleşir. Kaynaklar kıttır, suçun türüne bakılmaksızın 18 yaşın üstündeki suçlular uzaya fırlatılarak cezalandırılmaktadır. Ark'ın kaynakları tükenmektedir, yeni yaşam kaynaklarına gereksinim duyulmaktadır. 100 genç mahkumun harcanabileceği duyurulur ve yaşam olanaklarının öğrenilmesi amacıyla eski suçlarının bağışlanacağı söylenerek son savaştan önce kurulan, içinde bolca bozulmayan erzak bulunduğu düşünülen Weather Dağı'nın yakınına eski bir uzay gemisiyle gönderilir. Planlananın aksine gençler dağın uzağına iner ve geçici bir topluluk kurmak için aralarında mücadele eder. Ancak sorunları bunlarla sınırlı kalmayacak ve Dünyalılar diye adlandırılan, yeryüzünde savaştan kurtularak sağ kalmayı başarmış bazı insanlar, Biçiciler adındaki yamyama dönüşmüş dünyalılar ve dağ adamlarıyla karşılaşacaklardır.

Kaynak: http://www.imdb.com/title/tt2661044/?...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın