Görüş Bildir
Haberler
Cem Bölükbaşı Kimdir, Kaç Yaşındadır, Neden Gündemde? Cem Bölükbaşı Büyük Sürprizi Açıkladı

Cem Bölükbaşı Kimdir, Kaç Yaşındadır, Neden Gündemde? Cem Bölükbaşı Büyük Sürprizi Açıkladı

Türk sporcu Cem Bölükbaşı, bu sabah düzenlediği basın toplantısı ile büyük sürprizi açıkladı. Cem Bölükbaşı, gelecek sezon Formula 2’de yarışacağını duyurdu. Genç sporcu, Formula 2’de Charouz Racing System takımında yarışacak. Formula’da yarışacak Cem Bölükbaşı ile ilgili sosyal medyada aramalar çoğalmış durumda. Peki, Cem Bölükbaşı kimdir, kaç yaşındadır? Cem Bölükbaşı’nın yarışı kariyeri nedir? İşte sosyal medyanın gündemindeki Cem Bölükbaşı hakkındaki tüm bilgiler…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Milli sporcu Cem Bölükbaşı, gelecek sezon Formula 2'de mücadele edeceğini açıkladı. Sürecin çok hızlı ilerlediğini ancak çok mutlu olduğunu belirten Cem Bölükbaşı, Formula 2'de Charouz Racing System takımında yarışacak. İşte Cem Bölükbaşı’nın hayatı ve kariyeri…

Cem Bölükbaşı Kimdir?

Cem Bölükbaşı Kimdir?

Cem Bölükbaşı, 9 Şubat 1998 yılında dünyaya gelmiştir. Henüz 6 yaşındayken hız tutkusunu fark eden babası, onu motokros pistine götürdü. 6 yaşında motokros yarışmalarına katılmaya başladı.

Cem Bölükbaşı I-Racing ‘de 80.000 kişi içerisinden ilk 35’e girince dikkatleri üzerine çekti. 

World’s Fastest Gamer Şampiyonası’na katıldı. F1 Esports’da 70.000 kişi arasından ilk yirmiye kalan genç sporcu Fernando Alonso takımına seçildi.

2017’de Abu Dabi’de dünya beşincisi, 2018’de Red Bull Toro Rosso Takımı ile dünya ikincisi oldu. 

Borusan Otomotiv Motorsport’un desteği ile ilk uluslararası yarışına katıldı. 4 Haziran 2019’da gerçek piste çıkan Cem Bölükbaşı klasmanındaki sıralamada 3. ve yarışta da 5. oldu. 1 Temmuz 2019’da uluslararası ikinci gerçek yarışına katıldı.

Cem Bölükbaşı, 2021 F3 Asya Şampiyonası'nda BlackArts Racing takımı ile 15 yarışın tamamına çıktı ve toplamda 61 puan kazanarak şampiyonayı 9. sırada tamamladı. Çaylaklar klasmanında ise Ayumu Iwasa'nın ardından ikinci sırada yer aldı. 

2022 yılında Formula 2'de Charouz Racing System takımında yarışacaktır.

Bu Haber de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?