Görüş Bildir
Haberler
Bugün Hava Nasıl Olacak?

Bugün Hava Nasıl Olacak?

FreiGeist
24.02.2015 - 08:56
İçeriğin Devamı Aşağıda

Meteoroloji Genel Müdürlüğü - Günlük Rapor

Yapılan son değerlendirmelere göre ülkemizin iç ve batı kesimleri ile zamanla doğusunun parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun batısı ile Güneydoğu Anadolu'nun yağmur ve sağanak, Güney Ege kıyıları ile Batı Akdeniz kıyılarının yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, sabah ve gece saatlerinde iç bölgelerin yükseklerinin karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Muğla çevreleri ile Antalya il merkezinde kuvvetli, Antalya'nın batı ilçelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis görüleceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: İç ve doğu kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, batı kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güney ve güneydoğu, Doğu Akdeniz'de doğu ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Güney Ege kıyıları ile Batı Akdeniz kıyılarında kuvvetli zaman zaman fırtına (30-60 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Muğla çevreleri ile Antalya il merkezinde kuvvetli, Antalya'nın batı ilçelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ani sel, su baskını ve ulaşımda aksamalar) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın Güney Ege kıyıları ile Batı Akdeniz kıyılarında güney ve güneydoğu yönlerden kuvvetli ve zaman zaman fırtına (30-60 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA

Çok bulutlu, sabah saatlerinde bölge genelinin, öğleden sonra ve akşam saatlerinde güneyinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BURSA Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu 14

EDİRNE Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu 15

İSTANBUL Çok bulutlu, sabah saatlerinde aralıklı yağmurlu 12

KIRKLARELI Çok bulutlu, sabah saatlerinde aralıklı yağmurlu 14

EGE

Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Muğla çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın bölgenin güney kesimlerinde güney ve güneydoğu yönlerden kuvvetli zaman zaman fırtına (30-60 km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

A.KARAHİSAR Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu, sabah ilk saatlerde karla karışık yağmurlu 6

İZMİR Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 14

MANİSA Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu 13

MUĞLA Çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların akşam saatlerine kadar kuvvetli olması bekleniyor. 10

AKDENİZ

Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Antalya çevrelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olması bekleniyor. Rüzgarın bölgenin batı kesimlerinde güney ve güneydoğu yönlerden kuvvetli zaman zaman fırtına (30-60 km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

ADANA Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 16

ANTALYA Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların batı çevrelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli, il merkezinde kuvvetli olması bekleniyor. 15

HATAY Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 12

MERSİN Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 16

İÇ ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmurlu, sabah ve gece saatlerinde yüksek kesimleri ile Kırıkkale,Yozgat ve Çankırı çevrelerinin karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde kuzeydoğu kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

ANKARA Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, sabah saatlerinde yüksekleri ve kuzey kesimleri karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı 6

ÇANKIRI Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, sabah saatlerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı 5

ESKİŞEHİR Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, sabah saatlerinde yüksek kesimleri karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı 8

KONYA Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, sabah saatlerinde yüksek kesimleri karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı 7

BATI KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin iç kesimleri ile Zonguldak çevrelerinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur, sabah saatlerinde yükseklerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor.

BOLU Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu, sabah saatlerinde yüksekleri karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı 8

DÜZCE Çok bulutlu, sabah saatlerinde aralıklı yağmurlu 15

KASTAMONU Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu, sabah saatlerinde yüksekleri karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı 8

ZONGULDAK Çok bulutlu, sabah saatlerinde aralıklı yağmurlu 15

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, Orta Karadeniz'in iç kesimlerinin aralıklı yağmurlu, sabah saatlerinde Çorum çevrelerinin kar yağıişlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor.

AMASYA Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı hafif yağmurlu 11

SAMSUN Parçalı ve çok bulutlu 17

TOKAT Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı hafif yağmurlu 10

TRABZON Parçalı bulutlu 14

DOĞU ANADOLU

Parçalı zamanla çok bulutlu, batısı öğle saatlerinden itibaren yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur, akşam ve gece saatlerinde Tunceli ve Bingöl çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Kuzey ve doğu kesimlerinde yer yer kuvvetli olmak üzere bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor.

ERZİNCAN Parçalı zamanla çok bulutlu, gece saatlerinde yağmurlu 7

ERZURUM  Parçalı bulutlu -2

KARS Parçalı ve az bulutlu -1

MALATYA Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren yağmurlu 9

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı zamanla çok bulutlu, batısı ile akşam saatlerinden itibaren bölge genelinin yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah saatlerinde bölgenin doğu kesimlerinde yer yer sis görülecek.

DİYARBAKIR Parçalı zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren yağmurlu 13

GAZİANTEP Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren yağmurlu 9

SANLIURFA Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren yağmurlu 13

SİİRT  Parçalı zamanla çok bulutlu, gece saatlerinde yağmurlu 12

DENİZLERDE HAVA

Akdeniz'de fırtına; ilk saatlerde Güney Ege'de fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

KARADENİZ Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde batısı yağmur ve sağanak yağışlı, Rüzgar: Batı Karadeniz'de doğu ve güneydoğudan gece doğusu kuzeydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/saat), Doğu Karadeniz'de doğu ve güneydoğudan batısı gece kuzeydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/saat) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 1,5m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

MARMARA Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde batısı yağmur ve sağanak yağışlı, Rüzgar: Güney ve güneydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/saat) kuvvetinde; Dalga: 0,5 ila 1,5m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

EGE Hava Durumu:Çok bulutlu, güneyinde kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak yağışlı, Rüzgar: Kuzey Ege'de güney ve güneydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/saat), Güney Ege'de güney ve güneydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/saat) ilk saatlerde 4 ila 6 güneyi 7 (30-50- güneyi 60 km/saat) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, Güney Ege'de 2,0 ila 3,0m, Görüş: Orta, yağışta zayıf.

AKDENİZ Hava Durumu: Çok bulutlu ve Antalya Körfezi'nin batısında kuvvetli olmak üzere geneli sağanak yağışlı, Rüzgar: Batı Akdeniz'de doğu ve güneydoğudan 6 ila 8 (50-75km/saat) batısı öğleden sonra 4 ila 6 (30-50 km/saat), Doğu Akdeniz'de doğu ve kuzeydoğudan 5 ila 7 (40-60km/s), batısı 6 ila 8 (50-75 km/saat) kuvvetinde; Dalga: 3,5m ila 4,5m, Görüş: Orta, yağışta zayıf.

VAN GÖLÜ Hava: Parçalı bulutlu; Rüzgar: Kuzey ve kuzeybatıdan 2 ila 4 (10-30 km/saat) kuvvetinde; Dalga Yüksekliği: 0,25 ila 0,5m, Görüş Mesafesi: İyi.

Kaynak: http://www.mgm.gov.tr/tahmin/gunluk-t...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0