onedio
Görüş Bildir
article/comments
article/share
Haberler
Sosyal Girişimcilerin Fark Yaratmaları için Gereken 5 Temel Beceri

Sosyal Girişimcilerin Fark Yaratmaları için Gereken 5 Temel Beceri

Ece Ciftci
11.05.2020 - 12:47

Sosyal girişimcilik serüvenimde yarattığım fayda ile toplumdaki değişimi gözlemleyebilmek beni en çok motive eden süreçlerin başında geliyor. Değişim ilhamını sosyal girişimcilerden alıyor diye düşünmekteyim. Biz sosyal girişimcilerin yarattığı girişimler köklü değişiklikleri tetikliyor, tüm bu ilham veren hareketlerin bütünlüğü geleceği inşa etmek için toplumlara etki odaklı ölçümleme alanı sunuyor. Benim sosyal girişimcilik yolculuğumda dünyanın ihtiyaçlarına yönelik çözüm önerileri sunmak için gayret etmek ve fark yaratan temel becerileri ilke haline getirmek en değerli paydaşlarım oldu. Bu temel fark yaratan 5 temel beceriyi gelin birlikte inceleyelim.

İçeriğin Devamı Aşağıda chevron-right-grey
Reklam

1. Empati Becerisi

Çalıştığınız grubu anlıyor olmak o alanda oluşturduğunuz etkinin sürdürülebilir kılınmasını sağlıyor, bu doğrultuda empati becerisi, girişimi besleyen en değerli unsurlardan.

2. Ekip Çalışması

Ekibinizle birlikte toplumun ihtiyaçlarına yönelik birlikte hareket etmek size ve ekip arkadaşlarınıza güven, aidiyet ve bağlılık duygusu kazandıracaktır. Unutmayın ki güçlü bir ekip çalışması yarattığınız hikayenin en değerli parçası.

3. Yaratıcı Problem Çözme Becerisi

Problemlerle karşılaştığınız zaman bu problemlere yönelik yaratıcı çözüm önerileri geliştirmeniz sosyal girişimcilik serüveninizde yarattığınız faydanın daha hızlı ve yenilikçi çözümler sunmasına zemin hazırlayacaktır.

4. Liderlik

Ortak bir amaç doğrultusunda bir araya gelen grubu etkileyen ve yönlendiren liderler, sosyal girişimcilik ekosisteminde de fırsatların keşfedilmesi ve değerlendirilmesi yoluyla ortak amaca uygun hareket edilmesini sağlar. Sosyal girişimcilerin sahip olduğu liderlik özelliği gruptaki yenilikçi ruhu ortaya çıkarabilme, gerekirse risk alabilme ve grubun performansını yönlendirebilmeyi sağlar.

5. İnovatif Çalışma Becerisi

Benimsediğimiz tüm her şeyin orta yerine oturan teknoloji ve inovasyon iş yapış modellerini de yüksek oranda etkilemeye başladı.Geleneksel yöntemlerin yerine inovasyonun gücünün kullanılması en çok da uçsuz bucaksız hayalleri olan sosyal girişimcilerin işine yaradı. İnovatif çalışma becerisine sahip sosyal girişimciler teknolojiye olan kolay adaptasyonlarıyla fark yaratmaya devam edecekler.

İçeriğin Devamı Aşağıda chevron-right-grey
Reklam

Tüm bu beceriler doğrultusunda sizler de yaşadığınız çevredeki toplumsal bir sorunu veya ihtiyacı belirleyerek, bu sorunun ortadan kaldırılması veya ihtiyacın giderilmesi için girişimcilik prensiplerini kullanarak kalıcı çözümler üretmek adına bu beceriler doğrultusunda sosyal girişiminizle fark yaratabilirsiniz…

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda chevron-right-grey
Reklam

Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!

category/test-white Test
category/gundem-white Gündem
category/magazin-white Magazin
category/video-white Video
1993 yılında İstanbul’da doğan sosyal girişimci Ece Çiftçi, Bahçeşehir Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nden 3 yıl gibi kısa bir sürede mezun oldu. Lise yıllarında başladığı sosyal sorumluluk projesine lisans eğitimi sırasında resmiyet kazandırıp, 2013 yılında SosyalBen Derneği’ni kurdu. Dernek çalışmalarının yanı sıra, kurumsal ve bireysel sosyal sorumluluk proje danışmanlığı veren SosyalBen Akademi şirketini hayata geçiren Çiftçi, 2017 yılında tüm sosyal sorumluluk çalışmalarını SosyalBen Vakfı çatısı altında topladı. Çiftçi, projelerine stratejik yatırım desteği alabilmesi için Garanti Bankası tarafından BBVA Momentum eğitim programına davet edildi. G20 ülkeleri dahilinde, 18-23 yaş arasındaki genç kadınların ülkelerindeki kadın sorunlarını aktarıp çözümler geliştirdiği 2017 G(irls)20 Zirvesi’nde Türkiye’yi temsil etti. Çiftçi, SosyalBen markaları ile yarattığı sosyal girişim ağıyla Kagider, Garanti Bankası ve Ekonomist Dergisi’nin düzenlediği Türkiye’nin Kadın Girişimcisi Yarışması’nda 34.000 kadın arasında “Türkiye’nin Kadın Sosyal Girişimcisi” seçildi. Halen SosyalBen Vakfı’nın Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı yürüten Çiftçi, uzmanlık alanlarından biri olan sivil toplum örgütlenmesi hakkında üniversitelerde öğretim görevlisi olarak ders veriyor. Dezavantajlı bölgelerde yaşayan 7-13 yaş arası çocukların sosyal gelişimlerini desteklemeyi, özgüven sahibi mutlu bireyler olarak yetişmelerine katkı yapmayı amaçlayan SosyalBen Vakfı, Çiftçi’nin liderliğinde ulusal ve uluslararası düzeyde saha ve eğitim çalışmaları gerçekleştiriyor.
Tüm içerikleri
right-dark
category/eglence BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
3
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda chevron-right-grey
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın