Sosyolojiyle İlgilenen Bünyelere İlaç Gibi Gelecek 10 Kitap Önerisi
Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!
Sosyolojiyle İlgilenen Bünyelere İlaç Gibi Gelecek 10 Kitap Önerisi
Yaşadığımız dünyadaki toplumsal süreçleri yorumlamak istiyor ve bu toplumsal hareketlerin sebebinin ne olduğunu merak ediyorsanız, sosyoloji eğitimim boyunca baş ucu kitaplarımın arasında olan ve defalarca okuduğum eserleri sizinle paylaşmak istedim.
Çoğu saha kitabı olduğu için bir solukta okuyacağınıza eminim, sahayı okurken aynı zamanda teori kitaplarını da karıştırmanızı tavsiye ederim. Teori kitapları asla sıkıcı değildir, aksine sosyolojik bakış açısı kazanmanıza fayda sağlayacak rehberler olarak görebilirsiniz. Okuduğunuz kitaplar hakkında yorumlarınızı benimle paylaşmayı unutmayın. :)
Keyifli okumalar...
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
1. Tohum ve Toprak - Carol Delaney
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
2. Başkalarının Kiri - Gül Özyeğin
3. Sosyolojik Düşünmek - Zygmunt Bauman
4. Toplumsal Hafıza - Faruk Karaaslan
5. Dönüşüm - Franz Kafka
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
6. Sırtında Sepet - Özlem Şendeniz
7. Kuştepe Araştırması 1999 - Hasan Kırmanoğlu
8. Yalıtım ve Sosyal Temaslar - Robert Ezra Park
9. Beyaz Zambaklar Ülkesinde - Grigory Petrov
10. Tüketim Toplumu - Jean Baudrillard
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
1993 yılında İstanbul’da doğan sosyal girişimci Ece Çiftçi, Bahçeşehir Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nden 3 yıl gibi kısa bir sürede mezun oldu. Lise yıllarında başladığı sosyal sorumluluk projesine lisans eğitimi sırasında resmiyet kazandırıp, 2013 yılında SosyalBen Derneği’ni kurdu. Dernek çalışmalarının yanı sıra, kurumsal ve bireysel sosyal sorumluluk proje danışmanlığı veren SosyalBen Akademi şirketini hayata geçiren Çiftçi, 2017 yılında tüm sosyal sorumluluk çalışmalarını SosyalBen Vakfı çatısı altında topladı. Çiftçi, projelerine stratejik yatırım desteği alabilmesi için Garanti Bankası tarafından BBVA Momentum eğitim programına davet edildi. G20 ülkeleri dahilinde, 18-23 yaş arasındaki genç kadınların ülkelerindeki kadın sorunlarını aktarıp çözümler geliştirdiği 2017 G(irls)20 Zirvesi’nde Türkiye’yi temsil etti. Çiftçi, SosyalBen markaları ile yarattığı sosyal girişim ağıyla Kagider, Garanti Bankası ve Ekonomist Dergisi’nin düzenlediği Türkiye’nin Kadın Girişimcisi Yarışması’nda 34.000 kadın arasında “Türkiye’nin Kadın Sosyal Girişimcisi” seçildi. Halen SosyalBen Vakfı’nın Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı yürüten Çiftçi, uzmanlık alanlarından biri olan sivil toplum örgütlenmesi hakkında üniversitelerde öğretim görevlisi olarak ders veriyor. Dezavantajlı bölgelerde yaşayan 7-13 yaş arası çocukların sosyal gelişimlerini desteklemeyi, özgüven sahibi mutlu bireyler olarak yetişmelerine katkı yapmayı amaçlayan SosyalBen Vakfı, Çiftçi’nin liderliğinde ulusal ve uluslararası düzeyde saha ve eğitim çalışmaları gerçekleştiriyor.
Tüm içerikleri
Yorum Yazın
ah be moderatör sende atsana şuraya bi şeyma subaşı , bi goygoy twit güruhu , bak böyle layksız yorumsuz kalırsın işte