Görüş Bildir
Haberler
Son Yılların En İyi Türk Filmleri! Vakit Kaybetmeden Bir An Önce İzlemeniz Gereken Kaliteli Türk Filmleri

Son Yılların En İyi Türk Filmleri! Vakit Kaybetmeden Bir An Önce İzlemeniz Gereken Kaliteli Türk Filmleri

Rana Önder
08.08.2022 - 13:17

Yabancı filmler izlemek kadar Türk filmleri izlemek de tercih edilebiliyor. Yurt dışındaki festivallerde de sergilenen ve ödüller alan pek çok filme de sahibiz ve sinemaya gitmek her ne kadar azalmış olsa bile salonlarda film izlemeyi seven ve festivalleri takip etmeyi bırakmayan bir çok kişi vardır. 

IMDb puanlarına göre sıralanmış içerisinde Görülmüştür, Okul Tıraşı, Ahlat Ağacı gibi hem festivallerde hem de sinema salonlarında büyük beğeni toplamış filmlerin ve Müslüm, Bergen, 7. Koğuştaki Mucize, Bizim İçin Şampiyon gibi gişe rekorları kırmış işlerinde yer aldığı son yılların en iyi Türk filmlerini konu edinen listeye göz atabilirsiniz. İyi seyirler. 🎥🎬

İçeriğin Devamı Aşağıda

30. Bir Aşk İki Hayat (2019)

30. Bir Aşk İki Hayat (2019)

IMDb: 6.1 

Özet: Bir aşk İki Hayat filminde sıradan bir kararın doğurabileceği iki ihtimalin sonucu anlatılır. Umut, köpeği ile Moda'da yaşan birisidir ve köpeği bir akşam dışarı çıkarmasıyla birlikte Deniz isimli bir kadınla tanışır ve Deniz ile birlikte birbirlerinin aşkları olurlar. Birlikte yeni bir hayata atılan ikili evlenirler, çocukları olur ve bambaşka bir hayat yaşarlar. Ancak her iki ihtimalinde iyi yönleri olduğu gibi oldukça üzücü ihtimalleri de vardır. 

Yönetmen: Ali Bilgin

Oyuncular: Bergüzar Korel, Engin Akyürek, İpek Bilgin

29. Geçen Yaz (2021)

29. Geçen Yaz (2021)

IMDb: 6.3 

Özet: 16 yaşındaki Deniz, yaz tatilinde bir sahil kasabasında çocukluk aşkının sevgisini kazanmaya çalışır ve bir aşk üçgeni içinde yol alır. Aslı ile yakınlaşmaya çalışan Deniz, bu sırada yakışıklı bir genç olan Burak'ın da Aslı'dan hoşlandığını fark eder. Deniz hem ilk aşk hem de yaz aşkı ile verdiği mcadelenin ve yaşadıklarının konu edinildiği bir yaz aşkı filmidir. 

Yönetmen: Ozan Açıktan

Oyuncular: Fatih Şahin, Ece Çeşmioğlu, Halit Özgür Sarı

28. Babamın Kemanı (2022)

28. Babamın Kemanı (2022)

IMDb: 6.4 

Özet: Ortak kederleri ve müzikle olan bağları sayesinde yetim bir kız, duygusal olarak uzak, başarılı kemancı amcasıyla bağ kurmak zorunda kalır. İki kardeş sorunlu bir çocuklu geçirir ve abi kardeşi Mehmet için gitmek zorunda kalınca abisine karşı hep bir kin duyar. Bir gün abisi Mehmet'in yanına gider ve öleceğini, bir yeğeni olduğunu söyler. Öldükten sonra yeğenine bakmasını isteyen abinin isteğini Mehmet başta yerine getirmek istemese de sonrasında yeğenine git gide bağlanır ve aralında özel bir bağ oluşur. 

Yönetmen: Andaç Haznedaroğlu

Oyuncular: Engin Altan Düzyatan, Belçim Bilgin, Selim Erdoğan

27. Görülmüştür (2019)

27. Görülmüştür (2019)

IMDb: 6.4 

Özet: Zakir, hapishanenin mahkumlara gelen mektupları kontrol eden bir görevde çalışır. Sabahları hapishanede mektupları okuyup sakıncalı yerleri karalayarak sansürleyen Zakir, akşamları da iş çıkışında bir yazı kursuna giderek hayatını idame ettirir. Bir süre sonra Zakir yazı kursunda verilen bir ödevden dolayı mahkumlardan birinin mektubundan çıkan Selma isimli bir kadının fotoğrafını gizlice alır. Zakir bir süre sonra Selma'nın fotoğrafından ilham almaktan öte onu bir takıntı haline getirir ve onun hakkında hikayeler kurgulamaya başlar. 

Yönetmen: Serhat Karaaslan

Oyuncular: Saadet Işıl Aksoy, Berkay Ateş, İpek Türktan

26. Müslüm (2018)

26. Müslüm (2018)

IMDb: 7.6 

Özet: Müslüm Gürses şarkılarıyla arabesk müziğin en önemli isimlerinden olmuştur. Hem müzikleri hem kişiliği ile insan için yalınca bir arabesk sanatçısı olmaktan öte bir baba olmuştur. Filmde de arabesk müziğin efsane ismi Müslüm Gürses'in çocukluk hayatından tanınır hale geldiği zaman dilimine kadarki hayat hikayesini, Muhterem Nur ile birlikte yaşadıkları sevgiyi konu edinir. Sanatçının konserlerinin, şarkılarının ve yaşadıklarının arka planına da değinen, zorlu çocukluğundan günümüze kadar geliş hikayesini anlatan bir filmdir. 

Yönetmen: Ketche, Can Ulkay

Oyuncular: Timuçin Esen, Zerrin Tekindor, Ayça Bingöl

İçeriğin Devamı Aşağıda

25. Kağıttan Hayatlar (2021)

25. Kağıttan Hayatlar (2021)

IMDb: 6.5 

Özet: Mehmet mahalledeki katı atık deposunu işleten güvenilir birisidir, aynı zamanda küçüklüğünden beri başta evsiz çocuklar ve gençler olmak üzere ihtiyacı olan herkese yardım eder. Bir gün hastaneye gittiği sırada kendi küçüklüğünü anımsatan bir 8 yaşındaki bir çocukla tanışır ve hayatı değişir. Bir süre sonra bu çocuk ile birlikte kendi gerçekliğini kaybetmeye başlayan Mehmet, çocuğun ailesini bulmaya çalışır. 

Yönetmen: Can Ulkay

Oyuncular: Çağatay Ulusoy, Emir Ali Doğrul, Ersin Arıcı

24. 9,75 (2020)

24. 9,75 (2020)

IMDb: 6.5 

Özet: 1990'ların Güneydoğu Türkiye'sinde askerlik hizmeti sırasında Ahmet, hayatının geri kalanında peşini bırakmayacak bir şey yaşar. 2013 yılında İstanbul'daki Gezi Parkı protestolarının kaotik günleri başladığında Ahmet beyin tümörü olduğunu öğrenir. Tıpkı gerçek ve kurgu arasındaki çizgi gibi, rüya ve gerçek onun için bulanıklaşmaya başlar. Ahmet bir yandan aklındakilerde mücadele etmeye çalışır diğer yandan da hayatının aşkı ile tanışır. 

Yönetmen: Uluç Bayraktar

Oyuncular: Nejat İşler, Funda Eryiğit, Menderes Samancılar

23. Sen Ben Lenin (2021)

23. Sen Ben Lenin (2021)

IMDb: 6.6 

Özet: İki dedektif, kıyıya vuran kayıp Lenin heykelini bulmak için Türkiye'nin kuzey kıyısındaki küçük bir kasabanın yerlilerini sorguya çeker ve heykel turistleri çekmek için kasaba meydanına dikilir. Sadece 12 saati olan iki dedektifin heykeli bulma maceralarını ve bu arayış dolayısıyla kasabanın da gizli geçmişinin ortaya çıktığı bir filmdir. Bir heykel ile sınırlı kalmayan bu durum incelendikçe köyün karanlık yüzü de ortaya çıkmaya başlar. 

Yönetmen: Tufan Taştan

Oyuncular: Barış Falay, Saygın Soysal, Melis Birkan

22. Sardunya (2021)

22. Sardunya (2021)

IMDb: 6.6 

Özet: 19 yaşındaki Defne, final sınavlarından hemen önce babasının felç geçirmesinden sonra memleketine dönmek zorunda kalır. Rehabilitasyon seansları, çifte bu güzel Akdeniz kasabasındaki kırılgan ilişkilerini iyileştirme şansı vermesine sebep olacaktır. Defne, İstanbul Üniversitesi'nde okurken babasının felç geçirmesi ile birlikte babasının yanına İzmir'e döner. Burada bir yandan tedavi sırasında babasının yanında dururken diğer yandan da babası ile olan ilişkisinin onarılmasını sağlıyor. 

Yönetmen: Çağıl Bocut

Oyuncular: İlayda Elif Elhih, Ali Seçkiner Alıcı, Evren Duyal

21. Sofra Sırları (2017)

21. Sofra Sırları (2017)

IMDb: 6.7 

Özet: Neslihan, dışarıdan son derece normal ve eşine bağlı duran bir ev hanımıdır. Kocası ve etrafındakiler tarafından iyi bir eş, iyi bir aşçı ve iyi bir insan olarak bilinen Neslihan, çevresindeki artan ölüm sayısıyla birlikte gizemli durumlarla karşılaşmaya başlar. Bu uğursuz olaylar ve her olayın ana karakteri olan kişilerin ölümü ile aşçının yemekleriyle esrarengiz bir bağlantı far edilir. Neslihan dışarıdan oldukça normal bir yaşantıya sahip gibi dursa da eşi tarafında fiziksel ve psikolojik şiddete maruz kalan bir kadındır ve Neslihan her şeyin normal göründüğü hayatı içerisinde bir seri katile dönüşür. 

Yönetmen: Ümit Ünal

Oyuncular: Demet Evgar, Fatih Al, Alican Yücesoy

İçeriğin Devamı Aşağıda

20. Kar (2018)

20. Kar (2018)

IMDb: 6.7 

Özet: Müzeyyen 20 yaşında olmasına rağmen lisede olan ve Bekir, Ebru, Hazerhan, Ferdane ve Kadir isimli arkadaşlarıyla vakit geçiren birisidir. Arkadaşlarıyla birlikte türlü olaylara karışan ve deneyimleyen Müzeyyen annesi ile konuşmayan babasının ise kendisini daha 9 yaşındayken terk ettiği bir genç kadındır. Ali ise Müzeyyen'in babasının kendilerini terk etme nedeni olan kadının çocuğudur. Ali, babasının yaptıklarını öğrenince ablasını bulur ve ona babası gibi olmadığını ispatlamaya çalışır. Ali'nin amacı ablasını Bolu'ya götürerek hayat kalitesini yükseltmek ve ablası ile arasında bir bağ oluşmasını sağlamaktır.

Yönetmen: Emre Erdoğdu

Oyuncular: Hazar Ergüçlü, Ozan Uygun, Halil Babür

19. Cinayet Süsü (2019)

19. Cinayet Süsü (2019)

IMDb: 6.7 

Özet: Seri katilin peşine düşen bir grup polis seri katilin izini sürmeye çabalıyor. Film, içerisinde komedi barındırmasının yanı sıra derin bir anlam da barındırıyor. Kara komedi türünde ortaya konmuş bir filmdir. Seri katil her öldürdüğü kurbanı başka renklere boyayı çeşitli bir düzenin içerisinde bırakır. Her biri birbirinden farklı olan cinayet ekibi ise bu seri katili ararken çeşitli maceralardan geçerler. 

Yönetmen: Ali Atay

Oyuncular: Uğur Yücel, Binnur Kaya, Cengiz Bozkurt, Mehmet Özgür, Mert Denizmen, Feyyaz Yiğit

18. Sibel (2018)

18. Sibel (2018)

IMDb: 6.8 

Özet: 25 yaşındaki Sibel, babası ve kız kardeşi ile Türkiye'nin Karadeniz bölgesinin dağlarında tenha bir köyde yaşıyor. Sibel dilsizdir, ancak bölgenin atalarının ıslıklı dilini kullanarak iletişim kurar. Köylüler tarafından reddedilen Sibel, komşu ormanda sinsi sinsi dolaşan ve köy kadınları arasında korku uyandıran bir kurdu avlamayı hedefler. Ormana gittiğinde ise bir kaçakla yolu kesişir. Yaralı, tehditkar ve savunmasız olan bu gizemli kaçak, Sibel'in dünyasına yeni birisi olarak giren ve ona farklı bakan ilk kişi olur. Islık ile iletişim kurabilen Sibel, gizemli adam ile karşılaşmasıyla birlikte hayatı değişir. 

Yönetmen: Çağla Zencirci, Guillaume Giovanetti

Oyuncular: Damla Sönmez, Emin Gürsoy, Erkan Kolçak Köstendil

17. Cebimdeki Yabancı (2018)

17. Cebimdeki Yabancı (2018)

IMDb: 6.8 

Özet: Yedi eski arkadaş akşam yemeği için bir araya gelmeye karar verirler. Herkes masaya oturmuş, sohbet ediyor, kahkaha eşliğinde yemek yerler. Yemek sırasında oyun oynamaya karar verilir. Oyun oldukça basit; herkes telefonlarını masaya koyacak, gelen her mesaj ve bildirim yüksek sesle okunacak. İlişkileri bozulmaya başlar. Bunca zamandır kendilerini çok yakın arkadaş sanan grup aslında birbirlerine yabancıdır. Telefonlarını başta ortaya koymak istemeseler de sonrasında bu durumu kabul eden arkadaşların gece boyunca birer birer kirli çamaşırları ortaya çıkar. 

Yönetmen: Serra Yılmaz

Oyuncular: Serkan Altunorak, Belçim Bilgin, Buğra Gülsoy, Şebnem Bozoklu

16. Beni Sevenler Listesi (2021)

16. Beni Sevenler Listesi (2021)

IMDb: 6.8 

Özet: Yılmaz artık sevilmeyeceğini düşünmeye başlayan ve bu fikri bir paranoya haline getiren birisidir. Cihangir'de ünlülere tedarikçilik yapan Yılmaz'ın hayatı yaşadığı bölge olan Bağcılar ve işini yaptığı Cihangir'de geçer. Yılmaz sattıklarının yanı sıra da ünlü arkadaşlarını mutlu etmeye çalışan bir gençtir. Bir gün polisin baskın yapması sonucunda satacak malı bulunmayan Yılmaz, artık sevilmeyeceğini düşünmeye başlar ve filmin konusunu da Yılmaz'ın kafasında kurduğu paranoyaları sonucunda yaşadıkları oluşturur. 

Yönetmen: Emre Erdoğdu

Oyuncular: Halil Babür, Hayal Köseoğlu, Ahmet Rıfat Sungar

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Çilingir Sofrası (2022)

15. Çilingir Sofrası (2022)

IMDb: 6.9 

Özet: İki eski lise arkadaşı olan Emir Can ve Yusuf Efe, 17 yılın ardından tekrardan bir araya gelirler. Ardan geçen zaman diliminde farklı yollara savrulan bu iki eski dost yıllar sonra Beyoğlu'nda bir çilingir sofrasında bir araya gelirler. Aslında birbirlerine aşık olan bu iki arkadaş hem toksik maskülenite hem de kendi iç dünyaları ile mücadele ederler. 

Yönetmen: Ali Kemal Güven

Oyuncular: Ahmet Rıfat Sungar, Barış Gönenen, Adnan Devran

14. Aykut Enişte (2019)

14. Aykut Enişte (2019)

IMDb: 7.0 

Özet: Bir aile komedi olan bu film izleyenler tarafından olumlu geri dönüşler alan bir komedi filmi olmuştur. Aykut, yalnızlığından şikayet eden ve bir aile kurmak isteyen birisidir. Aykut tam aile kuracağı kişi olan Nurhan ile evleneceği sırada dükkanına hırsız girer ve neyi varsa alır. Ardından Aile hasretinden mustarip olan Aykut'un sigortacı Gülşah'a yardım etmesi sonucu bir anda iki ailenin de damadı olur. 

Yönetmen: Onur Bilgetay

Oyuncular: Cem Gelinoğlu, Melis Babadağ, Ege Kökenli

13. Arif V 216 (2018)

13. Arif V 216 (2018)

IMDb: 7.0 

Özet: 8 yıl sonra, Arif'in GORA gezegeninden eski arkadaşı 216, Dünya'yı ziyaret eder. Arif ile 216 birlikte 60'ları ziyaret edecekleri bir maceraya atılırlar. İnsan olma hayali kuran 216'nın Arif'in yanına giderek insan olmaya çalışmasını konu edinen bir filmdir. 216 insan gibi davranmaya çalışır ancak onun robot olduğu anlaşılır ve 216 kendisini klonlayarak pazarlamak isteyen bir iş insanının eline düşer. Arif'te arkadaşını acımasız iş insanının elinden kurtarmak için bir maceraya atılır. 

Yönetmen: Kıvanç Baruönü

Oyuncular: Cem Yılmaz, Ozan Güven, Farah Zeynep Abdullah

12. Nuh Tepesi (2019)

12. Nuh Tepesi (2019)

IMDb: 7.1 

Özet: Orta yaş bunalımı yaşayan Ömer, ayrı yaşadığı babasının yarım asır önce diktiğini iddia ettiği kutsal Nuh Ağacı'nın altına gömülmek için son arzusunu gerçekleştirmek için öfkeli köylülerle mücadele etmek zorunda kalır. Ayrıyeten Ömer'in babası ile de arası iyi değildir ancak babasının son isteği için Nuh Tepesi'ndeki ağaç için mücadele eder. Temelinde baba-oğul yüzleşmesine dayanan sarsıcı bir filmdir. Filmde Ömer bir yandan babasının vasiyetini yerine getirmeye diğer yandan da hem boşanma aşamasındaki evliliğini kurtarmaya çalışır hem de babası ile aynı ortamda bulunabilmek için çaba sarf eder. 

Yönetmen: Cenk Ertürk

Oyuncular: Haluk Bilginer, Ali Atay, Mehmet Özgür

11. İki Şafak Arasında (2021)

11. İki Şafak Arasında (2021)

IMDb: 7.1 

Özet: Aile işinde ağır yaralanan bir işçinin ardından Kadir, hayallerini, ailesini ve yaralanan işçinin karısının hayatını etkileyecek ahlaki bir karar vermek zorunda kalmasının konu edinildiği bir filmdir. Kadir'in sevdiği kızın ailesiyle tanışacağı akşamı iş kazası ile birlikte hem hayatını hem de bildiği ahlaki değerleri yeniden gözden geçireceği bir sürecin içerisine girer. 

Yönetmen: Selman Nacar

Oyuncular: Mücahit Koçak, Nezaket Erden, Ünal Silver

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Bergen (2022)

10. Bergen (2022)

IMDb: 7.2 

Özet: Bergen filmi, 1959 yılında Mersin'de yedi çocuklu bir ailenin en küçük çocuğu olan Belgin'in hikayesini ele alır. Bergen Türk arabesk müziğinin kraliçesi olarak anılır ve yaşadığı zorlu hayatı ile de bilinir. Belgin'in Caz Kulüp'te başlayan müzik serüveni Adana'da bir müzikholden devam eder. Bergen, şarkı söylemeye derinden tutkulu bir sanatçıydı ve bu filmde hem Bergen'in hayatını hem de Halis Serbest ile tanışmasını, onun tarafından manipüle edilmesini, gördüğü şiddeti ve yüzüne kezzap atılmasını konu edinir. Sanatçının çocukluk yıllarından ölümüne kadarki zaman dilimi konu edinen bir filmdir. Ek olarak filmde Bergen'in hayatı en başından itibaren ele alındığı sanatçıya bambaşka bir yerden bakmayı ve medyanın zamanında oluşturduğu yanlış intibahı fark ettiren bir filmdir.  

Yönetmen: Mehmet Binay, Caner Alper

Oyuncular: Farah Zeynep Abdullah, Erdal Beşikçioğlu, Tilbe Saran

9. Okul Tıraşı (2021)

9. Okul Tıraşı (2021)

IMDb: 7.3 

Özet: İzole bir yatılı okulda gergin bir gün boyunca geçen bu ahlaki drama, bir çocuğun hasta arkadaşını katı bir bürokrasi karşısında kurtarmak için verdiği çaresiz mücadeleyi konu edinir. İzole edilmiş bu okulda artık küçük çocuklar yönetimin baskıları altında ezilmeye başlarlar. Yusuf ise hasta olan arkadaşını doktora götürmek için okul yönetimi, idarenin umursamazlığı ve yaşadığı bölgenin zorlu coğrafyası ile tek başına mücadele eder. 

Yönetmen: Ferit Karahan

Oyuncular: Samet Yıldız, Ekin Koç, Mahir İpek

8. Kelebekler (2018)

8. Kelebekler (2018)

IMDb: 7.4 

Özet: Kelebekler; Babalarının aramasıyla birlikte yıllar sonra bir araya gelen kardeşlerin Hasanlar Köyün'deki evlerine gitmelerini ve burada hem birbirlerini hem de babalarını tanımaya çalıştıkları, bir yandan absürt ama yandan da biraz buruk bir filmdir. Kardeşlerin her biri başka yönlere dağılmıştır birisi astronottur diğerleri ise bambaşka işlerle ilgilenirler. Başlarda köye gitmeye gönüllü olmasalar da memleketlerine gitmek hem kardeşlik bağlarının tekrardan oluşmasına hem de geçmişleri ile yüzleşmelerine ve veda edebilmelerini sağlar.

Yönetmen: Tolga Karaçelik

Oyuncular: Bartu Küçükçağlayan, Tuğçe Altuğ, Tolga Tekin

7. Kız Kardeşler (2019)

7. Kız Kardeşler (2019)

IMDb: 7.5 

Özet: Reyhan, Nurhan ve Havva isimlerinde üç kız kardeş küçük yaşta öksüz kaldıkları için farklı kişilerin yanında büyürler ve ayrı kalırlar. Orta Anadolu'da fakir bir köyde, daha varlıklı koruyucu ailelerde başarısız olan üç genç kız, birbiri ardına memleketlerindeki evlerine geri dönerler ve kardeşler geçmişlerine doğru bir yolculuğa çıkarlar. Üç kız kardeşin geçmişlerine kendi benliklerine dönmelerinin konu edinildiği bir yapımdır. 

Yönetmen: Emin Alper

Oyucular: Cemre Ebüzziya, Ece Yüksel, Helin Kandemir

6. Ölümlü Dünya (2018)

6. Ölümlü Dünya (2018)

IMDb: 7.6 

Özet: Dışarıdan sıradan, lokantasını işleten bir aile olarak görülen Mermer ailesinin aslında hiç de sıradan olmadığının hatta başlarını belaya sokmakta ne kadar iyi bir aile olduklarını gözlemleyebileceğiniz ve çokça güleceğiniz bir filmdir. Mermer ailesi normal bir lokantacılık ile ile ilgilenen bir aile gibi dursa da aslında Rus ajanlarıdır. Aileden birisinin çok önemli bir sırrı sevdiği kadına söylemesi ile birlikte Mermer ailesinin başı Rus ajanları ile belaya girer ve macera ile komedilerle dolu bir yola atılırlar. 

Yönetmen: Ali Atay

Oyuncular: Mehmet Özgür, Feyyaz Yiğit, Sarp Apak, İrem Sak, Meltem Kaplan, Özgür Emre Yıldırım, Ahmet Mümtaz Taylan, Doğu Demirkol, Alper Kul

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Aile Arasında (2017)

5. Aile Arasında (2017)

IMDb: 7.7 

Özet: Film; Solmaz ve Fikret'in tesadüfen tanışmaları sonucunda Fikret'in Solmaz'ın kızı için 'aile arasında' gerçekleşmesi planlanan bir nikaha katılmayı kabul etmesini ve ardından gelişen olaylardan oluşur. Fikret eşi ile boşanma aşmasınadır ve Solmaz'ı ise eşi yeniden terk etmiştir. Şans eseri bir araya gelen Solmaz ile Fikret, Solmaz'ın kızı için sahte bir aile oyununa girerler ancak bu oyun bir süre sonra gerçeğe dönüşmeye başlar ve aralarındaki bağ güçlenir. 

Yönetmen: Ozan Açıktan

Oyuncular: Engin Günaydın, Demet Evgar, Erdal Özyağcılar, Gülse Birsel, Şevket Çoruh, Fatih Artman, Su Kutlu, Ayta Sözeri, Derya Karadaş

4. Ahlat Ağacı (2018)

4. Ahlat Ağacı (2018)

IMDb: 8.0 

Özet: Sinan; edebiyata ilgili ve kitap çıkarmak isteyen genç bir adamdır. Sinan bir gün 'Ahlat Ağacı' isimli kitabı çıkarmak için memleketi Çanakkale'nin Çan ilçesine döner. Burada insanlardan kitap çıkarmak için gerekli olan bütçeyi bulmaya çalışır ancak bir yandan da babasının borçlarıyla uğraşmak zorunda kalır. Hayalini gerçekleştirmek için gittiği bu köyde hem etraftakiler hem de babası ile sorunlar yaşayan Sinan, bir yandan babası ve mahalleyle diğer yandan da hayalleri ime mücadele eder. 

Yönetmen: Nuri Bilge Ceylan

Oyuncular: Doğu Demirkol, Murat Cemcir, Bennu Yıldırımlar

3. Bizim İçin Şampiyon (2018)

3. Bizim İçin Şampiyon (2018)

IMDb: 8.2 

Özet: Şampiyon, efsanevi yarış atı Bold Pilot ile bir araya gelen Halis Karataş ile Begüm Atman arasındaki büyük aşk hikayesini anlatıyor. Bold Pilot ve daimi jokeyi Halis Karataş, unutulmaz başarılarla birlikte 1996 Gazi Koşusu'ndaki 2:26:22'lik rekor kırmışlardır ve bu başarıları ise henüz bir başkası tarafından tamamlanmamıştır. Bold Pilot'un bir diğer başarısı ise Halis Karataş ve Begüm Atman'ın arasındaki bağı ve aşkı oluşturmasıdır. Hem ünlü jokey Halis Karataş ve Begüm Atman'nın aşkını hem de Bold Pilot ile Halis Karataş arasındaki bağı konu edinir. Gerçek hayat hikayesinden uyarlanan bu filmde hem başarı hem aşk hem de bir takım dramatik olaylar izleyenlerin gözlerini doldurmuştur ve içine işlemiştir. 

Yönetmen: Ahmet Katıksız

Oyuncular: Ekin Koç, Farah Zeynep Abdullah, Fikret Kuşkan

2. Cep Herkülü: Naim Süleymanoğlu (2019)

2. Cep Herkülü: Naim Süleymanoğlu (2019)

IMDb: 8.2 

Özet: İlk Dünya Rekorunu kırdığında 15 yaşında olan ve spor hayatında 7 Dünya Rekoru, 3 farklı Olimpiyatta kazanılan 3 Olimpiyat Altın Madalyası, 6 Avrupa Şampiyonası, 7 Dünya Şampiyonası ve daha birçok başarıya imza atan Naim Süleymanoğlu'nun hayatının konu edinildiği bir filmdir. Naim Süleymanoğlu hem kişiliği hem de sporculuğu ile yalnız ülkemize değil dünyada da adını altın harflerle yazdırmış birisidir. Hem spor hayatının hem yaşadığı zorlukların konu edinildiği bir biyografi filmdir. 

Yönetmen: Özer Feyzioğlu

Oyuncular: Hayat Van Eck, Yetkin Dikinciler, Selen Öztürk

1. 7. Koğuştaki Mucize (2019)

1. 7. Koğuştaki Mucize (2019)

IMDb: 8.2 

Özet: Yanlışlıkla cinayetle suçlanan akıl hastası bir baba ile altı yaşındaki sevimli kızı arasındaki baba-kız sevgisinin hikayesidir. Bir gün sıkı yönetim komutanın kızı ölür ve bu ölümden Memo sorumlu tutulur. Memo bu olayın ardında idam ile cezalandırılmak üzere cezaevine götürülür. Memo'nun çevresi onun suçsuzluğunu kanıtlamaya çalışırlar ve bir adalet arayışına girerler bu sırada Ova ve Memo'nun ise tek isteği birbirlerine kavuşmaktır. Adalet arayışı içerinde geçen baba-kızın sarsılmaz bağının konu edinildiği bir filmdir. 

Yönetmen: Mehmet Ada Öztekin

Oyuncular: Aras Bulut İynemli, Nisa Sofiya Aksongur, Deniz Baysal

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
20
4
3
3
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?