Görüş Bildir
Haberler
Beşiktaş İkinci Devreyi Açıyor

Beşiktaş İkinci Devreyi Açıyor

Enver K.
25.01.2015 - 12:09 Son Güncelleme: 25.01.2015 - 12:10
İçeriğin Devamı Aşağıda

Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'in ikinci bölümüne deplasmanda Gençlerbirliği maçıyla başlayacak.

Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'in ikinci bölümüne deplasmanda Gençlerbirliği maçıyla başlayacak.

Süper Lig'in 16. haftasında Galatasaray ile oynanan maçın ardından verilen ara sonrası siyah-beyazlı takım, 17. haftada yarın Gençlerbirliği'ne konuk olacak.

Ankara 19 Mayıs Stadı'nda saat 20.00'de başlayacak maçı hakem Mustafa Kamil Abitoğlu yönetecek.

- Puan farkını korumak amacında

Siyah-beyazlı ekip, Galatasaray derbisinde alınan 2-0 mağlubiyeti Gençlerbirliği karşısında telafi etmeye çalışacak.

Sarı-kırmızılı ekiple yapılan maç öncesi 7 maç üst üste kazanan Beşiktaş, rakibine mağlup olarak seriyi sonlandırmak zorunda kaldı. 'Kara Kartallar', yarın başkentte kazanarak hem yeni serinin başlangıcını yapmak hem de Kasımpaşa'yı yenerek 39 puana yükselen lider Fenerbahçe'nin puan farkını açmasını engellemeyi hedefliyor.

- Sarı kart ceza sınırında 6 futbolcu bulunuyor

Beşiktaş'ın Gençlerbirliği ile yapacağı mücadelede 6 oyuncu sarı kart ceza sınırında bulunuyor.

Daha önce üçer sarı kart gören Demba Ba, Ersan Adem Gülüm, İsmail Köybaşı, Oğuzhan Özyakup, Serdar Kurtuluş ve Tolga Zengin, yarınki mücadelede de kart görmeleri halinde cezalı duruma düşecek ve 18. haftada Mersin İdmanyurdu ile oynanacak maçta takımlarını yalnız bırakacak.

- Hutchinson ve Veli takıma dönüyor

Siyah-beyazlı ekipte teknik heyeti en çok rahatlatan konulardan biri kart cezaları biten Atiba Hutchinson ve Veli Kavlak'ın takıma dönmeleri olacak.

Orta sahada rakip atakları karşılamada önemli görevler üstlenen iki oyuncunun kırmızı kart cezaları bitti. Ligin 15. haftasında Torku Konyaspor maçında ikinci sarı karttan kırmızı kartla cezalandırılan Hutchinson, 1 maçlık cezasını tamamladı. Galatasaray karşısında kırmızı kart gören ve 2 maç ceza alan Veli Kavlak ise Türkiye Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu'nun bir maçlık cezasını 1 yıl ertelemesiyle Gençlerbirliği maçında oynama fırsatı buldu.

- 5 oyuncunun sakatlığı var

'Kara Kartallar', sezonun ikinci bölümüne de sakatlık sıkıntılarıyla girecek.

Ligin ilk yarısında Trabzonspor ile oynanan maçta ağır sakatlanan Mustafa Pektemek, Gençlerbirliği maçında da kadroda yer alamayacak. Siyah-beyazlı ekibin teknik heyetine, yarınki mücadele öncesi olumsuz bir haber de Jose Sosa'dan geldi. Belinde ağrı hisseden Arjantinli oyuncuya, yapılan kontroller sonrası fıtık teşhisi konuldu. Yaşadığı soruna rağmen Sosa'nın 17. hafta karşılaşmasında forma giymesi bekleniyor.

Ziraat Türkiye Kupası'nda Adana Demirspor ile yapılan maçta bir gol atan Cenk Tosun'un sağ ayak tabanı adalesinde kısmi yırtık tespit edilirken, kaleci Cenk Gönen'in arka adalesinden sakatlığı bulunuyor. Uzun süredir sakatlığı bulunan Tomas Sivok da Gençlerbirliği karşısında forma giyemeyecek.

- 11 günlük kamp

Sezonun ikinci bölüm hazırlıklarına 13 Ocak'ta İstanbul'da başlayan Beşiktaş, Antalya'da 11 günlük kamp çalışması yaptı.

Kamp çalışmaları sırasında International Royal Cup turnuvasına katılan siyah-beyazlı ekip, Brezilya'nın Guaratingueta ekibini 1-0, finalde de Arjantin'in River Plate takımını 4-3 mağlup ederek birinci oldu.

Beşiktaş, kamp çalışmaları sırasında da Ziraat Türkiye Kupası'nda deplasmanda Adana Demirspor'u 4-1 mağlup etmişti.

- Antalya'dan Ankara'ya geçecekler

Antalya'daki kamp çalışmalarını bugün gerçekleştireceği antrenmanla tamamlayacak siyah-beyazlı ekip, Gençlerbirliği karşılaşması için akşam üzeri Ankara'ya gidecek.

Beşiktaş, yarın rakibiyle yapacağı maçın ardından İstanbul'a dönecek.

- Milosevic ve Opare transfer edildi

Beşiktaş, bir yandan kamp çalışmalarıyla sezonun ikinci bölümüne hazırlanırken bir yandan da kadroya takviye yaptı.

Devre arasındaki ilk takviyeyi stoper bölgesine yapan ve Sırp asıllı İsveçli Alexander Milosevic ile 3,5+2 yıllık sözleşme imzalayan siyah-beyazlı ekip, sağ bek bölgesi için de Ganalı oyuncu Daniel Opare'yi sezon sonuna kadar kiraladı.

Kaynak: AA

Kaynak: http://www.sporx.com/besiktas-devreyi...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0