Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!
Ruhun Kası Var Mıdır ya da Acaba İrade Dediğimiz Şey Ruhumuzun Kasları Mıdır?
Ve buna da “hayat içerisinde kendimizi geliştirebilmek, ilerleyebilmek; bedene, duyguya, zihne hâkim olabilmek, kararlarımızda netleşebilmek ve tekâmül edebilmek için acaba hangi enstrümana ihtiyacımız vardır?” diyerek tamamlayıcı bir soru ilave edelim.
Hayat içinde iradelerini iyi kullanan insanların karar verebilme güçlerinin çok daha yüksek olduğunu görürüz. Örneğin; bugün dünyada babadan, anadan yani aile vesilesiyle değil de kendisi zengin olan insanların - mesela CEO’ların, ya da yüksek maaş alan insanların - karar vericiler olduklarını görürüz. Bir karar vererek çok yüksek paralar, kazançlar elde ederler. İşte bu karar verebilme gücü aslında ayırt edebilme gücüdür.
Biz, doğruyu yanlıştan, pozitifi negatiften anbean ayırabilme gücümüzü geliştirdikçe, aslında ruh kaslarımızı geliştiririz.
Dış tesirler sizi yönetmeye başlıyorsa da o andan itibaren artık siz kendi varlığınızın efendiliğini dışarıya, başkalarına vermiş olursunuz. İşte bu sebeple insanların çok büyük bir kısmı başkaları tarafından yönetilir hâle gelir.
Oysaki sadece o “bir” olana; özünden, varlığından, Yaradan'dan aldığı gücü, enerjiyi tam olarak hissedip kulluk etmek önemliyken kula kulluk etmeye başlanır. İşte bugün gerek reklamlarla gerekse çeşitli sosyal medya kanalları ya da görsel algılarla kişinin iradesi ele geçirilebilir, başkaları tarafından yönetilebilir.
Onun için burada iradeyi geliştirebilmek en önemli unsurlarımızdan bir tanesidir. Gerçek ruhsallık, iradenin güçlenmiş olması ve bunun kişinin varlığının yani özünün yolunda kullanılabilmesidir. “Dediğim dediklik” değildir.
Böylesi yine hırsın, öfkenin, kızgınlığın, arkada egonun yönetimi altında olmaktır. İşte irade bunları birbirinden ayırır. Hangi alanda olursa olsun, doğru karar verebilme, seçim yapabilme; yaptığınız seçimin gelişiminize, tekamülünüze faydası olup olmadığının bilgisiyle gelişmesi durumudur.
Eğer bunu gerçekten ruhunuza, varlığınıza hizmet amacıyla değil de sadece maddi konfor ve dünyanın size sağlayacağı alan içerisinde düşünürseniz, bu “sığ” yaklaşım da sizi maddeye kul, köle hatta mahkûm edebilir.
O yüzden ruh kaslarımızı güçlendirelim; irademizle hayatımızı, geleceğimizi faydaya yani bütüne katkıya yönlendirelim.
Sevgilerimle.
Bu makalede öne sürülen fikir ve yaklaşımlar tamamıyla yazarlarının özgün düşünceleridir ve Onedio'nun editöryal politikasını yansıtmayabilir. ©Onedio
Yorum Yazın