Görüş Bildir
Haberler
Gaziantepspor-Beşiktaş Maçı Şifresiz Yayınlanacak

Gaziantepspor-Beşiktaş Maçı Şifresiz Yayınlanacak

Mustafa Murat ARSLAN
07.02.2014 - 11:27 Son Güncelleme: 07.02.2014 - 12:05

Gaziantepspor-Beşiktaş Maçı Şifresiz Olarak Yayınlanacak

Spor Toto Süper Lig’in ikinci yarısında, yayıncı kuruluş her hafta bir maçı şifresiz olarak ekranlara getirme kararı almıştı.

Bugün oynanacak Gaziantepspor-Beşiktaş maçı şifresiz olarak yayınlanacak.

56. RANDEVU

Beşiktaş ile Gaziantepspor, lig tarihinde bu akşam 56. kez karşı karşıya gelecek.

İki takım arasında 1979-1980 sezonunda başlayan rekabette bugüne dek 55 lig maçı yapıldı. Siyah-beyazlılar, bu maçların 26′sını kazandı, 11′ini yitirdi, 18 karşılaşma da berabere sonuçlandı.

reklam

Beşiktaş’ın toplam 85 golüne, Gaziantepspor 48 golle karşılık verdi.Sezonun ilk yarısında İstanbul’da yapılan maçı Beşiktaş, Hugo Almeida’nın golleriyle 2-0 kazandı.

BEŞİKTAŞ SON 9 MAÇTAN 2′SİNİ KAZANABİLDİ

Beşiktaş, Gaziantepspor ile Süper Lig’de yaptığı son 9 maçtan sadece 2′ini kazanabildi.İki takım arasındaki son 9 lig maçından 5′i berabere bitti, taraflar ikişer kez galip geldi.

GAZİANTEP’TEKİ MAÇLAR

Beşiktaş ile Gaziantepspor arasında Gaziantep’te yapılan lig maçlarında evsahibi ekibin tek farkla üstünlüğü bulunuyor.

Gaziantep’teki 27 maçta kırmızı-siyahlı ekip 8, siyah-beyazlılar 7 galibiyet aldı, 12 maç da berabere sonuçlandı.

Kamil Ocak Stadı’nda Beşiktaş 23, Gaziantepspor ise 22 gol attı.

Geçen sezon Gaziantep’te yapılan maçı evsahibi ekip Orhan Gülle’nin son dakika golüyle 3-2 kazandı.

EN FARKLI SKORLU GALİBİYETLER

Beşiktaş, lig tarihinde Gaziantepspor karşısında en farklı skorlu galibiyetini 1996-1997 sezonunda İstanbul’daki maçta 5-1′lik sonuçla aldı.Gaziantepspor ise en fazla 2 farklı skorlu galibiyetler alabildi.

Bu arada, iki takım arasındaki en gollü maç 1995-1996 sezonunda İstanbul’da oynandı ve Beşiktaş’ın 5-3 kazandığı karşılaşmada futbolseverler toplam 8 gol izledi.

89 GÜNDÜR DEPLASMANDA KAZANAMIYOR

Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig’de yaptığı son 3 deplasman maçında galibiyet alamadı.

Süper Lig’deki son deplasman galibiyetini 9 Kasım 2013′te Kayserispor karşısında 3-0′lık skorla alan “Kara Kartallar”, 89 gündür dış sahada kazanamıyor.

Bu galibiyetin ardından 3 maça çıkan Beşiktaş; Fenerbahçe (3-3) ve Trabzonspor (1-1) maçlarından beraberlikle ayrıldı. Siyah-beyazlı ekip, dış sahada Gençlerbirliği’ne de 1-0 mağlup oldu.

Siyah-beyazlılar, Süper Lig’de bu sezon çıktığı 9 deplasman maçında 4 galibiyet, 3 beraberlik ve 2 yenilgi aldı.

SERGEN YALÇIN İLK RAKİP OLACAK

Siyah-beyazlı formayı uzun yıllar giyen ve şampiyonluklar yaşayan Sergen Yalçın, teknik direktör olarak ilk kez Beşiktaş’ın karşısına çıkacak.

Beşiktaş tarihinde önemli yer tutan Sergen Yalçın, futbolculuk kariyerini sonlandırmasının ardından kısa süreliğine siyah-beyazlıların A2 ekibini de çalıştırmıştı.

GAZİANTEPSPOR SERGEN YALÇIN’LA FORMDA

Sergen Yalçın’ın takımın başına gelmesiyle çıkışa geçen Gaziantepspor, Beşiktaş karşısında da iyi bir sonuç almayı hedefliyor.

Sezona Bülent Uygun ile başlayan ancak alınan kötü sonuçların ardında takımın başına eski Beşiktaşlı futbolcu Sergen Yalçın’ı getiren kırmızı-siyahlılar, genç teknik adam ile birlikte başarılı sonuçlara imza attı. Yalçın yönetiminde 8 maça çıkanGaziantepspor, 5 galibiyet, 1 mağlubiyet ve 2 beraberlik aldı. Topladığı 17 puanla kırmızı-siyahlı ekip, 11. sıraya kadar yükseldi.

Ligde son olarak deplasmanda Medical Park Antalyaspor’u 1-0 yenen Gaziantepspor, son 8 maçta 12 gol atıp kalesinde 7 gol gördü.

CENK TOSUN BEŞİKTAŞ’A KARŞI

İki takım arasındaki karşılaşma, ilginç bir buluşmaya da sahne olacak.

Beşiktaş’ın geçtiğimiz günlerde, gelecek sezondan geçerli olmak üzere 5 yıllık sözleşme imzaladığı Gaziantepspor’un golcü oyuncusu Cenk Tosun, bu akşam, gelecek sezonki takımına karşı forma giyecek.

Genç oyuncu, bu sezon Gaziantepspor formasıyla ligde 7 kez gol sevinci yaşadı.

SARI KART CEZA SINIRI

Beşiktaş’ta Gaziantepspor maçı öncesi 3 oyuncu sarı kart ceza sınırında bulunuyor.

Sakatlığı nedeniyle forma giymeyecek Necip Uysal’ın yanı sıra, Olcay Şahan ve Manuel Fernandes bu akşamki maçta kart gördükleri takdirde cezalı duruma düşecek.

SAKATLIK SIKINTISI

Siyah-beyazlı ekipte sezon başından beri yaşanan sakatlık sıkıntısı Gaziantepspor maçı öncesi de teknik heyeti zora soktu.

Golcü oyuncu Hugo Almeida, sakatlığı nedeniyle son antrenmanlarda yer almazken, yeni

transferlerden Jermaine Jones da takımını yalnız bırakacak. Kayseri Erciyesspor maçında kadroya girmeyen ABD’li oyuncunun çekilen MR sonucunda sol kasığında yırtık olduğu tespit edildi.

Sakatlığı süren Necip Uysal ve Tomas Sivok bu akşamki karşılaşmada forma giyemeyecek.

DANY İLK MAÇINI ESKİ TAKIMA KARŞI OYNAYACAK

Beşiktaş’ın Galatasaray’dan transfer ettiği Dany Nounkeu, yeni formasıyla ilk maçını eski takımına karşı oynayacak.

Türkiye kariyerine Gaziantepspor formasıyla başlayan Dany, 2012-2013 sezonunda Galatasaray’a transfer oldu. 1,5 sezon sarı-kırmızılı formayı giyen yeni transferin bu akşam savunmanın göbeğinde görev alması bekleniyor.

Kaynak: (AKŞAM)

Kaynak: http://www.spor1903.com/gaziantepspor...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0