Görüş Bildir
Haberler
Hamilelikte Banyo Yaparken Nelere Dikkat Edilmeli?

Hamilelikte Banyo Yaparken Nelere Dikkat Edilmeli?

Şebnem Sucu
04.04.2022 - 12:28

Ateş basması ve terleme anne adaylarının en sık dile getirdiği şikayetler arasında yer alır. Hormonlardaki dalgalanmalar; ter bezleri ve yağ bezi salgılarında artışa neden olur. Buna bağlı gün içinde sık sık terleme gözlemlenir. Bu nokta da vücut hijyenini sağlamak için banyo yapmak anne adayları için oldukça rahatlatıcıdır. Banyoda uzun vakit geçirmeyi seviyor ve sıcak duşlarla ağrılarınızı dindirmek istiyor olabilirsiniz. Fakat bebeğinizin güvenliğini sağlamak için mutlaka önlem almanız gerekiyor. Haberimizin içeriğinde hamilelikte banyo yaparken dikkat edilmesi gerekenler hakkında detaylara ulaşabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Gebelik süreci kadın vücudunda birçok değişimin yaşandığı bir dönemdir. Bu değişiklikler yalnızca anne adayının kilo alması, vücut şeklinin değişmesi ile sınırlı değildir. Hormonal faktörler sebebi ile neredeyse vücudun her alanı etkilenmektedir. En belirgin farklılıklardan biri de ciltte oluşum gösteren sorunlardır. Anne adaylarının cildinde sivilce, kuruluk ve aşırı terlemeler gözlemlenir. Anne adayının bedenini iyi koruması açısından hamileliği boyunca hijyenik bakımına dikkat etmesi, vücut hiynenini sağlaması için her gün banyo yapması tavsiye edilir. Peki, hamilelikte banyo yaparken nelere dikkat edilmeli? İşte detaylar…

Hamileler Banyo Yaparken Nelere Dikkat Etmeli?

Hamileler Banyo Yaparken Nelere Dikkat Etmeli?

• Hamileler banyo yaparken özellikle ıslak zeminde kayıp düşmeyi önleyecek önlemler almalıdır. Küvet kullanımı kayma ve düşme gibi risklere neden olabileceğinden duş kullanımı daha çok önerilmektedir. Duş içerisinde kaymayı önleyecek kaydırmaz ürünler kullanılabilir. 

• Buharlı bir duş cilt açısından faydalıdır, ancak olası doğum kusuru faktöründen dolayı kaçınmak gerekir. Banyo suyunun 36-37 derece olması idealdir. Banyo kapısı kilitlenmemelidir.

• Su kaynağının kirli olduğu bölgelerde yaşıyorsanız, filtre kulanın. Kirli su ile temasınızı en aza indirmek için su filtresi takmaya özen gösterin.

• Gebelik sürecinde cilt daha da hassas ve kurumaya yatkındır. Bu sebeple sık sık vücut peelingi yapmaktan kaçının. Aşırı peeling cildi neminden mahrum edebilir. Kullanacaksanız epsom tuzları hariç şekerli ev yapımı veya doğal vücut peelingi kullanabilirsiniz.

• Ölü cilt hücrelerini uzaklaştırmak için sert liflerden uzak durun. Gebelikte cildinizi korumak için daha yumuşak lifler kullanmaya özen gösterin.

• Mümkün olduğu kadar aromatik yağlardan kaçının. Sebebi, bu yağların alerjik reaksiyonlara neden olabilmesi hatta doğumu tetikleyerek düşüklere neden olabilmesidir. Kullanmadan önce mutlaka doktorunuza danışın.

• Duş esnasında vajinal enfeksiyon risklerine karşı uzun süre banyo yapmaktan kaşının. Banyo sürenizi 15-20 dakika arası sınırlı tutun ve mümkünse ayakta banyo yapın.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
4
3
2
2
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın