onedio
Görüş Bildir
article/comments
article/share
Haberler
5 Adımda Krizleri Fırsata Çevirin!

Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!

category/test-white Test
category/gundem-white Gündem
category/magazin-white Magazin
category/video-white Video

5 Adımda Krizleri Fırsata Çevirin!

Ece Ciftci
25.06.2020 - 17:49

Global çapta bir pandemiye yakinen şahit olduğumuz günlerin başından itibaren New York Üniversitesi’ndeki hocalarımızın üstüne basa basa söyledikleri şu cümle hep kulaklarımda çınladı: “İyi fikir bilinçaltımızda depolanır ve hiç beklemediğimiz bir anda ortaya çıkar.” 

Demem o ki; kriz anları bize eşsiz fikirler ve fırsatlar getiren anlar olabilir. Bu anlarda hızlı düşünmek, hızlı karar vermek kişiyi, şirketi ya da çalışanı ön plana çıkarır. Pandemi sürecinde “Gençlik Kooperatifi” isimli yeni atılımımı sizlere sunmuş biri olarak “5 adımda krizleri fırsata nasıl çeviririz?” sorusunun yanıtını benden duyun istedim:

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

1) Krizi çok iyi analiz edin!

“Bu pandemi süreci insanların tüketim, sosyal medya kullanımı, bağış vb. alışkanlıklarını nasıl ve ne yönde değiştirdi?” sorusu analiz için iyi bir başlangıçtır. Bu sorunun içeriği sorumlu olduğunuz işe göre değişebilir elbette fakat asıl önemli olan pandemi dönemi insanların davranışlarını ve beklentilerini çözümlemektir. Böylelikle fırsatları fark etmemiz kolaylaşır. Unutmayın, her kriz beraberinde yeni fırsatları getirir!

2) Soğukkanlı olun!

Herkesçe kabul edilen; ekonomiyi, sosyal yaşantıyı ve hatta belki psikolojilerimizi etkileyen bir pandemiyi inkar etmek zaten mümkün değil. Ama pandemik bir süreç var diye paniğe kapılmanın da bir getirisi yok. Krizi bilip krizde değilmişçesine davranmak önemli bir detay. Yeni fikirlerinizin arkasında bu şekilde kararlı duruş sergilerseniz pandemiden karlı çıkan tarafta olursunuz. Sizin dışınızda gelişen tüm olayları kabullenmek önemli!

3) B planlı ilerleyin!

Pandemi süreci belirsizlik üretir durumda. Bu belirsizlikler yaptığınız A planının çoğu zaman işlemez hale gelmesine neden olur. Bu sebeple B planınınızın var olması hatta mümkünse bir de C planınızın olması sizi bir adım öne taşır.

4) İlham alın!

Pandemi dönemi diğerlerinin kriz yönetimini görmek ve bundan kendine pay çıkarabilmek için kıymetli bir süreç. Özellikle global çaptaki şirketlerin pandemi sürecini nasıl yönettiği konusunda takipte kalıp feyz almak kendi yol haritanızı çizerken fayda sağlar.

5) Sosyal medyanın gücüne inanın!

İnternetten yoksun kalmadığımız sürece çevrimiçi ağlarda reklam yapmak, gündemden haberdar olmak, kişilerle iletişime geçmek, toplantılar düzenlemek her zaman mümkündür. Bunu pandemi sürecinde çok iyi gördük, yeri geldi canlı konser dinleyip müze bile gezdik. Sesinizi duyurabileceğiniz her mecrada var olmaktan geri durmayın. Sosyal medya hızlı aksiyon alabilmek adına da büyük önem taşır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
1993 yılında İstanbul’da doğan sosyal girişimci Ece Çiftçi, Bahçeşehir Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nden 3 yıl gibi kısa bir sürede mezun oldu. Lise yıllarında başladığı sosyal sorumluluk projesine lisans eğitimi sırasında resmiyet kazandırıp, 2013 yılında SosyalBen Derneği’ni kurdu. Dernek çalışmalarının yanı sıra, kurumsal ve bireysel sosyal sorumluluk proje danışmanlığı veren SosyalBen Akademi şirketini hayata geçiren Çiftçi, 2017 yılında tüm sosyal sorumluluk çalışmalarını SosyalBen Vakfı çatısı altında topladı. Çiftçi, projelerine stratejik yatırım desteği alabilmesi için Garanti Bankası tarafından BBVA Momentum eğitim programına davet edildi. G20 ülkeleri dahilinde, 18-23 yaş arasındaki genç kadınların ülkelerindeki kadın sorunlarını aktarıp çözümler geliştirdiği 2017 G(irls)20 Zirvesi’nde Türkiye’yi temsil etti. Çiftçi, SosyalBen markaları ile yarattığı sosyal girişim ağıyla Kagider, Garanti Bankası ve Ekonomist Dergisi’nin düzenlediği Türkiye’nin Kadın Girişimcisi Yarışması’nda 34.000 kadın arasında “Türkiye’nin Kadın Sosyal Girişimcisi” seçildi. Halen SosyalBen Vakfı’nın Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı yürüten Çiftçi, uzmanlık alanlarından biri olan sivil toplum örgütlenmesi hakkında üniversitelerde öğretim görevlisi olarak ders veriyor. Dezavantajlı bölgelerde yaşayan 7-13 yaş arası çocukların sosyal gelişimlerini desteklemeyi, özgüven sahibi mutlu bireyler olarak yetişmelerine katkı yapmayı amaçlayan SosyalBen Vakfı, Çiftçi’nin liderliğinde ulusal ve uluslararası düzeyde saha ve eğitim çalışmaları gerçekleştiriyor.
Tüm içerikleri
right-dark
category/eglence BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
1
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın