Bir gün kendinizi, aklınıza gelmeyecek şeyler söylediğiniz bir videoda görseniz ne hissederdiniz? Şimdiden uyaralım ki şaşırmayın çünkü gerçekliği yeniden üreten Deepfake(Derin sahte) yöntemi zihnimizi allak bullak edecek!
Yapay zeka ve robotlar ile ilgili ülkemizde iki yaygın kanı var: 'Robotlar dünyayı ele geçirecek!' ya da 'Mutfaktaki blenderdan mı korkacağım be?!'Sizin düşüncenizi bilmiyoruz ama robotlar bizden daha zeki olduğunu kanıtladı gibi, inanmazsanız içeriğe bir göz atın!
Teknoloji çağıyla birlikte üretilen ve geliştirilen robotların sayısı da arttı. Yapay zekanın da devreye girmesiyle insansı robotların sıradan bir insandan pek farkı kalmadı. Biz de bu robotların çoğunu televizyon ekranlarından, internet haberlerinden tanıdık. İşte dünyanın en popüler 11 robotu:🤖🤖
Otomasyon teknolojileri ve yapay zekanın istihdam üzerindeki etkileri giderek artan bir endişe konusu olurken, Türkiye’nin bu alandaki ilk 'Yapay Zeka Mühendisliği' lisans programları ve bölümleri, yeni akademik dönemde başkentte görücüye çıkıyor. 2019-2020 yılında öğrenci almaya başlayacak olan bölüm için 30 öğrenci kabul edilecek.
Kroppa Digital Agency’nin yazılım ve teknoloji altyapısı ile geliştirilen, Vatan Bilgisayar ve Intel’in ortak projesi olan Yapay Zeka Zeki, kullanıcılarla yaptığı doğal sohbetle ihtiyaçları öğreniyor ve buna göre uygun bilgisayar tercihleri sunuyor.
Marvel Studios karakterlerinin ardındaki birbirinden yetenekli oyuncularını sizler için derledik. Hepinize iyi okumalar dileriz!Kaynak: https://brightside.me/wonder-films/16-marvel-actors-who-hide-behind-the-masks-of-their-characters-747060/
Atatürk'e ait en net görüntüler artık çok daha net! Yapay zeka teknolojisinden yardım alınarak hazırlanan video ile Atatürk'ün o görüntülerine hayran kalacaksınız!
Yapay zeka fikrini, robotları ve bugün güvenliğimizi sağlayan şifreli iletişimin mucidiydi... İkinci Dünya Savaşı'nın kaderini değiştiren bilim insanı Alan Turing genç yaşta bu dünyadan ayrılana dek milyonların hayatını kurtardı, bugünlere yön verecek dehasıyla hep hatırlanacak!
Yakın gelecekte hayatımızın her alanına girmesi beklenen robotlar her geçen gün yeni özellikleri ve yeni versiyonlarıyla şaşırtmaya devam ediyor. İtalya'da üretilen bu robot köpek yakın gelecekte doğal afetlerde kullanılmak üzere geliştirildi.
Araştırmacılar, tek bir görseli canlandırarak şakır şakır konuşabilmesini sağlayan yapay zeka geliştirdiler. Samsung AI Center çatısı altındaki Egor Zakharov, Aliaksandra Shysheya, Egor Burkov ve Victor Lempitsky tarafından yürütülen proje, tek bir fotoğraf üzerinden kişinin yüz hatlarını çıkarıyor ve anında canlandırılabilir hale getiriyor.
GOT beklentileri karşılamayan bir final yaptı ve herkes yeni dizilere doğru yelken açtı. Karşımıza ise HBO'nun bir başka yapımı çıktı: Westworld...Spoiler içermez, gönül rahatlığıyla okuyabilirsiniz...
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, liselerde uygulanacak yeni sistemi anlattı. Ders sayılarının azaltılacağını belirten Yılmaz, tasarı ve beceri atölyeleri kurularak öğrencinin yeteneklerinin tespit edileceğini söyledi. Ayırca yeni modelde ilk üniversite sınavının da 2024'te yapılacağını bilgisini verdi.
İlber Ortaylı'nın düşüncelerine birçoğumuzun değer verdiği bir gerçek. Bilgisi ve tecrübesiyle ciddi anlamda hepimizi aydınlatıyor. Kendisi bir eğitimci ve bu nedenle Türkiye'deki eğitim sistemiyle ilgili neler düşündüğü de çok önemli. Biz de bu nedenle sizlere İlber Ortaylı'nın Tuhaf dergisine yazdığı yazıdan Türkiye'deki eğitim sistemiyle ilgili 15 düşüncesini derledik. Kaynak: Tuhafdergi.comKeyifli okumalar!
Robotlar, insanların işlerini elinden alacak. Bu kesin! Fakat günümüzde tartışılan konu ise robotların hangi işlerde çalıştırılacağıdır. Örneğin, önümüzdeki birkaç yıl içerisinde insan haber sunucularına ihtiyaç duyulup duyulmayacağı önemli bir tartışma konusudur.2014 yılında Japonya, robotik haber sunucusunu gösterdiğinde Japon spikerler işleri hakkında kendilerini güvende hissetmişlerdir. Bu robot, doğallıktan yoksun ve garip bir mekanik muadildi. Fakat Çin'de yeni üretilen, etkileyici bir yapay zeka özellikli haber sunucusu, işinde uzun ve başarılı bir kariyer hedefleyen haber sunucularının tüylerini diken diken yapacağa benziyor. Bunların yanı sıra Rusya'da geliştirilen yeni bir yapay zeka tartışma konusu oldu. Detayları Digital Trends'ten sizler için derledik.
Bildiğiniz gibi her ülkenin, coğrafyanın kendine özgü dertleri var. Dolayısıyla bizim gündemimiz mazbata anahtar kelimesinde sıkışıp kalmışken teknoloji dünyasını şekillendiren ülkelerin dertleri bizimkilerle bir değil.Teknoloji dünyasında geçtiğimiz ay neler yaşandı, bir bakalım mı?Kaynak: Mashable
Bill Gates'in dolardaki dalgalanmaları hesaba katmazsak neredeyse 500 milyon liralık bir kişisel serveti var. Bu serveti geleceğe dair başarılı öngörüleri ve durmaksızın çalışarak elde ettiğini de hatırlayalım. Peki onun perspektifinden 2019'un teknolojide çığır açacak yenilikleri neler olacak? Kariyer planlarımızı belirlerken aklımızda bulunsun.
Gün içinde sık sık geleceğe dair inancımızı kaybetsek de bilim dünyasında hala insanlık için bir umut olduğunu gösteren gelişmeler yaşanıyor.Biz de son dönemlerde gerçekleşen, birbirinden umut verici bilimsel gelişmeleri bir araya getirdik.