Görüş Bildir
Haberler
Aile Hekimi Nasıl Öğrenilir? Aile Hekimi İçin Nereden Randevu Alınır?

Aile Hekimi Nasıl Öğrenilir? Aile Hekimi İçin Nereden Randevu Alınır?

Elif Ateş
07.03.2022 - 10:36

Aile hekimliği, herhangi bir cinsiyet, yaş ayrımı yapılmaksızın gerektiği durumlarda gezici sağlık hizmeti bulunan bir tıp branşıdır. Aile hekimleri, tam gün esasına göre çalışırlar. Aynı zamanda hastalık ayrımı yapılmaz. Kişilerin her türlü hastalığına rehabilitasyon, danışmanlık ve tedavi hizmeti verir. Aile hekimi, bulunduğu sağlık merkezine kayıtlı herkese sağlık hizmet sunmak zorundadır. Ayrıca bu sağlık hizmetinde, aile ve çocuk planlaması da yapılabilmektedir. Eğer yaşlı, engel durumu olan, evden çıkamayan kişiler var ise haftanın belirlenmiş günlerinde ziyaret edilerek tedavi uygulanır. Aile hekimliğinde hastanın tedavisi yeterli gelmediyse devlet hastanelerine sevk edilebilir. Aile hekimliğini öğrenme ve randevu alma ile ilgili merak edilenleri sizler için derledik...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Devletlerin vatandaşlarına sunduğu çeşitli hizmetler bulunur. Bu hizmetlerden biri de aile hekimliğidir. Tıp disiplinlerinden biri olan aile hekimliği, her yaştan kişilere sağlık hizmeti sunar. Aile hekimliği, kişilere hem koruyucu hem de tedavici edici bir hizmet sunar. Bu uygulama, ilk olarak 2005 yılında Düzce'de uygulanmaya başlanmıştır. Daha sonra, her yıl başka şehirlerde faaliyete geçmiş ve 2010 yılında ülkenin her kentinde uygulamaya sokulmuştur. Aile hekimliği, toplumun hastalık yükünü azaltmak amacıyla kurulmuştur. Ülke sınırları içerisinde yaşayan herkesin bir aile hekimi bulunur. Peki aile hekimi nasıl öğrenilir? Nasıl randevu alınır? İşte detaylar...

Aile Hekimi Nasıl Öğrenilir? Nasıl Randevu Alınır?

Aile Hekimi Nasıl Öğrenilir? Nasıl Randevu Alınır?

Vatandaşların yaşadıkları ilçelerde, ikamet ettiği adrese en yakın sağlık ocaklarında, bir aile hekimi bulunur. Hem kişilerin hem de aile fertlerinin yararlanabildiği bu sağlık hizmeti, Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı'na bağlıdır. Aile hekimlerinde sadece hastalıklar tedavi edilmez. Aynı zamanda kronik hastalığı bulunan kişilere reçeteli ilaçta yazılabilir. Sağlık raporu, sevk raporu gibi işlemlerde aile hekimliği tarafından yapılabilir. Ancak aile hekimliğinde yapılacak her işlem için randevu alınması gerekilir.

Kişiler kayıtlı oldukları aile hekimini, elektronik ortamda öğrenebilirler. Birçok işlem, e- devletten yapılır. Aynı şekilde kayıtlı olunan aile hekimliğinin öğrenilebilmesi için e- devlet üzerinden, TC kimlik numarası ve şifre ile giriş yapılması gerekilir. E- devlet sistemine giriş yapıldıktan sonra, arama butonuna ''Aile Hekim Sorgulama'' yazılır. Çıkan ekranda kişilerin kayıtlı oldukları aile hekimliği öğrenilir. Aile hekimliği bölümünde, doktorun kim olduğu ve bulunduğu sağlık ocağın adresi gibi çeşitli bilgiler yer alır.

Aynı zamanda ALO 182'den ve Merkezi Hekim Randevu Sisteminden ( www. mhrs.gov.tr) randevu alınabilir. Kişilerin bağlı oldukları doktorların çalışma takvimlerinde uygun görünen gün ve saat için randevu alınır.

Aşağıdakiler de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın