onedio
Görüş Bildir
article/comments
article/share
Haberler
7 Maddede Dünyanın Konuşması Gereken Evrensel Dil Olan Gönüllülük, Ne Değildir?

7 Maddede Dünyanın Konuşması Gereken Evrensel Dil Olan Gönüllülük, Ne Değildir?

Ece Ciftci
03.07.2020 - 15:47

Bir sistemde küçük değişikliklerin büyük ve tahmin edilemez sonuçlar doğurmasına Kelebek Etkisi (Butterfly Effect) denildiğini biliyor muydunuz? Amazon Ormanları’nda bir kelebeğin kanat çırpması ABD’de bir fırtınaya sebep olabilir. Kelebek Etkisi’ni bir felsefe olarak düşündüğümüzde ise yarattığımız bir faydanın çok da alakalı görmediğimiz olayları ya da kişileri de etkilediğini görebiliriz.

Evrende ve toplumda farklı şeyler görmek istiyorsak farklı şeyler yapmalıyız. Bunun insanlık için en kolay ve en güzel adımı gönüllülüktür. Çıkar ve karşılık beklemeden yarattığımız fayda ile küçük ya da büyük değişimler yaratabilmek gönüllülük ve kelebek etkisinin en güzel örneğidir. Gönüllülüğün evrensel dil haline gelebilmesi için de toplumdaki yargıları, yanlış bilinenleri düzeltmek gerekir. Bu sebeple hazırladığım “Gönüllülük Ne Değildir?” maddelerimi okuyabilirsiniz.

Keyifli okumalar…

İçeriğin Devamı Aşağıda chevron-right-grey
Reklam

1) Gönüllülük maddi karşılık beklemek değildir.

2) Kişisel çıkarları ön planda tutmak değildir.

3) Amatör bir yaklaşım değildir aksine profesyonel olmadan “profesyonelce” davranabilmektir.

4) Sadece manevi bir hazdan ibaret değildir, aynı zamanda çalışma hayatına da hazırlar.

5) STK’lar için her türlü talebi kabul eden ücretsiz iş gücü ile yapılan bir eylem değildir.

İçeriğin Devamı Aşağıda chevron-right-grey
Reklam

6) Üstlenilen görevi yerine getirmektir fakat her görevi üstlenmek değildir.

7) Bireysel sorumluluğa sahip olmayı gerektirir fakat bireysel çalışma değildir, ekip işidir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda chevron-right-grey
Reklam

Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!

category/test-white Test
category/gundem-white Gündem
category/magazin-white Magazin
category/video-white Video
1993 yılında İstanbul’da doğan sosyal girişimci Ece Çiftçi, Bahçeşehir Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nden 3 yıl gibi kısa bir sürede mezun oldu. Lise yıllarında başladığı sosyal sorumluluk projesine lisans eğitimi sırasında resmiyet kazandırıp, 2013 yılında SosyalBen Derneği’ni kurdu. Dernek çalışmalarının yanı sıra, kurumsal ve bireysel sosyal sorumluluk proje danışmanlığı veren SosyalBen Akademi şirketini hayata geçiren Çiftçi, 2017 yılında tüm sosyal sorumluluk çalışmalarını SosyalBen Vakfı çatısı altında topladı. Çiftçi, projelerine stratejik yatırım desteği alabilmesi için Garanti Bankası tarafından BBVA Momentum eğitim programına davet edildi. G20 ülkeleri dahilinde, 18-23 yaş arasındaki genç kadınların ülkelerindeki kadın sorunlarını aktarıp çözümler geliştirdiği 2017 G(irls)20 Zirvesi’nde Türkiye’yi temsil etti. Çiftçi, SosyalBen markaları ile yarattığı sosyal girişim ağıyla Kagider, Garanti Bankası ve Ekonomist Dergisi’nin düzenlediği Türkiye’nin Kadın Girişimcisi Yarışması’nda 34.000 kadın arasında “Türkiye’nin Kadın Sosyal Girişimcisi” seçildi. Halen SosyalBen Vakfı’nın Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı yürüten Çiftçi, uzmanlık alanlarından biri olan sivil toplum örgütlenmesi hakkında üniversitelerde öğretim görevlisi olarak ders veriyor. Dezavantajlı bölgelerde yaşayan 7-13 yaş arası çocukların sosyal gelişimlerini desteklemeyi, özgüven sahibi mutlu bireyler olarak yetişmelerine katkı yapmayı amaçlayan SosyalBen Vakfı, Çiftçi’nin liderliğinde ulusal ve uluslararası düzeyde saha ve eğitim çalışmaları gerçekleştiriyor.
Tüm içerikleri
right-dark
category/eglence BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda chevron-right-grey
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın