Görüş Bildir
Haberler
Adeta Elm Sokağı Kabusundan Fırlamış Gibi Duran Dünya Üzerindeki En Korkunç 15 Yer

Adeta Elm Sokağı Kabusundan Fırlamış Gibi Duran Dünya Üzerindeki En Korkunç 15 Yer

Hepimiz çocukken birkaç hayalet hikayesi duymuşuzdur. Genelde bu hikayeler okulun bodrum katındaki kilitli bir kapı, arka sokaktaki yıkılmaya yüz tutmuş ahşap bir bina ya da kimsenin açmaya cesaret edemediği bir sandık ile başlar ve istemsizce kendimizi o hikayelere kapılıp giderken buluruz. Merakımız sağ olsun, deli gibi korkmamıza rağmen yine de o gizemi çözmeden gözümüze uyku girmez. 

İşte sizlere bu deneyimleri tekrar yaşatacak, görür görmez istemsizce ürpereceğiniz dünya üzerindeki en gizemli ve korkutucu yerleri listeledik. Hazırsanız, başlayalım.

(Yazıyı okumadan önce buraya tıklayarak korkunçlu fon müziğinizi başlatabilirsiniz)

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Poveglia Adası - İtalya

1. Poveglia Adası - İtalya

Venedik'teki Poveglia Adası, dünya üzerindeki en korkutucu yerlerin başını çekiyor. Avrupa'nın veba salgını ile boğuştuğu dönemde, Poveglia Adası'na gelen turistler ada halkına hastalık bulaştırmış. Bunun ardından hastalık şüphesi olan herkes bu adaya gönderilmiş. Buraya gönderilen herkes yaşlı, kadın, çocuk demeden ölüme terk edilmiş. 1922 yılında akıl hastanesine dönüştürülen adada çılgın bir doktor hastalar üzerinde tedavi adı altında adeta işkence uygulamış. Bu yüzden ada lanetli bir yer olarak görülüyor.

2. Batı Virginia Eyalet Hapishanesi - ABD

2. Batı Virginia Eyalet Hapishanesi - ABD

Batı Virginia Eyalet Hapishanesi, hayalet hikayelerine en çok konu olmuş mekanlardan biri olarak biliniyor. 100'den fazla mahkumun idam edildiği bu hapishanede, burada ölen kişilerin ruhlarının dolaştığına inanılıyor.

3. Danvers Akıl Hastanesi - ABD

3. Danvers Akıl Hastanesi - ABD

Danvers Akıl Hastanesi, elektroşok tedavisinin yuvası olarak biliniyor. Hastanenin kötü ünü, hasta bakıcı ve doktorların hastalara şiddet uygulamasından geliyor. Hastane içerisinde hala ayak seslerinin duyulduğu ve yanıp sönen ışıklar görüldüğü söylentileri mevcut.

İçeriğin Devamı Aşağıda

4. Dargavs (Ölüm Şehri) - Rusya

4. Dargavs (Ölüm Şehri) - Rusya

Rusya'daki Dargavs Köyü nam-ı diğer Ölüm Şehri vadide yaşayan insanların kendi elbiseleri ve eşyaları ile gömüldüğü antik bir mezarlığa sahip. Yerel efsanelerden biri, köyün 18. yüzyılda veba ile boğuştuğuna ve bu mezarların aslında karantina bölgesi gibi kullanıldığına işaret ediyor. Hasta kişiler yeterli miktarda yiyecek ile buraya kapatılıyor, yavaş ve acılı bir şekilde ölene dek bu mezarların içinde kalıyormuş.

5. Kemik Şapeli - Portekiz

5. Kemik Şapeli - Portekiz

16. yüzyılda Portekiz'in içlerinde küçük bir şehir olan Evora'daki 42 manastırın mezarlığında yer kalmayınca şehrin rahipleri kendilerince bir çözüm üreterek mezarlıklardaki iskeletleri bir şapele taşımaya karar vermişler. Kemik Şapeli adı verilen bu yerin duvarları tam 5 bin kişinin kemikleriyle kaplanmış. Dünyanın ölümlü bir yer olduğunu vurgulamak için de şapelin girişine 'Burada bulunan biz kemikler, sizinkileri de bekliyoruz' yazan bir mezar taşı asılmış.

6. Leap Kalesi - İrlanda

6. Leap Kalesi - İrlanda

Leap Kalesi, İrlanda'nın Roscrea kentinin 6 km kuzeyindeki County Offaly’de bulunan bir kale. Bu kalede birçok insan hapis tutulmuş ve idam edilmiş. Kalenin ölen kişilerin ruhları tarafından ele geçirildiğine inanılıyor.

7. Pripyat - Ukrayna

7. Pripyat - Ukrayna

Ukrayna'daki Pripyat şehri, Çernobil felaketinin ardından bir hayalet şehre dönüştü. Çernobil Nükleer Santrali çalışanları için kurulan bu şehirde 1986 yılında 4 numaralı reaktörde bir nükleer patlama meydana geldi. Bu patlamanın ardından 10 km'lik tehlike çemberine girdiği için boşaltılan şehir, birkaç yüzyıl daha kimseye ev sahipliği yapamayacak.

8. Hotel del Salto - Kolombiya

8. Hotel del Salto - Kolombiya

1924 yılında Tequendama Şelalesi'nin yakınındaki bir uçurum kenarına inşa edilen ve 1990 yılına kadar hizmet veren Kolombiya'daki del Santo Oteli, hayaletli olduğuna inanılan mekanlardan biri. İlginç rivayetlere konu olan bu otelin içine giren birkaç kişinin bir daha görülmediği söyleniyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

9. Sedlec Kemik Kilisesi - Çek Cumhuriyeti

9. Sedlec Kemik Kilisesi - Çek Cumhuriyeti

İç dekorasyonu tamamen insan kemiklerinden yapılmış olan bu ürkütücü kilisede, 40 binden fazla insanın kemikleri kullanılmış. Çek Kralı II. Otokar tarafından Filistin'e elçi olarak gönderilen ve dönüşte kutsal topraklardan bir avuç getirerek kiliseye serpen başrahip, burayı dönemin en önemli yerlerinden biri haline getirmiş. 1870'lerde bölgenin soylu ailelerinden biri olan Schwarzenberg'lere geçen kilise, Schwarzenberg Dükü'nün isteği ile restore edilerek bugünkü halini almış.

10. Asılı Tabutlar Kasabası - Filipinler

10. Asılı Tabutlar Kasabası - Filipinler

Sagada kasabası sakinleri, ölen kişilerin tabutlarını yüksek kayalıklara asarak veya mağaralara saklayarak vahşi hayvanların saldırısına karşı korumak istemiş. Bu gelenek ile birlikte kasabaya ürkütücü bir görünüm veren asılı tabutlar ortaya çıkmış.

11. Aokigahara Ormanı - Japonya

11. Aokigahara Ormanı - Japonya

Aokigahara Ormanı, Seicho Matsumoto'nun 1960 yılında yazdığı 'Kurai Jukai' adlı roman yüzünden bugünkü kötü ününe kavuştu. Romandaki karakterlerin intihar ettiği bu orman, daha sonra Japonya'nın en çok intihara sahne olan yeri oldu. Bu ormanda her yıl 100'e yakın kişinin intihar ettiği tahmin ediliyor.

12. Oyuncak Bebek Adası - Meksika

12. Oyuncak Bebek Adası - Meksika

Mexico City'nin güneyinde bulunan ve La Isla de la Munecas yani Oyuncak Bebek Adası olarak bilinen bu yer, adı itibariyle insana sevimli oyuncaklarla dolu gibi gelse de aslında dünya üzerindeki en korkunç yerlerden biri. Rivayetlerden birine göre, Don Julian Santana adlı bir adam bu adada yaşamaya başlar ve bir gün evinin yakınındaki kanallarda boğulmuş ufak bir kız çocuğu bulur. Kızın cesedinin yanında kıza ait oyuncak bir bebeğin de kanalda yüzdüğünü görür. Don Julian, bebeği alıp adadaki bir ağaca asar. Böylece bu ilginç yerin hikayesi başlamış olur.

13. Paris Yeraltı Mezarlığı (Catacombes) - Fransa

13. Paris Yeraltı Mezarlığı (Catacombes) - Fransa

Catacombes olarak bilinen bu yeraltı mezarlığı, 1785 yılında Paris’te şehir içindeki mezarların veba salgınına yol açtığı ve yeni imar alanlarına ihtiyaç duyulduğu gerekçesiyle kaldırılmak istenmesi üzerine açılmış. Paris’teki bütün mezarlıklarında bulunan iskeletler, eski bir taş ocağı olan Catacombes'e 15 ay boyunca sadece geceleri taşınarak üst üste istiflenmiş.

İçeriğin Devamı Aşağıda

14. Hashima Adası - Japonya

14. Hashima Adası - Japonya

Japonya'da bulunan ve yapısı itibariyle dev bir savaş gemisini andıran Hashima Adası 'Battleship Island' olarak da biliniyor. 1887 yılında kömür madeni bulununca yoğun bir şekilde göç almaya başlayan ada, kısa sürede en yoğun nüfuslu yerlerden biri haline gelmiş. 1960'larda petrolün ön plana çıkması sebebiyle kömür madeni kapatılınca, ada sakinleri işsiz kalmış ve neredeyse bütün eşyalarını bırakarak adayı terk etmişler.

15. Haçlar Tepesi - Litvanya

15. Haçlar Tepesi - Litvanya

Haçlar Tepesi, ilk bakışta Katoliklere ait bir mezar yeri gibi görünüyor. Sovyet askerleri, Litvanyalı Katoliklerin ölen yakınlarını anmak için gittikleri bu yere yeni haçlar bırakmalarını engellemeye çalışmış. Yerel halk ise buna tepki olarak her gün daha çok haç bırakmaya devam etmiş. Böylece Haçlar Tepesi bugünkü halini alarak 100 binden fazla haçın bulunduğu bir yere dönüşmüş.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Dünyamız iyilikler ve güzelliklerle dolu olduğu kadar kötülüklerle de dolu, maalesef. Aslında her gün duyduğumuz tecavüz, dayak, cinayet, çocuk kaçırma ve terör haberleriyle bu yerlere gitmeden de zaten dolu dolu bir korku filmi tecrübesi yaşıyoruz. 

Yaşadığımız en korkutucu şeyin bundan sonra sadece çocukken uydurduğumuz hayalet hikayeleri olması dileğiyle...

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
148
77
19
9
9
5
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın

Özetle, bir yeri korkutucu göstermeye mi çalışıyorsunuz? Resmini siyah - beyaz çek gitsin.

Gizem Yenikler

İlk kitabımda biraz bu tarz konulara yer vermiştim göz atmak isteyenler linke tıklayabilir https://t.co/T9My2T43X0