Görüş Bildir
Haberler
Bilim Her Derdinize Deva Oluyor: Hamile Kalmak İsteyenler İçin Uzman Doktorlardan Gelen Tavsiyeler

Bilim Her Derdinize Deva Oluyor: Hamile Kalmak İsteyenler İçin Uzman Doktorlardan Gelen Tavsiyeler

Effy
29.04.2022 - 07:30

Hamile kalmak bazen zamanlama işidir. Peki tüm bu süreç nasıl işliyor? Hamile kalmayı istiyorsanız ve süreci hızlandıracak öneriler arıyorsanız, sizler için doktor tavsiyeleri ile geldik. 👇💙

Kaynak: https://www.shape.com/lifestyle/mind-...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Ovulasyon döneminizi takip etmekle kendinizi bu kadar yormayın.

1. Ovulasyon döneminizi takip etmekle kendinizi bu kadar yormayın.

Eğer döngünüz düzenli ise, bulduğunuz her doğurganlık takibi uygulamasını telefonunuza indirmenize gerek yok. Elbette yumurtladığınız zamanları anlamanız için önemliler ama aynı zamanda sizleri strese sokabilirler. Özellikle de aynı anda birden fazla takip metodu kullanıyorsanız...

Doktor James Nodler 'Uygulamalar, yumurtlama kitleri, bazal vücut ısısı yöntemi birkaç aylığına bir kadının ovulatuar olduğunu anlaması için yardımcı olur.'  diyor. 've bir kez bu olduğunda, ovulasyonu takip etmeye devam etmek yardımcıdan ziyade stresli bir hal alıyor.'

Ayrıca doktorlar yumurtlama kitlerinin herkes için doğru olamayacağını da söylüyorlar. Bir hasta yumurtlamıyor olduğunu düşünebilir ama aslında tam tersi yaşanıyor da olabilir. O yüzden niçin kendinizi bu konuda endişelendiresiniz ki?

2. Pozisyonlara çok takılmayın.

2. Pozisyonlara çok takılmayın.

İş bebek yapmaya gelince, spesifik bir pozisyon bulmanız gerektiği konusunda endişelenmeyin. Doktor Nodler 'Belirli bir seks pozisyonunun doğurganlığı arttırdığına dair pek bir bilgi yok.' diyor.

3. Stresi azaltın.

3. Stresi azaltın.

Eğer hamile kalmaya çalışıyorsanız, elbette birinin size 'Stres yapma, rahatla, olacaktır' dediğini duymuşsunuzdur. Bu çok sinir bozucu bir öğüt olabilir ama gerçeklik payı da var. Çoğu uzman stresin etkili bir faktör olmadığını söyler ama stres kortizol seviyenizi arttırabilir. Bu gerçekleştiğinde vücudunuzun ovulasyon da dahil olmak üzere düzeni bozulur ve hamile kalma ihtimaliniz azalır.

İşin sırrı sizleri rahatlatan bir şey bulmakta saklı. Doktor Nodler 'Kitap okumak ya da alışveriş yapmak stresi azaltmak için etkili yöntemler olabilir.'  diyor. 'Sizin için ne işe yarıyorsa, harika.'

4. Akupunktura bir şans verin.

4. Akupunktura bir şans verin.

Doktor Nodler 'Akupunkturun stresi azaltmakta ve hastaları odaklamakta çok iyi olduğunu gördüm. Yapılan bazı çalışmalar akupunkturun doğurganlık için de etkili olduğunu kanıtlıyor.' diyor. 

Akupunkturun doğurganlık üzerinde direkt bir etkisi olduğuna inanmasanız da, bir yardımı olduğu kesin. Akupunktur ayrıca seks hayatınız için de iyi bir seçim olabilir.

5. Genel sağlığınıza dikkat edin.

5. Genel sağlığınıza dikkat edin.

Doktor Nodler, diyet ve egzersizin doğurganlıkta büyük bir etkisi olduğuna inanıyor: 'Tüm kadınlarda sebze ağırlıklı bir diyet, doymuş yağ bakımından az ve az işlem görmüş yiyecekler sağlıklı bir hamilelik için esastır.'

Genel sağlığınız çok önemli, ancak sağlıklı kilonuzda olmanız da öyle: 'Polikistik over sendromu olan kadınlarda kilo vermek yumurtlamalarına ve nihayetinde hamile kalmalarına olanak sağlayabilir. Ancak aşırı egzersiz yapmak ve çok zayıf olmak da yumurtlayamama ve hamile kalmakta zorlanma sebebiniz olabilir.' 

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Her şey kilo ile alakalı değil.

6. Her şey kilo ile alakalı değil.

Eğer kilonuz sağlıklı bir şekilde azalıyorsa, bunu sağlıklı beslenmemek için bir bahane olarak görmeyin. Unutmayın ki yeme alışkanlıklarınız genel sağlığınızı etkiler ve bu sebeple doğurganlığınızı da. 

2018 yılında yapılan bir çalışma, çok fazla fast food ve çok az taze meyve tüketmenin kişinin hamile kalmasını zorlaştıracağını gösterdi. Ancak bunun yalnızca obez olmakla alakalı olmadığının altını çizelim: Çok zayıf biri de olabilirsiniz, ancak beslenmeniz sağlıksız olduğu sürece bu pek bir fark yaratmayacaktır. Partnerinizin de beslenmesinin, sigara/alkol alışkanlıklarının bir öneminin olduğunu da hatırlatalım. 

Kahveyi, alkolü ve daha fazlasını hemen bir günde bırakmak zorunda değilsiniz. Henüz hamile değilsiniz! Sadece rahatlamak istediğinizde bir bardak da olsa kahve veya alkol tüketebileceğinizi unutmayın.

7. Geçmişte doğum kontrol hapı kullanmış olmanız bir şeyi etkilemez.

7. Geçmişte doğum kontrol hapı kullanmış olmanız bir şeyi etkilemez.

Eğer yıllar boyu doğum kontrol hapı kullanıp şimdi bıraktıysanız, hamile kalma becerinizin bundan etkileneceğini düşünerek korkmayın. Doğum kontrol haplarını kullanmayı bıraktıktan 3 ay sonra doğurganlığınızın eski normal haline geri döner.

8. Doktorunuza danışın.

8. Doktorunuza danışın.

Belki de sizlere doktora gitmeden en az bir yıl kendi başınıza yöntemler denemeniz tavsiye edildi... Ama bu herkes için geçerli bir durum olmak zorunda değil. Bu esnada yapabileceğiniz şeyler var; en basitinden bir doktora danışmak gibi. Eğer düzensiz reglden ve partneriniz de az sperm gelmesinden şikayetçi ise bir doktor görüşü almak süreci kolaylaştırabilir ve sizlerin de içini rahatlatabilir.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
4
2
1
1
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın