onedio
Görüş Bildir
article/comments
article/share
Haberler
Ruhsal veya Bedensel Desteğe İhtiyacı Olmasına Rağmen Destek Almaktan Kaçınan 9 Tip

Ruhsal veya Bedensel Desteğe İhtiyacı Olmasına Rağmen Destek Almaktan Kaçınan 9 Tip

Pınar Kobaş
29.08.2016 - 16:50

Günümüz yoğunluğunda bir çok dış etken zihnimizi meşgul ediyor. Aile, iş yaşamı, kişisel ihtiyaçlar bir yana trafik, her yerden çıkan reklamlar vb. farkında olalım ya da olmayalım zihnimize ciddi bir yükü beraberinde getiriyor.

      Tüm bu durumlar dahilinde fizyolojik ya da psikolojik desteğe ihtiyacı olan ancak bu destekten kaçınan 9 tip insan olduğunu gözlemliyoruz.

Kaynak: http://www.pinarkobas.com/kalemimin-u...
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

1. "Bilmem"ciler:

Eğer neye ihtiyacınız olduğunu siz bilmiyorsanız yakınlarınız hiç bilemez. Otomatiğe bağlanmış 'bilmiyorum' cevabı yerine 'Ne istiyorum?', 'Bu süreçte neye ihtiyacım var?', 'Bana kimler yardımcı olabilir?' sorularına odaklanmanız sizi gerçek cevaplara götürecektir.

2. "Benim bir şeyim yok"cular:

Biz buna sorunuyla yüzleşmek istememe hali diyoruz. Halbuki bir aynaya baksanız ve odağınızı aynadaki yansımanıza verseniz, her insanın yardıma ihtiyacının olduğunu kendi gözlerinizle göreceksiniz.

3. "Bana kimse yardımcı olamaz"cılar:

Bu cümleyi genellikle hiç destek almamışlarımız kuruyor. Öncellikle hiç denemediğiniz bir yöntemin size yardımcı olup olamayacağını bilemezsiniz. Bu kurduğunuz cümle uzmanların yetersizliği ile ilgili değil, sizin o uzmana şifa sürecinde yardımcı olmayacağınızın göstergesidir. Paracelcus'un dediği gibi, 'hiçbir canlı yalnızca dış hekimin çabalarıyla var olamaz, dış hekim iç hekime sadece yardım edebilir.'

4. "Gittim ve fayda görmedim"ciler:

İki-üç defa terapiste gittiniz diye yıllardır biriktirdiğiniz sorunlarınızı çözemezsiniz. Bunun için bir sürece ihtiyacınız var. Aynı şey bedensel rahatsızlıklar için de geçerli. Hiçbir hastalık tek gecede oluşmaz. Bedende yaşanılan her sıkıntı bir birikimle oluşur. Aniden inen felç ya da geçirilen kalp krizi diye bir şey yoktur. Hastalıklar birikmişlikle ortaya çıkar.

      Yeri gelmişken bir kez daha söyleyelim.... Akıl, ruh ve beden birdir. Bedensel hastalıklarımızın birincil kaynağı ruhumuz. Bu bilgiyi artık modern tıp doktorları da kabul etmeye başladı. (Konuyla ilgilenenler için: Dr. Ender Özer'in Şifa Sende ve Şifa Sende 2 kitaplarında daha detaylı açıklamalar yer alıyor)

      Bu arada, eğer gerçekten uzun süredir destek almanıza rağmen ruh/beden sağlığınızda olumlu bir gelişme olmuyorsa tedaviye kendinizi kapatmak yerine başka bir uzmana gitmenizi öneririz.

5. "Şimdi sırası değil"ciler:

Şimdi değilse ne zaman?

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

6. "Tamam gideceğim. Ama şimdi değil"ciler:

Şimdi değilse ne zaman?

7. "Ona param yok şimdi "ciler:

Destek almak için ne zaman paran olacak?

      Para her zaman bahanedir. Bir kişi gerçekten fiziksel ya da ruhsal olarak destek almak istiyorsa bir yolunu bulur. Psikoloji ve sağlık sadece zenginlere hitap eden bir alan değil. Bahanelerden kurtul.

8. "Ben uzmanı da çıldırtırım sorunlarımla, bana yardımcı olamaz"cılar:

Şakacılar sizi:) Eğer işinin ehli bir uzmanla çalışıyorsanız merak etmeyin onu çıldırtmazsınız. Bu cümleniz aslında sizin kendinize ve sorununuza bakış açınızın yansımasıdır.

9. "Ya başkalarına anlatırsa sorunlarımı?"cılar:

Daha önce psikolojik danışmana başvurmamış kişilerin aklında oluşan en büyük sorulardan berisidir. Her mesleğin etik kuralları var. Sizin izniniz olmadan gittiğiniz uzman kimseye bir şey anlatamaz.

Hepimiz bir birey olsak da birbirimizle bağlantıdayız. Gerek aile içinde olsun, gerekse dost çemberimiz ve yaşadığımız toplum içinde zor süreçlerden geçebiliyoruz. Böyle süreçlerde hepimizin akıl, beden ve ruh olarak merkezimizde olmamız ve birbirimize destek olabilmemiz için kendimize düşen sorumluluğu almamız çok önemli. Bir uzmana başvurmak için asla çekinmeyin...

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
category/eglence BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın