Fransız Pasaportundan Tutun Kredi Kartı Şifresine Dek Dark Web'de Satılan Her Şeyin Fiyatını Açıklıyoruz!
Sadece adını duyduğumuz ve nasıl dahil olunacağını bile bilmediğimiz bir garip dünya, Deep Web.
(Deep Web'den bahsederken hacker fotoğrafı kullanmak zorunlu olduğu için biz de şöyle bir fotoğraf kullanalım.) 👇
İlginç olan, Deep Web'in kullandığımız internet ağından çok daha büyük olması. Kaç tane sayfanın, sitenin aktif olduğunu bilmek mümkün bile değil. Deep Web'in bir alt kümesi olarak sayabileceğimiz Dark Web ise sadece özel bir web tarayıcısıyla erişilen siteleri kapsıyor.
Etkinliğiniz tamamen anonim olduğu için bazı korkutucu yasa dışı uygulamaların mecrası da Dark Web oluyor.
Geçenlerde bir online sipariş zincirine yapılan siber saldırıyı hatırlıyor musunuz? Kart bilgilerinizin bir kısmı, adres bilgilerinizin ise tümünün çalındığını öğrenip telaşlanmıştınız. 2020'de online işlem sayısı iyiden iyiye artınca bu tip saldırı sayısı dünya çapında patlama yarattı.
Saldırılar sonucunda kişilerin bankacılık şifreleri, sosyal medya bilgileri, kredi kartı detayları ve çok daha fazlası "çalındı".
Bu bilgiler neden çalındı diye merak ediyorsanız yanıtı uzaklarda aramayın, hepsinin bir mali değeri var.
Dark Web'de bilgilerimizin ne kadar ettiğini de artık biliyoruz.
Kredi kartı bilgileriyle başlayalım.
Kartların ATM şifreleri 25 ila 35 dolar arasında satılıyor. Şayet kart ekstresinde neler olup bittiği merak ediliyorsa bu detaylar da 150 dolardan başlıyor. İstenen her bilginin ayrı bir maddi değeri var. Bazı kartların CVV bilgileri için ödediğiniz ücret, farklı ülkelere ait kredi kartlarının değerleri, hepsi farklı.
Türkiye'de de hizmet veren kripto para firmalarının bilgileri 400 dolardan başlıyor, 800 dolara kadar çıkıyor.
Tabii bu hesaplar içerdikleri yüksek miktarda kripto para sebebiyle hacklendiği için miktarlar böylesine yükseliyor. 10 BTC olan bir hesabın şifresine sahip olmak isteyenlerin elde edeceği haksız kazancı düşününce, gözden çıkarması gereken para pek de yüksek değil.
Google'da en çok aratılanlardan biri Dark Web'in pazarında yer bulmuş: Sosyal medya hesap şifreleri.
İhtiyaç türüne göre fiyatlandırmalar değişiyor. Mesela hacklenmiş bir Facebook hesabı 65 dolar, Instagram hesabı 45 dolar, Twitter hesabı ise 35 dolar.
Gmail hesap bilgilerine erişmek istiyorsanız da 80 dolarınızı alıyorlar. Bu arada, toplu elektronik posta alımı da yapılıyor, 2,4 milyon Kanada elektronik posta hesabı ya da 4,7 milyon Meksika elektronik posta hesabı 10 dolar!
Dark Web'de takipçi ve beğeni satışı da yapılıyormuş.
Instagram için 1000 takipçi satın almak istiyorsanız 5 dolarlık bir fiyat biçiliyor. Yani kaydırmalı post atmak için 50 dolar vermeniz yeterli oluyor. Tek problem, kaydıracak organik takipçiniz olmayacak.
1000 takipçinizi Spotify'da isterseniz o da 2 dolar.
Twitter'da 1000 retweetin fiyatı 25 dolar. Retweet edilenler nereye ulaşıyor?
Instagram'da beğeni fiyatları görece düşük, 5000 beğeni almak 25 dolar.
Daha ilginç satışlar da var, mesela Soundcloud'da bir ses dosyasının 1000 kez oynatılması için 1 dolar veriyorsunuz. Yani milyonluk bir dinlenmeye ulaşmanın bedeli, 1000 dolar.
Her şey online da değil... Fiziksel belge satışları da var. Mesela Hollanda pasaportu 4 bin dolar.
Polonya pasaportu da aynı fiyatta. Bu iki pasaporttan daha pahalısı, Malta pasaportu. O da 6500 dolara satılıyor.
ABD özelinde ise her bölgeye has kimliği bulabiliyorsunuz, New Jersey için 50 dolar, Montana için 150 dolar, Delawere için ise 185 dolar.
Zararlı yazılımdan tutun da sahte ABD Yeşil Kart'a kadar her türlü illegal satış Dark Web'de belli fiyatlarla pazarlanıyor. Okurken bile başınıza gelmesinden korkmadınız mı?
Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!
Yorum Yazın
Hollanda pasaportu 4 bin dolar mı? Hahahaha amk m*lı s*ktirgit şurdan s*lak s*lak içerikler yapma.
bana balık nasıl yüzer anlatma yüzmeyi öğret o denizde nasıl gireriz reis hayır öyleki devlet adamlarının müstehcen filmleri dahi mevcutmuş diyollaa
Bu pasaportlara çip gelmemişmiydi ya, hatta 2010dan sonra hiçbir ülke çipsiz kabul etmiyordu. Sahte pasaportları nasıl üretiyorlar acaba?