Görüş Bildir
Haberler
e-Nabız Şifresi Nereden Alınır? e-Devlet Olmadan e-Nabız'a Nasıl Giriş Yapılır?

e-Nabız Şifresi Nereden Alınır? e-Devlet Olmadan e-Nabız'a Nasıl Giriş Yapılır?

Müge Kakşi
17.12.2021 - 11:19

Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı tarafından vatandaşların hizmetine sunulan e-Nabız kişisel sağlık kayıt sistemi olarak karşımıza çıkıyor. Birçok vatandaş bu zamana kadar aldığı tüm sağlık hizmetlerini ve yapılan işlemleri e-Nabız üzerinden görüntüleyebilirken aynı zamanda doktorlarla da paylaşılmasını sağlıyor. Bu şekilde teşhis ve tedavi sürecinin kalitesi ve hızı artarken vatandaşların kendileri hakkında yapılan tüm işlemlerin internet üzerinde de kayıtlı olması sağlanıyor. Birçok kişi sağlığı ile ilgili geçmişe dönük tahlillerine, raporlarına veya ilaçlarına bakabilmek için e-Nabız sistemine giriş yapmak istiyor. Fakat bazı vatandaşların e-Nabız sistemine kolay yoldan giriş için istenen e-Devlet profilleri bulunmuyor. Vatandaşlar e-Devlet olmadan e-Nabız'a nasıl gireceğini ve e-Nabız şifresini nereden alacağını merak ediyor. Peki, e-Nabız şifresi nasıl ve nereden alınır? e-Devlet olmadan e-Nabız'a nasıl girilir? Tüm bu soruların cevaplarını haberimizde sizler için derledik...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Teknolojinin ilerlemesiyle devletlerde hizmetlerini vatandaşlarına kolay ve hızlı bir şekilde sunmaya çalışıyor. Ülkemizde bunun en büyük örneklerinden biri Sağlık Bakanlığı'nın vatandaşlara sunduğu bir e-hizmet olan e-Nabız sistemi olarak karşımıza çıkıyor. e-Nabız vatandaşların kişisel sağlık bilgilerini bireysel olarak internet tabanlı servis üzerinde ve telefon aplikasyonunda görüntüleyip yönetebileceği bir sistem olarak biliniyor. Yani vatandaşların aldığı tüm sağlık hizmetleri (tahlilleri, kontrolleri, ilaçları, raporları, reçeteleri vs.) sistem üzerine kayıt ediliyor. Ayrıca vatandaşlar istedikleri doktorlarla istedikleri bilgilerini de yine aynı sistem üzerinden paylaşabiliyor. Birçok vatandaşın hayatını kolaylaştıran e-Nabız sistemine girmek için e-Devlet'e giriş yapabilmek yeterli oluyor. Fakat e-Devlet hesabı olmayan vatandaşlar e-Nabız'a nasıl giriş yapacağını merak ediyor. e-Nabız şifresinin nasıl ve nereden alındığına, e-Devlet olmadan e-Nabız'a giriş işlemlerine dair birçok detaya haberimizin ayrıntılarından ulaşabilirsiniz...

e-Nabız Şifresi Nasıl ve Nereden Alınır?

e-Nabız Şifresi Nasıl ve Nereden Alınır?

Herkes için en önemli gelen şey sağlığı oluyor. Bu yüzden vatandaşlar devletin sunduğu sağlık imkanları konusunda da bilgi sahibi olmak istiyor. e-Nabız sistemi de bu imkanlardan biri. e-Nabız vatandaşların sağlıklarıyla ilgili hastanelerde yapılan tüm işlemlerin, tahlil sonuçlarının, yazılan ilaçların vs gibi tüm bilgilerin bir portalda toplandığı sistem olarak biliniyor. Birçok vatandaş sağlığıyla ilgili detayları görmek için e-Nabız sistemine nasıl kayıt olacağını merak ediyor. e-Nabız'a giriş yapabilmek için öncelikle e-Devlet sistemine giriş yapmak gerekiyor. Fakat e-Devlet hesabı bulunmayan vatandaşlar için de farklı alternatifler bulunuyor.

  • e-Devlet olmadan e-Nabız sistemine giriş yapmak için öncelikle  https://enabiz.gov.tr/ linkine tıklayarak e-Nabız giriş sayfasına gidin.

  • Açılan sayfada sağ da bulunan giriş seçeneklerinden e-İmza veya mobil imza seçeneklerinden birini seçerek de e-Nabız'a kolaylıkla giriş yapabilir ve ardından sistemdeki profil bölümünden e-Nabız şifrenizi oluşturabilirsiniz. 

  • Veya e-imza, mobil imza ve e-Devlet şifresinden hiç birine sahip değilseniz Sağlık Bakanlığı'na kayıtlı aile hekiminize giderek durumu bildirebilir ve sisteme cep telefonu kaydınızı yaptırabilirsiniz. Ardından cep telefonunuza gelen SMS ile e-Nabız tek kullanımlık şifrenizi girerek sisteme giriş yapabilir ve şifrenizi oluşturabilirsiniz.

Aşağıdakiler de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın