Görüş Bildir
Haberler
Youtube'da Özgün ve Kaliteli Videolar Üretmek İçin Kullanmanız Gereken Ekipmanlar Neler?

etiket Youtube'da Özgün ve Kaliteli Videolar Üretmek İçin Kullanmanız Gereken Ekipmanlar Neler?

Merve Ulusoy
26.05.2021 - 15:03

Artık herkes Youtuber olmak için uğraşıyor. Olmazsa olmaz ekipmanlar ve aksesuarları sizin için belirledik.

“Önerdiğimiz ürünleri seveceğinizi umuyoruz! Bu içerikten alışveriş yapmaya karar verirseniz, Onedio sayfadaki bağlantılardan gelir elde edebilir.”

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Akıllı telefon: Yeni başlayanlar için.

1. Akıllı telefon: Yeni başlayanlar için.

Ben sadece akıllı telefonumla çekim yapayım yeter derseniz, kamerasının yüksek çözünürlüğe sahip olması şart. Sizin için bu yılın kamerası en iyi telefonunu seçtik! Huawei son yılların en çok adından söz ettiren markası oldu, P40 Pro modelini buradan inceleyebilirsiniz. Üstelik şu an sepette indirim var, kaçırmayın.

5 yıldız almış ve kullanıcı yorumları da çok iyi:

“Telefonu kullanırken hiç Google servislerini aramadım. Çok hızlı ve fotoğraf kalitesi bakımından şu anda piyasanın en iyisi. Elinizde çok şık duruyor. Yüksek seviyede telefon alacağım __diyenler hiç düşünmeden alabilir.”

2. Kamera: Eh biraz profesyonelleşelim diyenler için!

2. Kamera: Eh biraz profesyonelleşelim diyenler için!

Youtube içerikleri için görüntü kalitesi her şey demek. Youtuber olmak isteyenlerin ilk tercihi Olympus E-M10 Mark 3 kamera. 5 eksenli görüntü sabitleme özelliği en önemli özelliği. Ayrıca 4K çekim yapmanız bile mümkün! 

Bu kamerayı almak isterseniz buradan hemen erişebilirsiniz.

3. Tripod: Yoksa siz hala üst üste kitap mı koyuyorsunuz?

3. Tripod: Yoksa siz hala üst üste kitap mı koyuyorsunuz?

Telefonunuza veya kameranıza destek vermek için demode olmuş yöntemleri bırakın. Siz artık Youtuber olacaksınız! Hemen bir tripod alın. Sizin için hem uygun fiyatlı hem de kaliteli tripodlar seçtik.

Telefonunuza özel led ışıklı tripod için şuraya tıklayın!

4. Tripodu kamerası için isteyenlere...

4. Tripodu kamerası için isteyenlere...

Bu kez telefonun kamerasını değil kendi kameramı kullanacağım diyen youtuberlar için seçtik! Kaliteli bir tripod mu? Buyurun buradan. Yorumları da çok iyi:

'Ben inanamıyorum gelene. İnanılmaz kaliteli duruşu var, dokusu mat ve pürüzsüz. Hem 50 cm. masa üstü hem 1.70'den fazla ayakta duran için ideal. Ben portre fotoğrafları için almıştım amatörüm. Üzerinde su terazisi bile var. Alt ayak yerleri ise süngerimsi bir malzeme ile yapıldığından yere tutunuyor. Hem ucuz hem güzel arıyorsanız kesinlikle bu.' ⭐⭐⭐⭐⭐

5. Sabit ışık: Gülümse çekiyorum!

5. Sabit ışık: Gülümse çekiyorum!

Soldaki flash ile çekim, sağdaki sabit ışık ile çekim. Farka bakın! Yani, sabit ışık kamera önünde olanlar için vazgeçilmez bir nimet. Çekimlerde doğal bir aydınlık olsun isterseniz bu ekipmanı hemen edinmelisiniz. 

Youtuber olma yolundakiler, sizin için seçtiğimiz sabit ışığı buradan alabilirsiniz!

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Mikrofon: Kaliteli görüntü kaliteli ses gerektirir.

6. Mikrofon: Kaliteli görüntü kaliteli ses gerektirir.

Mikrofonsuz Youtuber olur mu hiç? Ses kalitesi düşük olan videoların altındaki sert eleştirileri bilirsiniz… Kimse kötü eleştiri almak istemez tabii. Cihazların dahili mikrofonları çoğunlukla yetersiz kalır. Riski en aza indirmek için kaliteli mikrofon şart. 

Hareketli çekimler için yaka mikrofonu daha iyi bir seçim olur. Youtuberların en çok tercih ettiği ve en çok yıldız alan yaka mikrofonunu sizin için seçtik! Buradan alabilirsiniz. İndirim var, kaçırmayın.

7. Mekan içi çekimlerine özel...

7. Mekan içi çekimlerine özel...

Mekan içi ve stüdyo çekimlerde ayaklı mikrofonlar daha çok tercih ediliyor. Hatta bazı Youtuberlar için mikrofonlar birer aksesuar sayılır. Hem görseli çekici hem de kullanışlı olan mikrofon setini sizin için seçtik, buradan bulabilirsiniz.

8. Gamer yayıncılar için en çok tercih edilen mikrofon...

8. Gamer yayıncılar için en çok tercih edilen mikrofon...

Oyun yayını yapacak Youtuberları unutmadık. Onlar için en çok tercih edilen mikrofonu da şuraya bırakalım. Yorumları harika:

'Elinize aldığınızda düşündüğünüzden daha büyük ve sağlam olduğunu anlayacaksınız. Teşekkürlerimi iletiyorum. Temin eden, sağlayan ve ulaştıranlara...'

Her alan 5 yıldızı vermiş😍

9. Ses filtresi: Mikrofonum var ama sesi filtreleyemiyorum diyenlere...

9. Ses filtresi: Mikrofonum var ama sesi filtreleyemiyorum diyenlere...

Bazen sadece mikrofon kullanmak sesin kalitesini artırmada yardımcı olmuyor. Videolarda iyi bir ses için filtreleme yapmanız gerekli. Yukarıda sizin için seçtiğimiz mikrofon setinde ses filtresi bulunuyor. Ama siz zaten kaliteli bir mikrofona sahipseniz ve sadece ses filtresine ihtiyacınız varsa, ihtiyacınız olan ses filtresi burada. 5 yıldızlı ürün, fiyat-performans açısından da çok başarılı.

10. Rüzgarlık: Dış çekimlerin kraliçesi!

10. Rüzgarlık: Dış çekimlerin kraliçesi!

DeadCat Rüzgarlık adı verilen araç rüzgarlı havalarda çekim yaparken sesi filtreler. Rüzgarlı havalarda sesin kalitesini artırmanızda yardımcı olur. Seçtiğimiz ürün Video Mic. Pro serisi için tasarlanmıştır. Buradan bulabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Selfie çubuğu: İlle de kendimi çekerim!

Telefonunuzla hareket halindeyken kendinizi çekme gibi bir planınız varsa selfie çubuğu şart. Piyasada merdiven altı o kadar çok marka var ki, doğru selfie çubuğunu seçmek önemli. Burada Xiaomi marka Bluetooth Selfie Çubuğu imdada yetişiyor. Neredeyse her telefona uyumlu. Sağlam, ergonomik ve kullanışlı. Yeni youtuberlar için veli nimet diyebiliriz. Eğer hemen siz de almak isterseniz, buradan erişebilirsiniz. 

Kullanıcı yorumu: “Dandik selfie çubuğu alacağınıza bu ürünü alın. Samsung telefonla eşleştirme çok basit oldu. Malzeme kalitesi güzel.”

12. Aksiyon kamera: Yerimde duramam diyenler için mükemmel çözüm!

Genellikle ekstrem spor yapanların tercihi aksiyon kameralar. Spor yaparken veya ellerinizi kullanamayacağınız çekimlerde kaliteli bir aksiyon kamerası bütün problemlerinizi çözer. Aksiyon kamerasını doğru seçmek önemlidir. Çünkü söz konusu Youtube ise çözünürlük önemli! Aksiyon kamerası denilince akla ilk gelen GoPro marka oluyor. İhtiyaç duyduğunuzu düşündüğümüz ürünü burada bulabilirsiniz!

13. Kaliteli bir muadil ararsanız...

13. Kaliteli bir muadil ararsanız...

Youtube için görüntü kalitesi önemli ama daha uygun fiyatlısı yok mu? Piyasada daha ucuza bulabileceğiniz aksiyon kameraları da var tabii ki. Ama fiyat performans açısından en iyisi diyebileceğimiz aksiyon kamerasına buradan erişebilirsiniz. Tıpkı GoPro’da olduğu gibi, DJI Osmo Action ile 4K çekimler yapmanız mümkün.

14. Yeşil perde: Ortamınız uygun değil mi? Hemen uygun hale getirelim.

Özellikle iç mekân çekimlerde arka plan konusunda sorun yaşıyorsanız yeşil perdeler yaranıza merhem olmaya geliyor. Ayrıca, bu perdeler ile ufak ekran oyunları yapmanız da mümkün. Videolarınızı neşelendirebilirsiniz. Bir videonuzda Miami’de, diğer videonuzda Kuzey Işıklarının altında olma fikri harika değil mi? Seni seçtim yeşil perde! Şuradan bulabilirsiniz.

15. Dizüstü bilgisayar: Eh her şey tamam, videoyu nasıl yükleyeceğiz?

15. Dizüstü bilgisayar: Eh her şey tamam, videoyu nasıl yükleyeceğiz?

Videoları çektikten sonra, düzenlemek de bir Youtuber’ın asli görevidir. Bu görevi yerine getirirken işlemcisi hızlı bir bilgisayara ihtiyacınız olacak. Ayrıca kolay taşınabilir ve portatif olması da önemli. Tüm bu özellikleri bir arada bulunduran iyi bir dizüstü bilgisayar satın almak isterseniz, sizi şuraya alalım. İndirimdeyken kaçırmayın, iki renk seçeneği de mevcut. 1 TB hafıza ve 4 GB RAM ile işinizi rahatça halledebilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Taşınabilir Disk: Bilgisayarım var ama bana alan lazım derseniz…

16. Taşınabilir Disk: Bilgisayarım var ama bana alan lazım derseniz…

Youtube videolarının yüksek kalitede olması dijitalde çok yer kaplamasına sebep olur. Yeterli alanınız yoksa, uzun ömürlü taşınabilir diskler ile kendi arşivinizi oluşturabilirsiniz. Taşınabilir disk kategorilerinde yüzlerce ürün bulmanız mümkün. Hangisi daha kaliteli karar veremiyorsanız, sizin için en uygununu seçtik! Buradan bulabilirsiniz.

17. Gelelim videolarınız için olmazsa olmaz aksesuarlara…

17. Gelelim videolarınız için olmazsa olmaz aksesuarlara…

Led ışıklar hem karanlık ortamda aydınlatma sağlar, hem de videolarınızın en şık aksesuarı olur! Şuradaki ledler ile videolarınızı ışıklandırın! Neon renkler çok moda!

18. Makyaj videoları çekmeyi düşünenlere…

srv.onedio.com

Özellikle genç kızlar arasındaki yeni trend, makyaj videoları. Youtuber olmayı düşünen kızlar sizleri buraya alalım. Çünkü makyaj videolarında eksik olmayan aksesuarları sizin için bulduk. 

Videolarda Pelikan figürlü neon ledler çok tatlı duruyor, buradan alabilirsin. Fırsat ürünüyken kaçırmayın! 😉

19. Makyaj kanallarının olmazsa olmazlarından...

19. Makyaj kanallarının olmazsa olmazlarından...

Dekoratif ışık kutusu için buraya bakabilirsiniz. Mottonuzu ya da o günkü modunuzu yazabilirsiniz! Alanlardan yorumlar:

'Ürün gayet güzel ve boyut olarak da ideal. Harfler bana tam geldi ( i harfi mevcut ama Ö harfi yok ) piyasaya göre sanırım bir tık ucuza almış oldum tercih edilebilir.'

20. Oyuncu Youtuberlar için daha “geeky” ürünler…

Oyun videoları çekenlerin çoğu için rahatlık ve 'geeky' görünüm önemli. Sırf havalı görünmek için midir bilinmez ama hepsinin ortak tercihi bu bilgisayar koltukları. İndirimi kaçırmadan satın almak için tıklayın. Aşırı konforlu gözükmüyor mu? Artık 7/24 oyun oynayarak video çekebilirsiniz… 

Çoğu oyun severin odasında olmasını istediği, oyuncu Youtuberların gözdesi Playstation ikonlu masa ışığı! Buradan satın alabilirsiniz.

Hem oyuncu kanalların hem de film severlerin ortak tercihi, süper kahraman figürleri. Seçtiğimiz figürleri buradan ve buradan satın alabilirsiniz. Umarız beğenirsiniz.

Bu konular da ilginizi çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
16
9
8
3
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın