Görüş Bildir
Haberler
AFAD'tan Açıklama: Artçı Deprem Aktivitesi Yoğun Olarak Devam Ediyor

AFAD'tan Açıklama: Artçı Deprem Aktivitesi Yoğun Olarak Devam Ediyor

Caner
24.05.2014 - 20:33
İçeriğin Devamı Aşağıda

Afad'tan Açıklama: Artçı Deprem Aktivitesi Yoğun Olarak Devam Ediyor

AFAD'ın açıklaması şöyle: Söz konusu deprem sonrası büyüklükleri 2.3 ile 5.3 arasında değişen 70 artçı şok yaşanmıştır. Bu artçı şoklar arasında 4 ve 4 den büyük 10 artçı şok bulunmaktadır. Artçı şokların en büyüğü Saros körfezi'nde büyüklüğü 5.3 olarak gerçekleşmiştir. Artçı deprem aktivitesi yoğun olarak devam etmektedir.

24 Mayıs 2014 Cumartesi günü Ege Denizi Çanakkale'nin 90 km. açıklarında bir deprem meydana gelmiştir. afad Türkiye Deprem Veri Merkezi'nden alınan verilere göre saat 12.25' de meydana gelen, merkez üssü Ege Denizi Çanakkale'nin 90 km. açıkları olan depremin büyüklüğü Mw=6.5, şiddeti 7 ve derinliği 25.02 km. olarak gerçekleşmiştir. Depreme en yakın yerleşim yeri Çanakkale'nin Gökçeada İlçesi Uğurlu Köyü'dür ve merkez üsse uzaklığı 34.71. km. dir.

Başta İstanbul olmak üzere Ege ve Marmara bölgelerinin büyük bir bölümünde şiddetli şekilde hissedilen depremde alınan bilgilere göre Edirne ve Çanakkale'nin Gökçeada ilçesinde ve Tepeköyde bazı evlerin çatılarında, ve 10'u metruk 20 evde hafif ölçekli hasar meydana gelmiştir. Ayrıca Tekirdağ Malkara ve Süleymanpaşa ilçelerindeki iki caminin minare tepesinde yıkık meydana oluşmuştur. Çanakkale, Balıkesir, Edirne, Bursa, Kütahya, İzmir, İstanbul, Tekirdağ ve diğer civar il ve ilçelerle yapılan görüşmelerde herhangi bir can kaybı olmadığı bilgisi alınmış olup, 112 ve SAKOM'dan alınan bilgilere göre depremden etkilenen 267 vatandaşımız balkondan atlama sonucu oluşan basit yaralanmalar, tansiyon ölçtürme vb. sebeplerle hastanelere başvurmuştur. Söz konusu başvurular arasında Balıkesir 'de 2 kişinin ağır yaralı olduğu diğer vatandaşlarımızda ciddi bir sorun bulunmadığı belirtilmiştir. Ağır yaralı vatandaşlarımız derhal tedavi altına alınmıştır.

Söz konusu deprem sonrası büyüklükleri 2.3 ile 5.3 arasında değişen 70 artçı şok yaşanmıştır. Bu artçı şoklar arasında 4 ve 4 den büyük 10 artçı şok bulunmaktadır. Artçı şokların en büyüğü Saros körfezi'nde büyüklüğü 5.3 olarak gerçekleşmiştir. Artçı deprem aktivitesi yoğun olarak devam etmektedir.

Deprem haberi alındığı andan itibaren Başbakanlık AFAD'a bağlı başta depremin hissedildiği iller olmak üzere Ankara, İstanbul ve İzmir İl AFAD Müdürlükleri ve AFAD Birlik Müdürlüklerinde personel ve ekipman noktasında gerekli tedbirler alınmıştır. AFAD koordinasyonunda tedbir amaçlı olarak Türk Kızılayı'ndan 32 çadır, 500 battaniye ve 240 mutfak seti Gökçeada'ya gönderilmiştir. Bölgede sabit ve mobil haberleşmede sıkıntı yaşanmamakta olup Türkiye'de faaliyet gösteren GSM operatörlerinden bölgeye 6 mobil istasyon sevk edilmiştir.'

HABER: (DHA)

Kaynak: http://www.milliyet.com.tr/afad-tan-a...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0