Görüş Bildir
Haberler
5 Adımda Krizleri Fırsata Çevirin!

5 Adımda Krizleri Fırsata Çevirin!

Ece Ciftci
25.06.2020 - 17:49

Global çapta bir pandemiye yakinen şahit olduğumuz günlerin başından itibaren New York Üniversitesi’ndeki hocalarımızın üstüne basa basa söyledikleri şu cümle hep kulaklarımda çınladı: “İyi fikir bilinçaltımızda depolanır ve hiç beklemediğimiz bir anda ortaya çıkar.” 

Demem o ki; kriz anları bize eşsiz fikirler ve fırsatlar getiren anlar olabilir. Bu anlarda hızlı düşünmek, hızlı karar vermek kişiyi, şirketi ya da çalışanı ön plana çıkarır. Pandemi sürecinde “Gençlik Kooperatifi” isimli yeni atılımımı sizlere sunmuş biri olarak “5 adımda krizleri fırsata nasıl çeviririz?” sorusunun yanıtını benden duyun istedim:

İçeriğin Devamı Aşağıda

1) Krizi çok iyi analiz edin!

“Bu pandemi süreci insanların tüketim, sosyal medya kullanımı, bağış vb. alışkanlıklarını nasıl ve ne yönde değiştirdi?” sorusu analiz için iyi bir başlangıçtır. Bu sorunun içeriği sorumlu olduğunuz işe göre değişebilir elbette fakat asıl önemli olan pandemi dönemi insanların davranışlarını ve beklentilerini çözümlemektir. Böylelikle fırsatları fark etmemiz kolaylaşır. Unutmayın, her kriz beraberinde yeni fırsatları getirir!

2) Soğukkanlı olun!

Herkesçe kabul edilen; ekonomiyi, sosyal yaşantıyı ve hatta belki psikolojilerimizi etkileyen bir pandemiyi inkar etmek zaten mümkün değil. Ama pandemik bir süreç var diye paniğe kapılmanın da bir getirisi yok. Krizi bilip krizde değilmişçesine davranmak önemli bir detay. Yeni fikirlerinizin arkasında bu şekilde kararlı duruş sergilerseniz pandemiden karlı çıkan tarafta olursunuz. Sizin dışınızda gelişen tüm olayları kabullenmek önemli!

3) B planlı ilerleyin!

Pandemi süreci belirsizlik üretir durumda. Bu belirsizlikler yaptığınız A planının çoğu zaman işlemez hale gelmesine neden olur. Bu sebeple B planınınızın var olması hatta mümkünse bir de C planınızın olması sizi bir adım öne taşır.

4) İlham alın!

Pandemi dönemi diğerlerinin kriz yönetimini görmek ve bundan kendine pay çıkarabilmek için kıymetli bir süreç. Özellikle global çaptaki şirketlerin pandemi sürecini nasıl yönettiği konusunda takipte kalıp feyz almak kendi yol haritanızı çizerken fayda sağlar.

5) Sosyal medyanın gücüne inanın!

İnternetten yoksun kalmadığımız sürece çevrimiçi ağlarda reklam yapmak, gündemden haberdar olmak, kişilerle iletişime geçmek, toplantılar düzenlemek her zaman mümkündür. Bunu pandemi sürecinde çok iyi gördük, yeri geldi canlı konser dinleyip müze bile gezdik. Sesinizi duyurabileceğiniz her mecrada var olmaktan geri durmayın. Sosyal medya hızlı aksiyon alabilmek adına da büyük önem taşır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın