Görüş Bildir
Haberler
Engebeli Yolu Aşmak Zor: İşin Sonunu Getiremeyen Girişimcilerin Yaptığı Hatalardan Çıkarılacak 9 Ders

Engebeli Yolu Aşmak Zor: İşin Sonunu Getiremeyen Girişimcilerin Yaptığı Hatalardan Çıkarılacak 9 Ders

Lisa Campton
13.08.2022 - 12:18

Bazen risk bazen de alınması gereken bir hareket. Bir girişimci olarak insanın önünde pek çok farklı yol bulunmakta. Bunun sonucunda başarı gibi başarısızlıkta var. Girişim yolunda başarısız olan girişimcilerin hataları da örnek teşkil etmekte.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Yola doğru ve gerçekçi hedefler ile çıkın.

1. Yola doğru ve gerçekçi hedefler ile çıkın.

Ufukta hedeflediğiniz çok daha büyük bir şey olsa da savaşı kazanmadan önce birçok savaşı kazanmanız gerektiğini unutmayın. Hayal kurmak ve istemek ne kadar önemli olursa olsun gerçeklerden kopmamak da bir o kadar önemli. Doğru hamleler ancak doğru hedefler ile yapılabilir.

2. Başarısızlıklarınızı büyümeye döndürün.

Başarısızlıkların büyüme zihniyetine sahip olmanın bir parçası olduğunu kabul etmek kendince bir başlangıç ​​noktasıdır. Belirsizlik bol olduğunda çevik kalmak, işletmeniz için uzun vadede dayanıklılık geliştirmede kritik bir hamle olacaktır. Başarısızlık, öncelikleri ele almak, engellerin üstesinden gelmek için yeni yaklaşımlar geliştirmek ve sürekli öğrenmeyi teşvik etmek için bir pivot noktası olarak hareket etmelidir.

3. En kötüsüne hazırlanın.

3. En kötüsüne hazırlanın.

İlk birkaç hedefe ulaşıldıktan sonra girişimciler tüm dünyayı pembe gözlükleriyle görmeye başlar ve olası aksiliklere karşı kendilerini hazırlayamazlar. 

Yol haritasını düzenlerken, yol boyunca karşılaşabileceğiniz olası sorunları listelemek sizi daha iyi hale getirecek. B Planı hayati önem taşır ancak bazı durumlarda doğru yolu seçmeden önce tüm alfabeyi gözden geçirmeniz gerekeceğini bilmeniz lazım. Hatalar ve engeller kaçınılmazdır ve yapabileceğiniz tek şey önceden hazırlanmaktır. Bu durum beklenmedik bir şekilde bütçeyi aşmanız veya banka kredisi çekmeniz durumunda bir güvenlik ağı görevi görecek bir tasarruf bankası hesabı oluşturmayı gerektirebilir.

4. Zamanlamanızı doğru yapın.

4. Zamanlamanızı doğru yapın.

Zamanlamanın kuşkusuz başarılı bir girişimin üzerinde büyük etkisi var. Nasıl bir girişimde bulunacağınız gibi bu girişimin doğru zamanda mı yapıldığını da kestirmeniz gerek.

5. Yerelleştirmeyi ön plana koyun.

Yurtdışındaki örneklerden kopyalanmış ve başarısız olmuş pek çok girişim mevcut. Bu da  yerelleştirmeyi işin en önemli değişkenlerinden biri haline getiriyor. Bulunduğunuz coğrafyanın dinamiklerine iyi bakın ve girişimlerinizi mutlaka ama mutlaka yerelleştirmeye çalışın.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. İlk etapta küçük kazançlar hedefleyin.

6. İlk etapta küçük kazançlar hedefleyin.

Bazen büyük kazançlarımız kadar büyük kayıplarımız da olur. Bunlar üzerinde durmaya meyilli olduğumuz şeyler. Ancak herhangi bir işletmenin bilançosuna bakın, bir şirketin gelirinin büyük kısmının küçük kazançlardan geldiğini göreceksiniz. Tekrar tekrar ödeme yapan düzenli müşteriler burada önemli olan. Küçük galibiyetler de değerlidir. Tutarlı bir gelir yaratmayı hedefleyin. İnanılmaz bir şekilde kayıplarınızı azaltacaktır.

7. Zayıf bağlantıyı bulun.

7. Zayıf bağlantıyı bulun.

Zayıf bağlantıyı bulun, ayarlayın ve tekrar deneyin. Sizi durduran ne oluyor önce bunu çözmelisiniz. İş, hiç bitmeyen bir optimizasyon ve ince ayar döngüsü ile ilgilidir. Optimizasyonunuza rehberlik etmesi için hataları kullanın.

8. Rakiplerinizi doğru analiz edin.

8. Rakiplerinizi doğru analiz edin.

İyi sonuçlanacak bir girişim için diğer önemli noktalardan biri de bu. Rakip analizini doğru yapamayan girişimler batmaya mahkumdur. Bir pazarda rakiplerinizin avantajlarını ve dezavantajlarını doğru analiz edebilmek, rakibinizden sizi ayıran farklı bir özelliğiniz olmasa bile o alanda yer edinmenizi sağlayacak ve daha iyi hale getirecektir.

9. Başarı bir gecede olmayacak bunu unutmayın.

9. Başarı bir gecede olmayacak bunu unutmayın.

Bu bir klişe olsa da genç girişimciler, iş girişimlerine başladıktan sadece birkaç ay sonra büyük paraların gelmeyeceği gerçeğini hala kavrayamıyorlar. Nihai sonucun ne olacağını ve nihai hedefe ne zaman ulaşılacağını birçok faktör etkiler. Bu yüzden sabırlı olun ve alçakgönüllülükle yolunuza devam edin.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın