Görüş Bildir
Haberler
TOGG CEO'su Karakaş: '2032 Yılına Kadar 1 Milyon Aracı Bantlardan İndirmeyi Hedefliyoruz'

TOGG CEO'su Karakaş: '2032 Yılına Kadar 1 Milyon Aracı Bantlardan İndirmeyi Hedefliyoruz'

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu CEO'su Gürcan Karakaş, Bilişim Vadisi'nde düzenlediği basın toplantısında yerli otomobil projesi ile ilgili yeni detaylar paylaştı.

Fabrika çalışmalarına başlandığını ve Mayıs ayında fabrika temelinin atılacağını söyleyen Karakaş, '2032 yılına kadar 1 milyon aracı bantlardan indirmeyi hedefliyoruz' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

'Fabrikamız yıllık 175 bin üretim kapasitesine sahip olacak'

'Fabrikamız yıllık 175 bin üretim kapasitesine sahip olacak'

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu CEO'su Gürcan Karakaş, Bilişim Vadisi'nde düzenlenen basın toplantısında, yerli otomobil ile ilgili yeni detayları basınla paylaştı.

Fabrikanın plan projesinin hazır olduğunu söyleyen Karakaş, tesisin akıllı fabrika konseptli olacağını belirterek, 'Fabrika inşaatı için çalışmalara başladık. Baharda temel atılacak. Kaba inşaatın 12 ay süreceğini öngörüyoruz. 2022 yılı itibarıyla ön üretim araçlarımızı bantlardan indireceğiz. 22 milyar TL'lik yatırımla, yıllık ortalama 175 bin adetlik üretim kapasitesine ulaşacak fabrikamızda, 2032 yılına kadar 1 milyon aracı bantlardan indirmeyi hedefliyoruz.' dedi.

Marka ismi sonbaharda açıklanacak

Marka ismi sonbaharda açıklanacak

Marka ismini belirleme konusunda çalışmalar yaptıklarını ve nihai kararın sonbaharda açıklanacağını söyleyen Karakaş, 'Olabilecek en doğru markayı belirlemek için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Dünyanın önde gelen tüm büyük pazarlarını da içine alacak şekilde en doğru ismin sadece Türkiye’de değil global ölçekte de kabul edilebilir bir isim olmasını hedefliyoruz. Araştırmalarımızı Norveç, Almanya, Rusya, Fransa ve Türkiye’de gerçekleştirdik. Markamızın ismini sonbaharda duyuracağız.' dedi.

'2022’de Türkiye’de ödenmiş sermayesi en yüksek otomobil şirketi olacağız'

'2022’de Türkiye’de ödenmiş sermayesi en yüksek otomobil şirketi olacağız'

Karakaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

'Bu uzun vadeli bir proje ve yolculuk. 15 yıllık proje içinde finansmanın da sağlanmış olması lazım. Dünyanın en iyileriyle iş birliği yapıyoruz. Hata yapma lüksümüz yok. Fırsat penceresi 2023’ten itibaren daha hızlı kapanacak. Dolayısı ile başarı kriterlerinin hepsini dantel gibi işleyerek 2022’nin sonunda otomobilimizi çıkarmamız gerekiyor. Müşterilerin isteği doğrultusunda geliştirilmeyen her ürün ölü doğar. Dünyanın en iyileri ile çalışarak büyüyoruz. Belirli noktalarda ülkemizde henüz tecrübe yok. Olmaması sorun değil, biz onu yaratmak için uğraşıyoruz. 2022’de Türkiye’de ödenmiş sermayesi en yüksek otomobil şirketi olacağız. Kazandığımız parayı yeni yatırımlara yeni ürünlere harcayacağız'

Şarj altyapısı 2022'de oluşacak

Şarj altyapısı 2022'de oluşacak

Gürcan Karakaş, şarj altyapısı konusunda Norveç, Almanya, Fransa, İngiltere, ABD ve Çin'i yakından incelediklerini ifade etti.

Bu bağlamda kendilerinin de bir sistem geliştirdiklerini aktaran Karakaş, 'Türkiye’de kamudaki paydaşlarımızla paylaştık. Burada önemli olan başkalarının bu konuda yaptığı hataları tekrar etmemek. Şarj altyapısı 2022’de hazır olacak. TOGG olsun olmasın 2022’de Türkiye elektrikli araçlara girecek ve şarj altyapısını oluşturacak. Çünkü içten yanmalı motora sahip araçlar için pazar 2030'da yüzde 50’nin altına inecek. Bu da pazarın yüzde 50’den fazlasının elektrikli olacağı anlamına geliyor.” diye konuştu.

'2022'de piyasaya girdiğimiz zaman en son teknoloji neyse onu istiyoruz'

'2022'de piyasaya girdiğimiz zaman en son teknoloji neyse onu istiyoruz'

Batarya konusunda yöneltilen soruya karşılık Karakaş, 'Biz hiçbir zaman gidip de eski teknolojiyi biraz daha ucuz olacak diye buraya getirmiyoruz. Çünkü ucuz olan eski teknolojinin maliyetini tüketiciler çekiyor nihayetinde. Yeni teknolojiyle beraber eskiye göre 1-2 adım daha ileriye gidebiliyorsunuz. Bataryada da öyle. Bizim bataryada en önem verdiğimiz konu 2022'de piyasaya girdiğimiz zaman en son teknoloji neyse onu istiyoruz. Belki şu an onayı tamamlanmamışsa bile teknolojik olarak onu istiyoruz. Dünyada belli başlı 7 üretici var. Bunlar yaklaşık yüzde 95’ini yapar. Biz bu 7 üreticinin 6'sıyla gizlilik anlaşması imzaladık. Gizlilik anlaşması yaptığımız zaman bu şirketlerin uzun vadeli planlarını konuşabiliyorsunuz. Bu nedenle de geleceğe yönelik en son teknolojiyi görüşebiliyoruz.' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

'Bu aşamada ön sipariş almak doğru değil'

'Bu aşamada ön sipariş almak doğru değil'

Karakaş, otomobilin fiyatı ile ilgili gelen soruya ise şöyle yanıt verdi:

'Şu aşamada bunun fiyatını söylemek hem pazarlama hem de rekabetçilik anlamında doğru değil. Çünkü benim rakibim ben pazara girmeden 2-3 ay önce yüzde 15 indirimle girer hayata girmemizi zorlaştırır. Türkiye'de henüz oturmuş bir elektrikli otomobil piyasası yok. Olmadığı için de kıyaslayabileceğimiz, baz alabileceğimiz bir şey yok. Bu nedenle biz kendi stratejimizi, oyun planımızı Türkiye'deki mevcut üreticilerden pazar payı alabilecek şekilde kuruyoruz.'

Karakaş ön siparişlerle ilgili ise henüz imalatın başlamasına yaklaşık 2,5 yıllık bir süre olduğunu anımsatarak, bu aşamada ön sipariş almanın doğru olmadığını vurgulayarak, C-SUV modeli piyasaya çıktıktan sonra sedan modelinin de 18 ay içinde piyasaya girmesinin planlandığını sözlerine ekledi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
105
24
21
10
9
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
persona grata

Bu CEO, saddam'ın son enformasyan bakanı es-Sahaf'a benzemeye başladı... Gergin ortamın izlerken eğlendiren bir figürü idi. "ABD askerlerini yok ettik" açıkl... Devamını Gör

sakirecayyok

Motoru Bosch Alman, Çin'den de pil alacaklar, Tasarımı İtalyan olm bari lastikleri Petlas yapsaydınız. Kusura bakmayın ama bunlar yerli olmadığı sürece bu ar... Devamını Gör

Uyuşuk adam

2023 de şey edeceğiz hoopp 2032 de şey ettik hooopp 3022 de evinizde umarım sadece şaka olarak kalır...