Görüş Bildir
Haberler
'Çin Yerine Nitelikli Alman Aşısı Ücretsiz Olsun' Önergesi AKP ve MHP Tarafından Reddedildi

etiket 'Çin Yerine Nitelikli Alman Aşısı Ücretsiz Olsun' Önergesi AKP ve MHP Tarafından Reddedildi

HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan, Sağlık Bakanlığı'nın bütçesinin artırılarak güvenilirliği konusunda şüpheler olan Çin menşeli aşı yerine nitelikli Alman (BioNTech-Pfizer) aşısının ücretsiz şekilde vatandaşlara uygulanması için önerge verdi. Önerge AKP ve MHP oylarıyla reddedildi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Dünyanın dört bir yanından ilaç üreticileri koronavirüs salgınını sona erdirecek aşı için yarış halinde. Önde gelen firmalar, geliştirdikleri aşılarla ilgili peş peşe başarılı sonuçlar aldıklarını açıklarken devletler de bu aşılardan alabilmek için anlaşmalar yapıyor. Türkiye de bu ülkelerden biri.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 25 Kasım'daki basın toplantısında Çinli Sinovac firmasından 50 milyon doz aşının satın alımı için anlaşma sağlandığını ve bu aşının vatandaşlara ücretsiz uygulanacağını söyledi. 👇

Çin aşısının güvenilirliği ile ilgili Bakan Koca'ya eleştiriler de yöneltildi 👇

Türkiye'de uygulanacak Çin aşısı hakkında bilinenler 👇

Hangi ülke hangi aşıdan ne kadar sipariş etti?

İçeriğin Devamı Aşağıda

"CoronaVac dışındaki aşılar eczanelerde satılacak"

"CoronaVac dışındaki aşılar eczanelerde satılacak"

Sipariş edilen Çin aşısı (CoronaVac) dışındaki aşıların (Pfizer-BioNTceh, Moderna ve AstraZeneca-Oxford) ücretli bir şekilde eczanelerden temin edilebileceğine ilişkin basında bazı haberler yer almıştı.

Aşıların Türkiye fiyatının kur nedeniyle henüz belli olmadığı da haberlerde belirtiliyordu.

Garo Paylan: "Çin’den gelecek aşılar yoksullara yapılacak, Pfizer’ın aşısı eczanelerde satılacak diye Sağlık Bakanı açıkça söyledi"

Plan ve Bütçe Komisyonu'nda konuşan Paylan, Pfizer’dan alınacak aşıların Çin’den sipariş edilen aşılara göre daha güvenilir olduğunu belirterek 'Çin’den gelecek aşılar yoksullara yapılacak, Pfizer’ın aşısı eczanelerde satılacak diye Sağlık Bakanı açıkça söyledi'’ dedi.

Sağlık Bakanlığı bütçesine 15 milyar TL eklenmesini isteyen Paylan, herkesin nitelikli ve güvenilir olan Alman aşısıyla ücretsiz olarak aşılanması gerektiğini belirterek bir önerge verdi. 

Önerge AKP ve MHP oylarıyla reddedildi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
292
62
26
16
12
9
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Viyol10sel

akp mhp bu ülkenin bu milletin hayrına olacak neyi reddetmedi ki.? akp mhp en büyük terör örgütüdür, bu ülkenin en büyük belası en büyük düşmanıdır, aksini i... Devamını Gör

Kevin Spacey

Millet için iyi olan her şeye karşılar. Tez zamanda siktir olup, giderler umarım.

Anladığım Çin aşısında toplumumuz denek olarak kullanılacak. Denek olarak kullanıldığı için de üste para almak yerine devlet para istemedi diye minnettar ola... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Pfizer-BioNTceh, Moderna ve AstraZeneca-Oxford aşı denemeleri de Türkiye yapıldı. Birçok firma çalışması ülkemizde yapıldı. Haksızlık yapmayalım.