Görüş Bildir
Haberler
Yerli Sharapova Destan Yazıyor

Yerli Sharapova Destan Yazıyor

Fatih
06.09.2014 - 01:23

Yerli Sharapova Destan Yazıyor

Sezonun son Grand Slam'i Amerika Açık'ta genç çiftlerde, finale yükselen İpek Soylu, oyun tarzını ünlü Rus raket Maria Sharapova'ya benzetiyor

Milli tenisçimiz İpek Soylu, geçen yıl genç çiftlerde yarı final oynadığı ABD Açık'ta bu kez finale yükselerek tarihi bir başarıya imza attı... İsviçreli partneri Jil Belen Teichmann ile 6 numaralı seribaşı olarak mücadele eden 18 yaşındaki sporcumuz, yarı finalde 7 numaralı seribaşı Slovak tenisçiler Viktoria Kuzmova-Kristina Schmiedlova çifti ile karşı karşıya geldi. Çok üstün bir oyun ortaya koyan Soylu-Teichmann çifti, mücadeleyi 6-3 ve 6-1'lik setlerle kazanarak finale yürüdü. Finale kadar rakiplerine set kaybetmeyen Soylu-Teichmann çifti, şampiyonluk için favori gösteriliyor.

HAYALLERİNİ GERÇEKLEŞTİRİYOR

Açık Tenis Turnuvası'nda oynuyor olmanın 'çok gurur ve keyif veren' bir duygu olduğunu ifade eden İpek, ' Benim için ABD Açık'ın yeri her zaman ayrıydı. Burada olmak büyük mutluluk. Antrenmanlarımızı çiftlere yönelik yapıyoruz. Her maça özel çalışmayla hazırlanıyoruz. Finale yükselmek inanılmaz güzel bir duygu. Burada şampiyonluk önemli ama hedefim yavaş yavaş ilerleyip ileride Türkiye adına büyük başarılar elde etmek ' dedi.

GENÇLER TEHLİKELİ OLDUKLARINI GÖSTERDİ

ABD Açık Tenis Turnuvası'nda özellikle gençlerde çok farklı sonuçların ortaya çıktığını ifade eden İpek'in antrenörü İlhan Mutlu ise ' Bu yıla kadar genelde favoriler turnuvayı kazanıyordu ancak bu sene favorilerin birçoğu ilk ve ikinci turlarda kaybetti. Adı duyulmamış oyuncular üst turlara çıktı. Bu da bu turnuvada oynamanın ne kadar önemli olduğunu ve gençlerin ne kadar tehlikeli olabileceğini gösteriyor. İpek çok iyi bir sporcu. Şampiyon olacağına inanıyorum ' değerlendirmesinde bulundu.

MARİA KORTTA İYİ AMA...

ENKA Spor Kulübü'nün sporcusu olan İpek Soylu, 1996 doğumlu. 2012 yılında Wimbledon'da gençler kategorisinde mücadele edip, aynı turnuvada gençler kategorisi ana tabloda oynayan ilk Türk kadın tenisçi olma başarısını gösteren İpek, o zamandan başarısının sinyallerini vermeye başladı. Nisan 2014'te Antalya'da düzenlenen ITF turnuvası finalinde İsrailli rakibi Deniz Khazaniuk'u 2-1 mağlup ederek kariyerindeki beşinci ITF şampiyonluğuna ulaşan İpek, tam bir Maria Sharapova hayranı ama sadece kortlarda. 'Oyunumu ona benzetiyorum' diyen İpek, 'Ancak davranış olarak değil. Onun davranışları bana tamamen ters geliyor. Dışarıdaki tavırlarını kastediyorum. Biraz fazla ciddi ve soğuk. Bana sempatik gelmiyor. Ama kortta ve oyunda benim oyun tarzıma yakın. Daha agresif ve ofansif bir oyun oynuyor' diyerek kendi karakterinin de Sharapova'dan ne kadar farklı olduğunu ortaya koyuyor.

AİLE BOYU TENİSÇİLER

Tenise 6 yaşındayken Adana'da başlayan İpek Soylu'nun annesi Serpil Hanım ve babası Sermet Bey ile kardeşi İrem de tenis oynuyor. Çocukluk yıllarını Adana'nın yaz sıcağında tenis kortlarında geçiren 18 yaşındaki sporcu, günlük tutmayı, resim yapmayı ve gezmeyi çok seviyor. İyi derecede İngilizce ve İtalyanca konuşan genç sporcu, Almancasını da ilerletiyor.

Sabah

Kaynak: http://www.sabah.com.tr/Spor/TumSporl...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın