Görüş Bildir
Haberler
Başarıyı Maliyetsiz Şekilde Getirmenin 13 Kolay Yolu

Başarıyı Maliyetsiz Şekilde Getirmenin 13 Kolay Yolu

Pınar Kobaş
22.11.2015 - 22:29

Teknolojinin hayatımıza getirdiği hızla beraber tüm meslek gruplarında ve hatta bireysel yaşantılarda artık çok daha fazla rakip(!) ile karşı karşıyayız. Bu hız sayesinde günün 24 saat olması artık yeterli değil. Yapacak daha fazla işimiz, zaman ayırmamız gereken daha fazla sosyal çevremiz ya da aile bireylerimiz var. Bu doğrultuda gerek işimiz, gerek sosyal yaşantımızda bize yetmeyen 24 saati 'verimli kullanmak' kilit nokta. 

Tamamen maliyetsiz bir şekilde günü 24 saatten fazla yaşamak mümkün. İşte veriminizi arttıracak ve tamamen size hizmet edecek 13 öneri. Azminizle birleşecek olan bu önerileri dikkate almak, sizi ansızın başarıya götürebilir!..

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Erken uyan

'Gece kuşu' ya da 'gece yatmak bilmez, sabah kalkmak bilmez' tabirine uyan insanlar, 'yatsı ezanıyla yatan, sabah ezanıyla kalkan' tabirine uyan insanlardan daha düzensiz yaşam sürdükleri bir çok araştırmaya konu olmuştur. Vücudun uykuya olan ihtiyacı sebebiyle geç yatıp geç kalkan insanların uyanık oldukları süre içerisinde yapılması gereken aktivitelere aslında o kadarda enerjilerinin olmadığı söylenebilir. Evet, uzun bir cümle olmuş olabilir. Kısacası: zamanında yatıp erken kalkın. 'Erken kalkan yol alır' sözünde olduğu gibi, erken kalkan insanlar, yapılması gereken işleri bir an önce yapabilmeleri için fırsatı olduğundan vakti çok daha değerli kullanabiliyorlar.

2. Meditasyon yap

Gün içerisinde belirli aralıklarla meditasyon yapılmasının yararları, bilimsel olarak kanıtlanmış bir gerçekliktir. Ayrıca sanıldığının aksine meditasyon, mutlaka uhrevi bir ortamda, iş yerinizden ya da evinizden çok uzak bir yerde yapılabilecek bir şey de değildir. Doğal bir ortamda yapılması elbette önerilir. Ancak eğer böyle bir fırsat yoksa sessiz bir odada da gayet tabi yapılabilir.

3. Çevreni genişlet

Çevrenizdeki her yeni insan, yeni bir ders kitabıdır. Ne kadar farklı insanlarla tanışırsanız o kadar çok yeni bilgiye ve deneyime ulaşma şansınızın var demektir. İş yaşantısında çok fazla insan tanıyor ve bağlantıda kalıyor olmak, hem fikirsel anlamda hem de işleyiş anlamında bir çok avantaj sağlar. Tanıştığınız kişilerden mutlaka bir çıkarınız olsun demiyoruz. Tanışın, sohbet edin, gülün...

4. "Hayır" demeyi öğren

Bazı zamanlar 'başımıza ne gelirse hayır diyememekten gelir' diye düşünüyorsanız bu madde sizin için çok önemli. 'Hayır' kelimesi olumsuz bir anlam içerse de, günlük yaşantınızda sizi çeşitli oyalamalardan kurtarır. İşinizin yoğun olduğu bir gün çok sevdiğiniz bir arkadaşınız ziyarete mi geliyor? 'Bugün epey yoğunum. Yarın akşam saat 19:00'da buluşalım mı? Belki sinemaya falan gideriz?' cümlesinin olumsuz bir yanı var mı sizce?

5. Daha az televizyon izle, saha fazla kitap oku

Televizyon programlarının çok büyük bir kısmının varlığı (özellikle popüler kanallar ve programlar) bize pek bir şey öğretmez ya da katmaz. Elbette ki tüm programları kast etmiyoruz. Bizimde çok sevdiğimiz belgesel kanalları var. Ancak kitap, en basitinden okuduğunuz şeyi size direkt göstermek yerine kafanızda evreni canlandırmanızı sağlar. Türü ne olursa olsun okuduğunuz bir kitap, televizyondan çok daha yararlıdır. Bazen kitapta gördüğünüz tek bir cümle, çok farklı bir fikir uyandırabilir. Belkide bu fikir, hayatınızı kökten değiştirebilecek bir fikirdir? Televizyon izleyerek bu fırsatı kaçırmak istemezsiniz. :)

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Yapılacaklar listesi hazırla

Günlük yapılacaklar listesi hazırlayın. Bu listenin gerçekçi olmasına özen gösterdikten sonra uygulamaya geçin. Gün bitmeden o listedekilerin tamamının bitmiş olması, hem psikolojik olarak sizi rahatlatacak, hemde bir süre sonra kendinizi daha rahat yönetebiliyor olacaksınız.

7. Spor yap

Sporun hem fizyolojik, hem de psikolojik artılarını saya saya bir hâl olduk. :) Daha mutlu ve zinde olmak için spora hemen başla. İlle spor salonuna yazılmak zorunda değilsin. En basitinden akşamları 1 saatlik yürüyüşe çık. Yüksek tempoda olmak zorunda değil. Doğal bir alan olması elbette tercih edilir ancak mahallende bir tur atabilir, acelesi olmayan manav alışverişini daha uzaktaki bir manavdan yapabilirsin. Gün içerisinde hareketli yaşam, uyku verimliliğini de destekler.

8. Paranı planlı kullan

Evet, maliyetsiz bir liste olacak dedik. Öyle de oluyor. Başarıya ulaşmak için bazı konularda beklenmedik maliyetlerle karşılaşabilirsiniz. Bunun için paranızın yönetimi oldukça önemli bir konu. Geçen sene aldığınız ve çalışır durumda olan cep telefonunuzu yenilemeyin diyoruz mesela. Ya da gerçekten ihtiyacın olmayan ürünlere harcama yapma diyoruz. Yeterince maliyetsiz değil mi? :)

9. Ne istediğinin farkında ol

Günün 24 saat olmasının yetersizliğinden biraz önce bahsetmiştik. Bu durumun en büyük nedenlerinden biride bazen ne istediğimizin farkında olamamaktan kaynaklanabilir. Bu nedenle hedeflerimizin ve kendimizin farkında olmamız oldukça önemli.

10. Hedef odaklı kal

Hedef odaklılık oldukça önemli. Dikkatimizin dağılması, gün içinde çeşitli birden fazla konulara bölünmek gibi sıkça yaşanılan durumlardan kendimizi korumak için hedef odaklı çalışmayı deneyimlememiz gerekir. Çok yoğun ve aralıksız çalışmak yerine, belli periyotlarla bölünmüş iş zamanları, verimi ister istemez arttıracaktır. Ne istediğinin farkında olduktan sonra bu aşamayı kolayca planlayabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Araştır ve bilgi sahibi ol

Hedefinle alakalı sektörel araştırma oldukça önemli. İnternet sayesinde oldukça hızlı bilgi akışına ulaşabiliyor olduğumuz bu dönemde hedefinle alakalı bir çok şeyi araştır, takipte kal ve bilgi sahibi ol.

12. Kararlı ve istikrarlı ol

Süreç içerisinde bir ya da birden fazla engelle karşılaşabilmek mümkün. Hatta belkide kaçınılmaz. Bu engelleri aşmak için çabalamak, istikrarlı bir şekilde devam etmek, başarıyı getirecek en önemli anahtar noktalardan bir başkası.

13. Hemen harekete geç

Hayallerin ve hedeflerin için harekete geçmek için önündeki ilk engel 'ertelemek'. Hadi artık, erteleme. Harekete geç.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
21
7
3
2
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın