onedio
Görüş Bildir
Çocuğa Kardeş Haberi Nasıl Verilmeli?
Yeni bir bebeğin aileye katılacağı haberi anne ve baba için mutluk verici olsa da beraberinde birçok duygu bir arada yaşanır. Özellikle tek çocuk sahibi aileler pamuklara sardıkları çocuklarına bu haberi nasıl verecekleri konusunda kendilerini sıkıntıda hissederler. Peki, ona bu gerçeği nasıl söylemek gerekir. İşte çocuğa kardeş haberi verirken dikkat edilmesi gerekenler…
9 Aylık Bebek Beslenmesi Nasıl Olmalı?
Bebekler için 6. ay ek gıda ile tanışma dönemi olup, 9. aydan itibaren beslenme düzeni şekillenmeye başlar. Gün içinde öğün sayısı ve çeşitliliği 9. ayla birlikte artar. 9. ayda bebeklerin en önemli besin kaynağı hala anne sütü olsa da sağlıklı gelişimleri için yeteri kadar ek gıda almaları gerekir. Aynı zamanda yine bu ay bebeklerin kendi başına yemek yemeleri için bir başlangıç dönemidir. Bebeğiniz bu süreçte farklı besinlerle tanışırken ortalığı kirletse de buna izin verin. Peki, 9 aylık bebek beslenmesi nasıl olmalı? Merak edilen tüm detaylar haberimizde…
Hamilelikte Ödem Neden Olur?
Hamilelik süreci ilerlediğinde başta ayaklar, ayak bilekleri ve bacaklar olmak üzere vücutta sıvı birikerek şişlikler ortaya çıkar. Damarlardan dokulara sızan aşırı sıvı birikimi olan ödem, vücutta su tutulumudur. Gebeliğin getirdiği pek çok değişiklik olsa da ödemler bazen can yakıcı bir hal alabilir. Peki, hamilelikte ödem neden olur? İşte tüm detaylar…
Bebeklikten Ergenliğe: Evcil Hayvanların Ölümünü Çocuklara Nasıl Açıklamalıyız?
Balıklar, kuşlar, kediler, köpekler... Evimizin neşe kaynağı olan hayvan dostlarımızı kaybetmek tüm aile bireyleri için üzücü bir olaydır. Özellikle evcil hayvanların ölümünü algılamakta zorlanabilen çocuklara doğru yaklaşmak çok önemlidir. Bebeklikten ergenlik dönemine kadar çocuklara evcil hayvanlarının kaybını nasıl anlatmamız gerektiğini sizler için hazırladık. 👇
Eyvah Doğuruyorum! Doğuma Giderken Hastane Çantanızda Olması Gerekenleri Biliyor musunuz?
Canım anneler, dünyanın en farklı serüvenine hoş geldiniz 😍 Hamilelik süreci geride kalmak üzere ve bebeğinizi kucağınıza almak için sabırsızlanıyorsunuz. Ona kavuşurken düşünmeniz gereken bir dünya şey olduğunu biliyorum. Bunlardan en önemlisi, onu ilk kez göreceğiniz ve kucağınıza alacağınız yer olan hastanede ihtiyacınız olanlar. Doğuma giderken doğum hastane çantasında neler olmalı, bebek hastane çantası ve anne hastane çantası neleri kapsamalı diye merak ediyorsanız sizi içeriğimize alalım:
Reklam
Ana Olmak! Hayatlarının İlk Evresinde Yavrularını Sırtında Taşıyan 8 Hayvan
Memeli ya da başka tür... Anne olmak bütün canlılar için oldukça mühim bir mesele. Tabii ki çoğunlukla içgüdüsel. Ancak evrimsel süreçte dişilerin birbirlerinden pek farkı yok gibi. Mesela insan bir anne nasıl ki yavrusunu çoğunlukla kucağında taşıyorsa bazı hayvanlar da yavrularını sırtlarında taşıyorlar.Kaynak: HBT
Emziren Anne Memede Kızarıklık Yaşıyorsa Ne Yapmalı? Memede Kızarıklık Neden Olur?
Memede kızarıklık, meme dokusunda iltihaplanma sonucu özellikle emziren kadınlarda yaygın görülen bir durumdur. Memede iltihaplanma; kızarıklığın yanı sıra ağrı, hassasiyet ve şişme gibi belirtilerin eşlik ettiği can yakıcı bir durumdur. Emzirme sürecinin devam edebilmesi için memede kızarıklığın giderilmesi gerekir. Aksi takdirde süt kanallarında tıkanıklık oluşumuna bağlı mastit adı verilen daha ciddi bir olgu ortaya çıkabilir. Peki, emziren anne memede kızarıklık yaşıyorsa ne yapmalı? Bu soruya ayrıntılı olarak değineceğiz. Memede kızarıklık nedenleri nelerdir? İşte cevapları…
Reklam
Tüp Bebek Tedavisi Kaç Ay Arayla Olur?
Bir çeşit yardımcı üreme tekniği olan tüp bebek tedavisi, bazı nedenlerden ötürü çocuk sahibi olamayan çiftlerin hayallerine ulaşmalarına yardımcı olan bir tedavi şeklidir. Nihayetinde tamamen normal bir gebeliğin sağlanabildiği tüp bebek tedavisinde sonuçlar transferden 14 gün sonra, kanda beta HCG değerinin yüksekliği doğrultusunda değerlendirilir. Tüp bebek tedavisi tek bir kereye mahsus olmamakla birlikte, hamileliğin sağlanamadığı durumlarda bazı çiftler tedaviyi tekrar denemek isteyebilirler. Peki, tüp bebek tedavisi kaç ay arayla olur? İşte konuyla ilgili bilinmesi gerekenler…
Bebeklerde Alerji Belirtileri Nelerdir?
Alerji vücuttaki antikorların zararsız bazı maddelere karşı oluşturduğu reaksiyondur. Çağın hastalıklarından biri olan alerji, bebeklerde sık görülmekle birlikte her yaşta yaşam kalitesini olumsuz etkiliyor. Alerji belirtileri hakkında bilgi sahibi olmak aynı zamanda tetikleyici maddeyi bulmak alerjinin önüne geçebilmek açısından oldukça önem taşıyor. Peki, bebeklerde alerji belirtileri nelerdir? İşte bebeklerde alerji belirtilerine dair merak edilenler…
Uyurken Sürekli Huzursuzlanan Bir Bebeği Yatıştırabilmeniz İçin Uzmanlardan Altın Değerinde 7 Önemli İpucu
Bir ebeveyn için bebeği ağladığında ne yapacağını bilmemek oldukça stresli bir durumdur. Ama her zaman bebeklerin gece boyu uyuyabilmesine yardımcı olan bir çözüm vardır. Yenidoğan bebekler günde 16 saatten fazla uyurken 3-4 aylık bebekler 5 saat boyunca uyurlar. Düzenli bir uyku rutinini izleyerek odanızda bebeğinizi beşiğinde uyutarak başlayabilirsiniz. Böylece uyuyamadığınız fazladan 2 saati de uyuyabilirsiniz. Detaylar aşağıda...👇
Reklam
Bebeklerde Kasık Fıtığı Nasıl Anlaşılır?
Kasık fıtığı her yaştaki insanı etkileyen bir durum olmakla birlikte, yetişkinlerde genellikle zorlanmalara bağlı ortaya çıkmaktadır. Bebeklerde ise kasık fıtığı ne yazık ki doğuştan gelen bir durumdur. Sağlığı yerinde birçok çocukta görülebilen kasık fıtığı, çocukların ortalama 1-3’ünde görülmektedir. Prematüre doğan bebeklerde görülme oranı ise bunun yaklaşık 10 katıdır. Peki, bebeklerde kasık fıtığı nasıl anlaşılır? İşte yanıtı…
Bebek Bezi Numaraları Nasıl Seçilir?
Bebeğin gün içinde huzursuz olmasını önlemek ve bezini sürekli değiştirmek durumunda kalmamak için bebek bezi numaraları seçerken bazı hususlara dikkat edilmesi gerekir. Bu nokta da bebeğin vücuduna uygun kilo aralığındaki ürünü bulabilmek bez seçiminde dikkat edilmesi gerekenlerin başında gelir. Büyük ya da küçük bez seçiminden kaçınmak gerekir. Aksi takdirde sızdırma ve pişik gibi istenemeyen problemlerle karşılaşabilirsiniz. Özellikle ilk kez anne-baba olacak ebeveynler tarafından araştırma konusu olan bebek bezi numaraları nasıl seçilir? Sorusunun cevabını sizler için hazırladık. İşte detaylar…
Reklam
Cihan Taş Yazio: Çocuk, Ödev Konusunda Anne Babaya Öneriler
etiket
Ebeveyenlerin ve öğretmenlerin en çok şikayet ettikleri konuların başında ‘çocukların ödev yapmama’ sorunu gelmektedir. Çocuğunuz eve geldikten sonra ödev yapmak istemiyorsa ya da ders çalışmamak için türlü türlü bahaneler öne sürüyorsa hata sizde olabilir. Peki çocuklar ders çalışmayı neden sevmez? Hedef ile öğrenilecek konu arasında ilişki mi? Merak olmadan bilginin ortaya çıkmama olasılığı mı? Ya da ders çalışma süresinin uzunluğu mu? Bazı öğrenciler uzun süre ders çalışırken, bazı öğrenciler çok kısa sürede ders çalışır bu durum akış ile ifade edilebilir mi?
Prematüre Bebek Özellikleri Nelerdir? Gelişimi Nasıl Olur?
Normal bir doğum gebeliğin 38.-40. Haftaları arasında meydana gelir. Gebeliğin 37. Haftasından önce birçok nedene bağlı gelişen doğumlar ise prematüre doğum olarak adlandırılır. Prematüre bebekler zamanında doğan bebeklere göre farklı özelliklere sahiptir. Erken doğan bebekler düşük kilosu, sağlık sorunları ve oluşabilecek komplikasyonlara karşı doğumun ardından ekstra bir destek ve beslenmeye ihtiyaç duyarlar. Peki, prematüre bebek özellikleri nelerdir? Gelişimi nasıl olur? İşte tüm detaylar…
Reklam
Bebeklerde Göz Çapaklanmasına Hangi Bölüm/Doktor Bakar?
Bebekler doğdukları ilk andan itibaren oldukça hassas bir yapıya sahiptir. Özel bir gelişim döneminde oldukları için oluşan herhangi bir sorun, ebeveynler için endişe edici bir durum haline gelebilmektedir. Yenidoğanlarda çapaklanma sorunları sık sık görülür. Bu çapaklanmalarının en çok görülen nedeni ise göz yaşındaki kanallarda yaşanan tıkanıklıktır. Göz yaşı kanalları, yetişkinlere nazaran bebeklerde daha küçüktür. Bu durumdan kaynaklı tıkanıklık oldukça fazla yaşanır. Peki, bebeklerde göz çapaklanmasına hangi bölüm/doktor bakar? İşte detaylar...
Tartışmamız Gereken Bir Konu Var: Yeni Anne-Babaların Tek Başlarına Çocuk Yetiştirmeleri Mümkün mü?
Yüzyıllardan beri bizimle olan bazı geleneklerimizin içinde bulunduğumuz hızlı ve modern çağa ayak uydurmak için değiştiğine ve hatta yok olduğuna şahit oluyoruz. Ünlü bir yazarın 'Modern hayatın en zalim beklentisi, yeni anne-baba olmuş çiftlerin çocuklarına tek başına bakabilmelerinin beklenmesidir' sözü de son yıllarda değişen bir geleneğimiz üzerine tartışma yarattı. Detaylar için buyurun içeriğe... 👇
Tüp Bebek Tedavisi Nasıl Yapılır?
Tüp bebek tedavisi doğal yollarla bebek sahibi olamayan çiftlerin başvurdukları yardımcı üreme tekniğidir. Tedavide çiftlerin sağlık durumları ve hamileliğin elde edilememesinin sebepleri ele alındıktan sonra tedavi sürecine ilk adım atılır. Adetin 2. ya da 3. gününde başlayan tüp bebek tedavisi, başta aşılama olmak üzere bir dizi prosedürü içermektedir. Çiftler tüp bebek tedavisi öncesi ve sonrası sağlıklı beslenmeli ve ideal kilolarını korumalıdırlar. Eğer ilaç kullanılıyorsa mutlaka doktora bildirilmelidir. Peki, tüp bebek tedavisi nasıl yapılır? İşte merak ettiğiniz tüm detaylar…
Bebekler Ne zaman Sünnet Ettirilmeli? Sünnet Yaşı Kaçtır?
Sünnet için belirlenen ideal zaman çocuğun psikolojik travma yaşamayacağı bir dönemi kapsar. Aynı zamanda bakım ve iyileşme sürecinin kolay olması gibi avantajlar sağlaması nedeniyle sünnet yaşı anne ve babaların üzerinde durduğu konulardan biridir. Teorik açıdan her yaş grubu erkek çocuklara sünnet yapılması mümkün olup 3-6 yaş arası çocuklara sünnet tavsiye edilmemektedir. Öyleyse bebekler ne zaman sünnet ettirilmeli? Sünnet yaşı kaçtır? İşte sünnet yaşı hakkında bilinmesi gerekenler…
Reklam