Görüş Bildir
Haberler
Araştırmaya Göre Kitap Okuyanların Ömrü Daha Uzun

etiket Araştırmaya Göre Kitap Okuyanların Ömrü Daha Uzun

Yapılan bir araştırmaya göre kitap okuyanlar, okumayanlara göre daha uzun yaşıyor. Yale Üniversitesi öğretim üyesi Becca R. Levy’ye göre, “Günde en az yarım saat kitap okuyanlar, okumayanlara göre yaşam süresi bakımından önemli bir avantaja sahip.”

İçeriğin Devamı Aşağıda

Diken'in, Independent'tan aktardığı habere göre,  Openculture’ın yaptığı 3 bin 635 kişiyle yaptığı araştırmada, haftada üç buçuk saatten az kitap okuyanlar, daha çok okuyanlara göre daha az yaşıyor.

Kitap okuyanların ömrü ise, hiç okumayanlara göre iki yıl daha uzun.

Günde yarım saat kitap okumanın avantajı

Günde yarım saat kitap okumanın avantajı

Yale Üniversitesi öğretim üyesi Becca R. Levy’ye göre, “Günde en az yarım saat kitap okuyanlar, okumayanlara göre yaşam süresi bakımından önemli bir avantaja sahip.”

Araştırmada bunun sebebinin ne olduğu ise belirtilmedi.

Daha önce de bazı araştırmalar okumanın ekonomik refahtan ruh sağlığına kadar farklı alanlarda bireylerin hayatını önemli ölçüde etkilediğini ortaya koymuştu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
204
104
25
12
9
7
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Hemingway

Okuyan adamın beyni nonstop çalışmaya alışır. Sürekli sorgulamaya, düşünmeye, itiraz etmeye, karşı çıkmaya yönelir. Hakkınızı ararsınız. Her konuda. Yalnızca... Devamını Gör

Zekican Sağlam

Kitap okumayanlar nasıl belli ediyor kendini. Tamam okumuyorsunuz anladık en azından bok atmayın. Kitap ömrü uzatmasa da siz yine de okuyun derim.

Pasif Kullanıcı

Sen +18 okuyorsun her halde.

Bir

Bknz Halil inalcık