Görüş Bildir
Haberler
Hem Okumayı Hem İzlemeyi Sevenler İçin: Kitaplardan Uyarlanan Netflix Dizileri

Hem Okumayı Hem İzlemeyi Sevenler İçin: Kitaplardan Uyarlanan Netflix Dizileri

luna
17.10.2020 - 20:20

Kitaptan uyarlanan ve beğenilen Netflix dizilerini derledik, keyifli okumalar! Peki, siz hangilerini okudunuz ya da izlediniz? Yorumlarda belirtin.👇

Not: Dizi açıklamaları Beyazperde'den alınmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Mindhunter (John Douglas & Mark Olshaker - Zihin Avcısı)

1. Mindhunter (John Douglas & Mark Olshaker - Zihin Avcısı)

IMDb: 8.6

FBI’ın özel bir biriminde görevli ajan Holden Ford ve ortağı Bill Tench kötü şöhretli seri katilleri ve tecavüzcüleri araştırmaya başlar. Acımasız olayları soruşturdukça yeni profil çıkarma teknikleri geliştirirler. 

John Douglas ve Mark Olshaker tarafından kaleme alınan Mindhunter: Inside the FBI’s Elite Serial Crime Unit kitabından uyarlandı.

2. Altered Carbon (Richard K. Morgan - Değiştirilmiş Karbon)

2. Altered Carbon (Richard K. Morgan - Değiştirilmiş Karbon)

IMDb: 8.0

Aynı isimli çizgi romandan uyarlanan Altered Carbon, insanların karakterlerini ve ruhlarını yeni bedenlere transfer edebildikleri alternatif bir gelecekte geçiyor. Takeshi Kovacs, yıldızlararası savaşçılardan oluşan seçkin bir time mensup bir askerdir. Ancak takım, filizlenen bir isyan sonrası ağır bir yenilgi alınca hayatta kalmayı başaran tek asker Takeshi olur. Takeshi’nin zihni “buz içerisinde” hapsedilir ve yüzyıllar sonra Laurens Bancroftm adında son derece varlıklı bir adam ortaya çıkana kadar dondurulur. Laurens, Takeshi’ye tekrar hayata dönebilmesi için bir şans sunar. Ancak karşılığında son derece zorlu bir cinayeti çözmesini isteyecektir.

3. Cursed (Frank Miller & Thomas Wheeler - Lanetli)

3. Cursed (Frank Miller & Thomas Wheeler - Lanetli)

IMDb: 5.8

Cursed, Kral Arthur’un öyküsünde karşımıza çıkan Lady of the Lake karakterinin hikayesini konu ediyor. Genç Nimue’nin kaderinde güçlü Lady of the Lake’e dönüşmek vardır. Genç bir kız olan Nimue, annesinin ölümünün ardından Merlin’i aramaya koyulur. Antik bir kılıcı teslim etmek üzere çıktığı bu yolculukta beklenmedik yol arkadaşı Arthur ile iş birliği yapar. Genç Nimue, Arthur’un da yardımlarıyla zalimliğe karşı cesaretin sembolüne dönüşecektir. Tom Wheeler ve Frank Miller’ın imzasını taşıyan gençlik romanından uyarlanan dizide Nimue karakterine Katherine Langford hayat veriyor.

4. Hakan: Muhafız (N. İpek Gökdel - Karakalem)

4. Hakan: Muhafız (N. İpek Gökdel - Karakalem)

IMDb: 6.8

Genç bir adam olan Hakan’ın İstanbul’da sıradan yaşantısı vardır. Fakat ona verilen görev Hakan’ı 15 milyonluk şehirde yaşayan herkesten daha farklı bir konuma getirir. Şehir tarihten gelen gizemli ölümsüzlerin tehdidi altındadır. Hakan hiç hazır olmasa da ölümsüzleri durdurup şehri kurtarmak zorundadır. İstanbul’un son muhafızı olma vazifesini üstlenen Hakan görevini yerine getirebilecek midir?

5. You (Caroline Kepnes - Sen)

5. You (Caroline Kepnes - Sen)

IMDb: 7.8

Zeki bir New York'lu olan Joe, bir kitapçı işletmektedir. Bir gün kitapçıya gelen Beck, Joe’nun ayaklarını yerden keser. Joe, ilk görüşte Beck’e aşık olmuştur. Joe, sevdiği kızın kalbini kazanmak için her şeyi yapmaya hazırdır. Beck’i elde etmek için teknolojiyi kullanmaya başlayan ve onu her yerde takip eden Joe’nun takıntılı tavırları Beck’in en yakın arkadaşı Peach’ı şüphelendirse de ona engel olamaz. Joe, sonunda Beck’in takipçisi olmaktan çıkıp erkek arkadaşı olmayı başarır. Ancak Joe'nun takıntılı hali artarak devam edince, işler içinden çıkılmaz bir hal almaya başlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. 13 Reasons Why (Jay Asher - Ölmek için On Üç Sebep)

6. 13 Reasons Why (Jay Asher - Ölmek için On Üç Sebep)

IMDb: 7.6

Jay Asher'ın aynı adlı kitabından uyarlanan 13 Reasons Why? lise çağındaki bir gencin, bir gün okuldan eve döndüğünde odasında bulduğu gizemli bir kutudan çıkan kaseti dinlemesi üzerine yaşananları anlatıyor. Clay, kasette iki hafta önce intihar eden hoşlandığı kızın sesini duyunca, kayda kulak kesilir. Hannah ise kayıtta, hayatına son verme kararını almasının 13 sebebini anlatmaktadır.

7. The 100 (Kass Morgan - The 100)

7. The 100 (Kass Morgan - The 100)

IMDb: 7.6

Kass Morgan'ın aynı isimli kitap serisinden uyarlanan The 100, bir kıyamet sonrası draması. Bir nükleer savaş dünyayı yok ettikten 97 yıl sonra, insanlıktan kalan tek örnekleri barındıran bir uzay gemisi, 100 genci dünyayı tekrar insanlarla doldurmak için geri gönderir.

8. Orange Is the New Black (Piper Kerman - Orange Is the New Black: My Year in a Women's Prison)

8. Orange Is the New Black (Piper Kerman - Orange Is the New Black: My Year in a Women's Prison)

IMDb: 8.1

Piper Chapman, güzel bir hayata, iyi bir sevgiliye, anlayışlı bir aileye sahip genç bir kadındır. Üniversite yıllarında işlediği bir suç yüzünden konforlu hayatından uzaklaşarak hapse girer. Hapishane hayatı Piper’ın düşlediğinden bambaşkadır. Dört duvar arasındaki yeni hayatına alışmaya çalışan Piper, başlarda zorlansa da yavaş yavaş hapishane kültürünü öğrenmeye başlar. Hapishanedeki diğer mahkumlarla beklenmedik dostluklar kuran genç kadın, bu zamana kadar hayatında inandığı her şeyi sorgulamaya başlar.

9. A Series of Unfortunate Events (Lemony Snicket - Talihsiz Serüvenler Dizisi)

9. A Series of Unfortunate Events (Lemony Snicket - Talihsiz Serüvenler Dizisi)

IMDb: 7.8

13 kitaptan oluşan bir seriden filme de uyarlanan A Series of Unfortunate Events, ülkemizde Talihsiz Serüvenler Dizisi olarak da biliniyor. Kendini Lemony Snicket olarak tanıtan yazarın, okuyucuyu her kitapta okumaktan vazgeçirmeye çalışmasıyla merak uyandıran seri, üç küçük kardeşin macera dolu yolculuklarına bizi de ortak ediyor.

10. Anne with an E (L. M. Montgomery - Yeşilin Kızı Anne)

10. Anne with an E (L. M. Montgomery - Yeşilin Kızı Anne)

IMDb: 8.7

Lucy Maid Montgomery’nin ‘Anne with Green Gables‘ kitabından uyarlanan dizide, anne ve babasının ölümü ile kimsesiz kalan bir kızın hikayesini konu ediyor. Anne Shirley, anne ve babasının ölümü sonrasında kimsesiz kalan bir kızdır. Hayatına bir yön vermeye çalışan küçük kız, yaşadığı tatsızlıklardan sonra evlenmemiş yaşlı bir kadın ve onun erkek kardeşi ile birlikte yaşamaya başlar. Green Gables kasabasındaki yeni hayatına alışmaya çalışan Anne, sevgi dolu kalbi ve zekası ile karşısına çıkan zorlukların üstesinden gelmeye çalışır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Alias Grace (Margaret Atwood - Nam-ı Diğer Grace)

11. Alias Grace (Margaret Atwood - Nam-ı Diğer Grace)

IMDb: 7.8

Grace Marks, aylarca süren yorucu bil yolculukla İrlanda’dan Kanada’ya göç etmiştir. Thomas Kinnear’ın yanında hizmetçi olarak çalışmaya başlar. Bir süre sonra kendisine yardım eden bir adamla birlikte çalıştığı evin sahibini ve kahyasını vahşice katletmek suçundan hüküm giyer. Birlikte hareket ettiği adam asılırken Grace 16 yaşında olduğu için ömür boyu hapse mahkum edilir. Fakat Grace cinayet gününe dair hiçbir şey hatırlamamaktadır. Tüm ülke bu olayı konuşmaktadır ve halk ikiye bölünmüştür. Bir grup Grace’in masumiyetine inanırken diğerleri ise asılması gerektiğini düşünür. Grace’in masumiyetinin ortaya çıkması için Amerika’nın en başarılı psikologlarından Dr. Simon Jordan ile anlaşılır. Dr. Simon genç kadının hafızasını geri getirmek için elinden geleni yapacaktır.

12. The Last Kingdom (Bernard Cornwell - Son Krallık)

12. The Last Kingdom (Bernard Cornwell - Son Krallık)

IMDb: 8.4

Bir İngiliz Kralı'nın oğlu olan Uhtred, babasının savaşta ölmesiyle Kont Ragnar'ın kölesi olarak Paganların yaşadığı bölgeye götürülür. O bölgede çocukluğunu geçiren Uhtred, Kont Ragnar'ın bir saldırı sonucu ölmesiyle yeniden İngilitere'ye döner. Babasının ölmesiyle tahta amcası geçmiştir ve varis olan Uhtred'i öldürmek ister. Uhtred hakkında bir iftira ortaya atıp, Kont Ragnar'ı Uhtred'in öldürdüğü ortaya atar. Uhtred, ne İngilizlerden ne de paganlardan yardım alamaz. Yardım için dolaşmaya başlar ve Wessex Kralığı'na gider. Burada Alfred ile tanışır. Alfred, İngiltere'yi pagan istilasından kurtarmak ve tek çatı altında toplamak istemektedir. Uhtred, çocukluğunu İngilizler, gençliğini paganlar ile geçirdiği için ikilemde kalır. Kimin tarafında olacağını seçmekte zorlanır.

Bu içerikler de hoşunuza gidebilir!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
25
8
4
2
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Diziyi bilmem de 1922 diye kitaptan uyarlama bi film var, müthiş ya.. mutlaka izleyin. Diziyo8 diye site var, oradan bedava izleyebilirsiniz

Gizem Yenikler

İzleyelim bakalım.