Görüş Bildir
Haberler
Türkiye'de E-Ticaret 2014’te Yüzde 30 Büyüdü

Türkiye'de E-Ticaret 2014’te Yüzde 30 Büyüdü

Batuhan
03.11.2014 - 15:48

Elektronik Ticaret İşletmecileri Derneği (ETİD), 2014 yılının ilk 9 ayında ülkemizde online alışveriş sektörünün gösterdiği gelişmeyi değerlendirdi. ETİD üyelerinden elde edilen veriler, Türkiye’de internet kullananlar arasında e-ticareti tercih edenlerin sayısının 12 milyonu geçtiğini ve 2014’ün ilk 9 ayında e-ticarette yaklaşık yüzde 30’luk bir büyüme yaşandığını ortaya koydu.

Online Alışveriş Yapanlar 12 Milyon

ETİD verilerine göre, 2013 sonu itibariyle e-ticaret hacmi 15,3 milyar TL’yi buldu. 2014’te internetten alışveriş yapanların sayısı 12 milyonu geçerken, e-ticaretin toplam perakende içindeki payı ise yüzde 1,7 oldu. E-ticarette en çok tercih edilen ürünlerin başında cep telefonu, tablet, bilgisayar ve televizyon gibi elektronik ürünler gelirken, bu ürünleri beyaz eşya, mobilya ve giyim ürünleri takip etti.

E-Ticaret Anadolu’da Yükseliyor

E-ticaretin en yaygın olduğu illerin başında, İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Adana ve Antalya gibi büyük şehirler geldi. Öte yandan e-ticarete ilginin her geçen gün arttığı Anadolu’da, internetten alışverişin en yaygın olduğu iller arasında Kocaeli, Konya, Diyarbakır, Samsun, Muğla ve Erzurum yer aldı.

Taksit yasağı gelen cep telefonu tek çekim alışverişlerde en çok tercih edilen ürün olurken, diğer kategorilerde daha çok taksitli alışveriş tercih edildi. Alışverişlerin yaklaşık %40’ı tek çekim olarak yapılırken, %60’ı taksit ile gerçekleşti. Alışverişin tutarı arttıkça taksit sayısının da artması dikkat çekti.

EticaretMag

Kaynak: http://eticaretmag.com/etid-turkiyede...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0