Görüş Bildir
Haberler
Pedofililerin Tespit Edildiği Sistem Türkiye'de! Anında IP Adresi Bulunacak...

etiket Pedofililerin Tespit Edildiği Sistem Türkiye'de! Anında IP Adresi Bulunacak...

Türkiye ve dünyada bilgisayar üzerinden internet ortamında çocuklara yönelik cinsel içerikli filmleri izleyen ve indirenlerin IP adreslerinin tespit edildiği pedomap.live sitesi yayına başladı. Çocuklara yönelik cinsel içerikli film izleyen IP adreslerini anında harita üzerinde gösteren site ile Türkiye'de bir ilin emniyet güçlerinin işbirliği anlaşması yaptığı öğrenildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Dünyada çocuklara yönelik cinsel içerikli film izleyenlerin tespit edildiği ‘pedomap.live’ adresli site devreye girdi. Sitede dünyanın hangi ülkesinde kimin çocuklara yönelik film izlediği bilgisayar veya telefonu üzerinden tespit ediliyor. İzleyenlerin hangi arama motorunu kullandıkları, IP adresleri dahi tespit ediliyor.

Kolluk kuvvetleriyle koordineli çalışma

Kolluk kuvvetleriyle koordineli çalışma

Site kolluk kuvvetleri ile koordineli çalışıyor. Türkiye’de pedofoli konusunda ilk 5’e giren bir ilin kolluk kuvvetleri de site yöneticileri ile anlaşmış durumda. Sitede Türkiye'nin çeşitli şehirlerinde çocuklara yönelik cinsel içerikli film izleyenlerin olduğu görülüyor.

ABD çocuklara yönelik cinsel içerikli film izleyen ülkeler arasında birinci sırada

ABD çocuklara yönelik cinsel içerikli film izleyen ülkeler arasında birinci sırada
İçeriğin Devamı Aşağıda

Sitede Temmuz 2020’den itibaren yer alan verilerde 100 ülke sıralanıyor. Yüzde 36,679’luk oranla ABD en çok çocuklara yönelik cinsel içerikli film izlenen ülke. ABD’yi sırasıyla Almanya, Rusya, Kanada, Brezilya, Fransa, Meksika, İngiltere ve Hollanda takip ediyor. Türkiye ilk 100 içinde görünmüyor. Dünyada en çok çocuklara yönelik cinsel içerikli filmin izlendiği şehirler sıralamasında ilk sırada ABD'nin Dallas kenti bulunuyor. Dallas’ı Los Angeles, New York takip ediyor.

"Anında tespit ediliyor"

Site hakkında bilgi veren Çocuk İstismarı ve İhmali ile Mücadele Derneği İcra Kurulu Başkanı Volkan Çolakoğlu, 'Merkezi Türkiye'de olan, İsviçre'de de faaliyet gösteren, asıl faaliyet alanı siber güvenlik ve bilişim hizmetleri şirketi olan, Invictus ve Prodaft'ın bilgi birikimi ve teknolojik alt yapısı kullanılarak hazırlanmış. Dünyanın her yerinde çocuklara yönelik cinsel içerikli film izleyen ve indirenlerin verilerine canlı erişim sağlanan bir sistem' dedi.

Çocuk İstismarı ve İhmali ile Mücadele Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hülya Çolakoğlu, sitenin dünya genelinde çocuklara yönelik cinsel içerikli film izleyenleri gösterdiğini ve IP adreslerline kadar tespit ettiğinin altını çizerek, “Bundan sonrası güvenlik güçlerine düşüyor” dedi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
897
151
37
21
20
20
18