Yarısından Fazlası Araba Sahibi Değil: Türkiye'de ve Diğer Ülkelerde Hane Başına Kaç Otomobil Düşüyor?
Yarısından Fazlası Araba Sahibi Değil: Türkiye'de ve Diğer Ülkelerde Hane Başına Kaç Otomobil Düşüyor?
Neredeyse 100 yılı aşkın bir süredir hayatımızın bir parçası olan otomobil endüstrisi, tecrübeli üreticileri ile yeni ürünlerini tüm dünyada sergilemeye devam ediyor. Peki ya biz tüketicilerde son durum ne? Kaçımız bir araba sahibiyiz? Yapılan araştırmalar sonucu, dünya çapında ve ülkemizde hane başına düşen otomobil oranı ortaya çıktı. İşte detaylar...
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Yapılan araştırmalar sonucu Türkiye'de ve diğer ülkelerde hane başına düşen otomobil oranı belli oldu.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Türkiye, toplamda 29 ülkede yapıla araştırmalarda yüzde 42'lik otomobil sahipliği oranıyla 16. sırada yer aldı.
Ülkemiz, refah düzeyi başta olmak üzere birçok unsurun etki ettiği hane başına düşen araç oranında geçtiğimiz dönemlere göre düşüş yaşadı.
Söz konusu düşüşün güncel ekonomik krizden kaynaklandığı düşünülürken, listenin başında yer alan İtalya, Almanya ve ABD'deki yüksek otomobil kullanımının altında yatan nedenler de incelendi.
ABD gibi ülkelerin nüfus yoğunluğunun az olması ve market, hastane gibi ihtiyaç alanlarının hanelere nispeten uzak mesafede olması, vatandaşların bir otomobile sahip olmasını neredeyse zorunlu kılıyor.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Öte yandan, İtalya, Almanya ve Japonya gibi ülkelerde toplu taşıma kolaylığına rağmen otomobil oranının oldukça fazla olması, yüksek refah düzeyinin bir göstergesi olarak yorumlanıyor.
Peki sizin bu konu hakkındaki düşünceleriniz neler? Yorumlarınızı bekliyoruz...
Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
Yorum Yazın
Araba sahibi olanlar içerisinde, hep 50 liralık yakıt aldığı halde arabayı garaja çekmek zorunda kalanlar da var yalnız. :)
Sorson şöyle derler " binmeyin oğlum napicaksin gezip otur evinde " 😒
Şahlanan ekonomimizle, ekonomik kriz yaşayan arjantin ve açlık çeken güney afrika ile kıyasıya yatış içindeyiz. Avrupa kıskanmasında ne yapsın he..