Çocuğunuz İçin En Doğru Okulu Seçerken Dikkate Almanız Gereken 11 Kriter
Ödevler, ders kitapları ne kadar çoksa, sırt çantası ne kadar ağırsa, eğitim o kadar yoğun ve iyidir, diye düşünebilirsiniz. Peki öyle midir gerçekten? 🤔
1. Nasıl ki iş yerinize yakın bir yerde oturmayı tercih ediyorsanız, çocuğunuzun okulunun da evinize yakın olması gerekir.
2. Okulun yakınlığı, uzaklığı kadar, kampüs ortamı ve okulun çevresi de önemli.
Özellikle üniversite öncesinde edinilen arkadaşlıklar, çocuğunuzun büyüme çağında gelişen karakter yapısını en çok etkileyecek faktörlerdendir. Çoğu ömür boyu süren bu arkadaşlıklardan, doğru insanlarla tanışabileceğinden emin olduğunuz bir okul ortamı, güven demektir.
3. Önemli olan okulda ne kadar çok ödev verildiği değil, verilen ödevlerin gerçekten de günlük hayatta bir işe yarayıp yaramadığı.
Sürekli verdiği ödevlerle, hem çocuğunuzun hem de teknik olarak çoğuna yardım edeceğiniz, hatta kendiniz yapacağınız için sizin hafta sonlarınızı, tatil günlerinizi rezil edecek bir okul, iyi bir okuldur anlamına gelmez. Ödev, proje vb gibi şeyler önemli, ancak asıl önemli olan gerçekten de çocuğunuzun becerilerini geliştirecek, yaparken ona bir şeyler öğretebilecek, günlük hayata bir şeyler katabilecek, yaratıcı şeylerle çocuğunuzu bilgilendirecek ödev ve projeler veren bir okul seçmek.
4. Sürekli bir şeyler ezberlemesini isteyecek bir sistem yerine daha yenilikçi, proje tabanlı eğitim veren bir sistemi benimsemiş bir okulu tercih edin.
Ezberci sistem ile öğrendiklerini bir sonraki seneye bile taşıyamamasındansa, bir derste öğrendiklerini, diğer derslerle ve hayatla da ilişkilendirip, her geçen sene üzerine yeni bilgiler ekleyebilmek mutlaka ki tercih edilen olmalıdır.
5. Çocuğunuzun ilkokul eğitimi, gelecekte üzerine koyacağı tüm eğitimler için temel oluşturacağı için en önemlisidir.
Değişen ve gelişen eğitim sistemine ve sınavlara hazırlığın önemi bilen ve bu konudaki gelişime yönelik eğitim veren bir okul, seçiminizde önemli bir rol oynar.
6. Fiziksel eğitimi de, göz ardı etmeyen, çocuğunuzu yeteneklerine göre ilgili spora, sanat dalına ve aktivitelere yönlendiren bir okulu tercih edin.
Haftalık ders programında mutlaka beden eğitimi ve/veya bedensel gelişime destek veren bir dersin bulunması ve bu dersin de gerektiği gibi işlenmesi gerekir. Unutmayın ki, “Sağlam kafa, sağlam vücutta bulunur.”
7. Ne kadar çok ders kitabı, test kitabı, o kadar iyi eğitim anlamına gelmez. Eğitim sistemini de gelişen teknolojiye entegre edebilmiş okulları tercih edin.
Çocuğunuzun her gün okula taşıdığı çantanın ağırlaşması, ileride kuvvetli muhtemel fıtık olacağından başka bir anlam ifade etmez. Oysa ki, gelişen teknoloji ile çocuklarınıza başka bir deyişle “bizim zamanımızdaki” yöntemler yerine, kodlama eğitimi, teknoloji laboratuvarları gibi olanakları olan eğitim veren bir okul tercih sebebidir.
8. Dersler ve sınavlardaki başarıların yanı sıra, sosyal becerilerini de destekleyen bir okul tercih sebebi olmalıdır.
Okul kadar okul dışı aktiviteler ve özellikle okulun da düzenlediği gezi, organizasyon vb şeyler, çocuğunuzun sosyal anlamda da gelişmesini sağlar.
9. Sadece test çözme veya sınavlara yönelik eğitim yerine, bunlarla beraber erken kariyer planlamasının da yapılması gerekir.
Erken dönemde, ileride hangi meslekle ilgilenmek istediğini seçen bir öğrenci, üniversite tercih döneminde de zorluk yaşamayacaktır. Ne istediğini bilen, kendine doğru hedefler koyan bir çocuk, geleceğini de doğru planlayarak, emin adımlarla ilerler.
10. Yabancı dil eğitimi için, okul dışında bir sürü kursa hem vakit hem de para harcamanıza izin vermeyen bir okul seçin.
Yıllarca okulda yabancı dil dersi görmesine rağmen, okuldan sonra bir de dil kursuna gitti çocuklar. Bu aslında gerekli olmamalı. Okulda aldığı eğitimin yeterli olması gerekir. Ancak ne yazık ki her okulda ve özellikle çocuğunuzun seçtiği bölümde yabancı dile yeterince ağırlık verilmediği için sonuç hep kurslara verilen fazladan para.
11. Ergenlik çağı, çocuğunuzun aynı zamanda da duygusal gelişim çağıdır. Çocuğunuzu bu konuda da doğru yönde destekleyeceğinden emin olduğunuz bir okul tercih edin.
Ergenlik çağında yani duyguların en yoğun yaşandığı, zorlu dönemde de öğrencilerin duygusal ihtiyaçlarını da karşılayacak, destek olacak bireysel danışmanlık veren okulları tercih edin.
Okul seçiminde yanılmayın! Uğur Okulları’nın yeni açılan Maltepe Dragos Kampüsü ile Ümraniye Atakent Kampüsü kayıt dönemi için tüm bu olanaklarla beraber sizi bekliyor!
Atakent Kampüsü'nde, okul öncesi, ilkokul ve ortaokul eğitimleri hakkında daha detaylı bilgi almak için tıklayın.
Dragos Kampüsü'nde ortaokul eğitimi ve Anadolu Lisesi hakkında daha detaylı bilgi almak için tıklayın.
Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!
Yorum Yazın
her yıl değişen öğretmen kadrosu, acemi hocalar, it kopuk dolu bir okul sanırsın özel meslek lisesi. denetlenmiyo demekki!! ayrıca sınav sorularının cevaplar... Devamını Gör
Parayı verirseniz neden olmasın?
Kavga çıkar gören müdür yardımcısı dahi karışmaz okul çevresinde sigara içilir görseler bile okul yetkilileri bir şey yapmaz okul gökkuşağı gibi saçları boya... Devamını Gör
bu hangi kampüss için geçerli atakent mi