Görüş Bildir
Haberler
Gamer'lar Olarak Adımız Kadar İyi Bildiğimiz 13 Oyun Klişesi

Gamer'lar Olarak Adımız Kadar İyi Bildiğimiz 13 Oyun Klişesi

Oyunlar ufkumuzu açan muazzam hikayeleri ve olayları içlerinde barındırsalar da bazı klişeler var ki yıllardır bir şekilde karşımıza çıkmaya devam ediyorlar. Oyuncular olarak  artık yeter dedirten oyun klişelerini sıraladık.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. İkinci bir can barı ya da formu olan boss

Çetin bir savaşın ardından tam boss'u alt ettim diye sevinirsiniz fakat o da ne? Boss aslında ölmemiş, yalnızca çok daha güçlü olan ikinci formuna geçmiştir. Üstelik sizin canınız da ha bitti ha bitecek seviyesindedir. Geçmiş olsun...

2. Uzun uzun planları ve motivasyonundan bahseden kötü karakter

Genelde tam da kötü adamın eline düştüğünüzde düşmanınızın çenesi açılıverir. Tüm hayat hikayesini baş düşmanına anlatmak isteyen kötü adamlar oyun dünyasının en büyük klişelerinden.

3. Tüm silahları kaybetmek

3. Tüm silahları kaybetmek

Oyunda ya esir alınırsınız ya da ters giden olaylar sonucu silahsız kalırsınız. Aslında geliştiriciler bu sekanslarda sizden gizlilik yeteneklerinizi, yakın dövüş ustalığınızı ya da özel güçlerinizi kullanmanızı isterler ve çoğunlukla böyle bir yola başvururlar.

4. Dost bildiklerimizin hain çıkması

4. Dost bildiklerimizin hain çıkması

Neredeyse asla şaşmayan klişelerden biri. Kanınızın kaynadığı, her işi ortak yaptığınız karakterlere çok güvenmeyin deriz. Oyun dünyası melek yüzlü şeytanlarla dolu.

5. İnsana illallah ettiren su altı bölümleri

5. İnsana illallah ettiren su altı bölümleri

Geliştiricilerin çoğunlukla oyuna biraz hareket ve yeni mekanikler eklemek için işin içine dahil ettikleri su altı bölümleri genelde öyle bir zor olur ki benim diyen profesyonel dalgıç başa çıkamaz. Oyun süresini de ciddi manada arttıran su altı bölümleri oyunların olmazsa olmazlarından.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Sonradan müttefik olan düşmanlar

6. Sonradan müttefik olan düşmanlar

Oyun boyunca birbirinize hayatı zindan ettiğiniz düşmanınız bir bakmışsınız ki sizinle aynı hedefleri paylaşıyor ancak yöntemleri farklı. Yeni müttefikinize oyun ortasında merhaba deyin.

7. Haklı sebeplere sahip kötü adamlar

Durdurmak için elinizden geleni yaptığınız kötü adama aslında şöyle bir kulak verdiğinizde bunları yapmak için çok da haksız olmadığını anlarsınız. Ancak siz bu oyunun kahramanısınız ve kötü adamı yenmek zorundasınız, üzgünüz.

8. Her aracı ustalıkla kullanabilmek

Motosikletle tırmandığınız dağ yamacından paraşütle atlayabilir, iniş yaptığınız sahilde bir tekneye atlayarak sizi bekleyen helikopterinizin kokpitine doğru bir yolculuğa çıkabilirsiniz.

9. Tatlı atışmalar ve rekabetle başlayan aşk

Hele ki karakteriniz ağzı laf yapan bir tipse... İki karakter arasındaki çekimi daha ortada hiçbir şey yokken şıp diye hissediverirsiniz. Ee, bu gözler oyunlarda neler neler gördü, yılların tecrübesi tabi.

10. Hafızayı kaybetmiş olarak uyanmak

İrili ufaklı pek çok oyunun başvurduğu bir yol daha. Ana karakterimiz gözlerini açtığında bilmediği bir yerde, geçmişinden ve kim olduğundan habersiz olarak uyanır. Ancak elbette sıradan biri asla değildir ve hafızasını geri kazanmak için maceraya atılır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Kaçırılan yakınlar

Kötü adamın en büyük numaralarından biri de yakınlarımızı kaçırıp bize karşı yem olarak kullanmaktır. Ancak yılların verdiği tecrübe ile bir oyuncu bunu yer mi? Oyunun akışı için yemek zorundayız aslına bakarsanız. :(

12. Takip ya da eşlik görevleri

Oyun bir noktada hedefi uzaktan takip etmenizi ya da bir karaktere eskortluk etmenizi ister. Muhtemelen oyun dünyasının en sıkıcı görevlerinden olan bu ikilinin azalarak bitmesini temenni ediyoruz.

13. Öldü derken geri dönen karakter

Bu ya oyunun ana kötüsüdür ve siz artık kurtuldum derken yeniden karşınıza çıkar ya da oyunun ana karakteridir ve heyecan dozunu yükseltmek için öldü süsü verilir. Serinin devam oyunlarında bu karakterlerle mutlaka tekrar karşılaşırız.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
106
68
19
12
11
7
7
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın