Görüş Bildir
Haberler
Meteoroloji'den Buzlanma, Don ve Sis Uyarısı

Meteoroloji'den Buzlanma, Don ve Sis Uyarısı

adem kara
27.02.2014 - 08:47

Meteoroloji Genel Müdürlüğü | Günlük Rapor

Yapılan son değerlendirmelere göre ülkemizin iç ve doğu kesimlerinde görülecek yağışların, genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Kastamonu, Kayseri ve Sivas çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Kuzeybatı kesimlerde 1 ila 3 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey yönlerden, hafif arasıra orta kuvvette, Batı Karadeniz ve Güney Ege kıyılarında yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI: Sabah ve gece saatlerinde Marmara'nın güneydoğusu, Kuzey Ege'nin iç kesimleri, Batı ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, vb) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

SİS UYARISI: Sabah ve gece saatlerinde Marmara'nın güneydoğusu, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun doğusu ile Güneydoğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda yer yer pus ve sis hadisesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, vb) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

  • MARMARA

Parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin güneydoğusunda hafif buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

BALIKESİR Parçalı bulutlu, ilk saatlerde yer yer pus ve sisli 13

BİLECIK Parçalı bulutlu, sabah ve gece saatlerinde yer yer pus ve sisli 9

BURSA Parçalı bulutlu, sabah ve gece saatlerinde yer yer pus ve sisli 10

İSTANBUL Parçalı bulutlu 10

  • EGE

Az bulutlu, iç kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Güney Ege kıyılarında kuzeybatı yönlerden kuvvetli olarak (30-50 km/s) esmesi bekleniyor. Gece saatlerinde hafif buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi görüleceği tahmin ediliyor.

A.KARAHİSAR Parçalı yer yer çok bulutlu 10

AYDIN Az bulutlu 17

İZMİR Az bulutlu 15

UŞAK Parçalı bulutlu 10

  • AKDENİZ

Parçalı yer yer çok bulutlu, Doğu Akdeniz'in sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ADANA Parçalı çok bulutlu, sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 18

ANTALYA Parçalı bulutlu 19

HATAY Parçalı çok bulutlu, sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 15

MERSİN Parçalı çok bulutlu, sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 17

  • İÇ ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin doğu kesimleri ile ilk saatlerde Konya çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur, Kayseri ve Sivas çevrelerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin kuzeydoğusunda buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

ANKARA Parçalı ve çok bulutlu 10

ESKİŞEHİR Parçalı ve çok bulutlu 9

KONYA Parçalı ve çok bulutlu, ilk saatlerde hafif yağmurlu 9

NEVŞEHİR Parçalı ve çok bulutlu 8

  • BATI KARADENİZ

Parçalı çok bulutlu, Zonguldak, Bartın, Sinop, Karabük ve Kastamonu çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, genellikle yağmur, Kastamonu çevrelerinde yer yer karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın, öğle saatlerinde bölgenin kıyı kesimlerinde güneybatı yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/s) eseceği tahmin ediliyor. Gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

BARTIN Parçalı çok bulutlu ve yağmurlu 8

BOLU Parçalı ve çok bulutlu 7

KASTAMONU Parçalı çok bulutlu, ilk saatlerde kıyıları yağmurlu, öğle saatlerinden itibaren il geneli yağmur ve karla karışık yağmurlu, zamanla yer yer kar yağışlı 6

ZONGULDAK Parçalı çok bulutlu ve yağmurlu 6

  • ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Gümüşhane, Bayburt ve Artvin çevrelerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde Gümüşhane ve Bayburt çevrelerinde buzlanma ve don olayının görüleceği tahmin ediliyor.

ÇORUM Çok bulutlu ve yağmurlu 8

ORDU Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 9

SAMSUN Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 8

TRABZON Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 9

  • DOĞU ANADOLU

Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, bölgenin güneybatısı ile Iğdır çevrelerinde yağmur, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin kuzey ve doğusunda buzlanma ve don olayı bekleniyor.

ELAZIĞ Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu 11

ERZİNCAN Çok bulutlu, yağmur ve yer yer karla karışık yağmurlu 9

ERZURUM Çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren karla karışık yağmur ve kar yağışlı 4

VAN Çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren karla karışık yağmur ve kar yağışlı 6

  • GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, Adıyaman çevreleri ile öğle saatlerinden itibaren bölge genelinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. İlk saatlerde bölgenin kuzeydoğusunda yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

BATMAN Çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. İlk saatlerde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor. 13

DİYARBAKIR Çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren yağmur ve sağanak yağışlı 13

GAZİANTEP Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlı 13

ŞANLIURFA Çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren yağmur ve sağanak yağışlı 15

DENİZLERDE HAVA

Fırtına beklenmiyor.

KARADENİZ Hava Durumu: Çok bulutlu ve yağmurlu, Rüzgar: Batı Karadeniz'de gündüz batı ve kuzeybatıdan 2 ila 4 doğusu batıdan 4 ila 6, gece batı ve kuzeybatı, batısı güneydoğudan 2 ila 4, Doğu Karadeniz'de kuzey ve kuzeydoğu, kuzeyi kuzeybatıdan 2 ila 4 kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 1,5m, gündüz Orta Karadeniz'de 1,5 ila 2,5m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

MARMARA Hava Durumu: Parçalı bulutlu, Rüzgar: Güney ve güneydoğudan 2 ila 4 kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,0m, Görüş: İyi.

EGE Hava Durumu: Parçalı ve az bulutlu, Rüzgar: Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeydoğudan 2 ila 4, Güney Ege'de kuzey ve kuzeybatıdan 3 ila 5 kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 1,5m, güneyi 1,5 ila 2,0m, Görüş: İyi.

AKDENİZ Hava Durumu: Parçalı yer yer çok bulutlu, doğusu sağanak yağışlı, Rüzgar: Batı ve güneybatıdan 2 ila 4 kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 1,5m, İyi, yağış anında orta.

VAN GÖLÜ Hava Durumu: Parçalı çok bulutlu, karla karışık yağmur ve kar yağışlı, Rüzgar: batı ve güneybatıdan 2 ila 4 kuvvetinde, Dalga: 0,25 ila 0,5m Görüş: iyi, yağış anında orta.

Kaynak: http://www.mgm.gov.tr/tahmin/gunluk-t...
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0