Görüş Bildir
Haberler
Devlet Kurumları Ve Sosyal Medya

Devlet Kurumları Ve Sosyal Medya

İlhan Gzl
24.07.2014 - 17:33 Son Güncelleme: 24.07.2014 - 19:13

Devlet Kurumları Ve Sosyal Medya

Devlet Kurumları ve Sosyal Medya

Sosyal Medya nedir ?

Sosyal Medyayı kısa ve öz bir şekilde açıklayayım. ” Olta balıkçılığını bırakıp, ağ balıkçılığına geçmek” Sosyal Medya artık geleneksel medya ve basın ile yarışır hale gelmiş haldeyken çoğu devlet kurumu maalesef sosyal medyayı fazla ciddiye almıyor, birçoğu kullanmıyor bile. Peki sebep ne ? – Kim uğraşacak….

Bazı devlet kurumlarının yaptığı yanlışlık ise sosyal medyayı maalesef bilgi işlem sorumlularına bırakıyor ki bu tam bir felaket tabiri caizse kaş yapıyım derken göz çıkarmaktır. Sosyal medya ayrı bir mercidir ya bu konuda danışmanlık alınmalı ya da sadece bunun eğitimini almış kişiler bu departmana verilmelidir.

Üniversitelerde ise bu durum daha kritik ve daha da önemlidir. Peki neden ?

  • Öğrenci milleti… Öğrenciler her zaman kolaylığı, hızlı cevap almayı ister ve bürokrasiyi sevmez. Öğrenciye her zaman kaynağından doğru bilgiyi aktarmak ve doğru aktarmak gereklidir. Üniversiteler adına açılmış birçok gayri resmi sayfalar kulaktan duyma haberleri, duyuruları öğrenciye duyurur ve sonuç hüsran… Ya haber dedikodudan ibarettir, ya da eksik.. Bunun için üniversiteler öğrencilerine, akademik ve idari personeline haberleri ve duyuruları sosyal medya üzerinden, haberi kaynağından vermelidir.
Kaynak: http://ilhanguzel.net/devlet-kurumlar...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın