Görüş Bildir
Haberler
PTT 1.Lig'de Haftanın Panoraması

PTT 1.Lig'de Haftanın Panoraması

Sanliurfa SK
12.12.2014 - 05:20 Son Güncelleme: 12.12.2014 - 10:22

PTT 1.Lig haftanın panoraması

PTT 1.Lig'in 12. haftası geride kalırken oynanan maçlardan çok olaylar ve maç sonu açıklamalar haftaya damga vurdu. 

Spor yazarı Ekrem Önder Çiftçi haftanın maçlarını değerlendirdi. 

 Adanaspor başkanı Bayram Akgül'ün Boluspor yenilgisi sonrası basın toplantısına katılarak 9 yıl önce satın aldığı Adanaspor A.Ş. 'nin artık kendisi için bittiğini, taliplerle görüşeceğini açıklaması, Osmanlıspor teknik direktörü Osman Özköylü'nün Kayserispor maçının ardından katıldığı basın toplantısında Kayserispor eski yöneticisi bayan ve basın mensuplarıyla tartışması,hakem hatalarına maruz kalan Elazığspor'un teknik direktörü Ümit Özat'ın türk futbolu ve hakemler hakkında yaptığı açıklamalar çok konuşuldu. 

 Maçlarına gelecek olursak; haftanın en çok merak edilen maçı zirveyi yarışında ki  Kayserispor - Osmanlıspor maçında galip gelen taraf  Kayserispor oldu.

 Kayserispor, lider Osmanlıspor'un namağlub ünvanına son verirken, puan farkını 2'ye indirdi. 12. hafta sonunda Kayserispor puanını 25'e yükseltirken, Osmanlıspor 27 puanda kaldı. Zirve yarışını ilgilendiren diğer karşılaşma ise Antalya Derbisiydi. Derbide gülen Albimo Alanyaspor oldu. Şanlıurfaspor, 2-1 Altınordu galibiyetiyle haftayı kayıpsız kapatırken, Adana Demirspor Gaziantep deplasmanında 3 puan bıraktı. 

 Adanaspor 0 - Boluspor 2 

 Geçen hafta Albimo Alanyaspor deplasmanın da  3 puanı 3 golle Adanaspor 4 maç aradan sonra galip gelmiş play-off umutlarını yeşertmişti. Adana Derbisinden sonra sahasında galibiyet alamayan Adanaspor Boluspor karşısında da bu şanssızlığa dur diyemedi. Alınan başarsız sonuçlara tepki gösteren taraftarlar başkan Bayram Akgül'ü ve teknik direktör Levent Eriş'i istifa davet ettiler. 

 Maç sonu basın toplantısına katılan Adanaspor A.Ş. yönetim kurulu başkanı Bayram Akgül 9 yıllık Adanaspor serüvenin an itibariyle sona erdiğini,  talip olacak kişilerle görüşüp kulübü devredeceğini açıklaması gündeme oturdu.  Müsabakanın geneline hakim olan Boluspor  İsviçreli santraforu Alexsander Prijovic'in 13 ve 90+4 attığı gollerle galip gelen taraftar oldu. Prijovic Adanaspor ağlarına bıraktığı 2 golle  ligdeki gol saysını 7'ye yükseltti. 

 Karşıyaka 2 - Denizlispor 2 

 

 

 2 hafta üst üste oynadığı derbilerden galip ayrılana Karşıyaka bir başka ege ekibi Denizlispor ile karşı karşıya geldi. Bucaspor ve Altınordu maçlarında defansif anlamda ki sıkıntıları çözdüğü gözlenen ekip Denizlispor karşısında iki kez geriye düşmesine rağmen puan almayı başardı. Konuk ekip 16. dakika da Yordanov ile 1-0 öne geçti.

 Karşıyaka bu gole 30. dakikada Can Erdem ile cevap vererek skoru 1-1'e getirdi. İlk yarısı beraberlikle tamamlanan maçta ikinci yarıya hızlı başlayan Denizlispor Genkov ile bir kez daha önce geçti. Müsabakanın 57. dakikasında Can Erdem maçın skorunu belirleyen golü attı. Ev sahibi Karşıyaka puanını 18'e yükseltirken, Denizlispor ise 13'e yükseltti. İzmir derbilerini boş geçmeyen  Can Erdem, 1129 gün sonra PTT 1.Lig'de 2 gol birden attı. (En son Denizlispor formasıyla 13 Mart 2011'de Boluspor'a 2 gol birden atmıştı.)

 Deplasman henüz galibiyet alamayan Denizlispor bu serisine devam etti. 

 Antalyaspor 0 - Albimo Alanyaspor 4 

 PTT 1.Lig'le bu hafta merakla beklenen karşılaşmalardan biri Antalya Derbisiydi. PTT 1. Lig'de zirve mücadelesi veren Antalyaspor, Albimo Alanyaspor'u ağırladı. Müsabaka öncesi yöneticilerin ve taraftarların dostluk mesajları, karşılıklı yapılan jestler derbi havasından çok, kardeş takımların mücadelesi görüntüsünü verdi. Maçın öncesi ve sonrasında yaşananlar ülkemize fair-play dersi niteliğindeydi.21 yıl aradan sonra ilk defa bir resmi müsabaka da oynanan Antalya Derbisi'nde gülen Albimo Alanyaspor oldu. Ligde bulunduğu konumu iç saha performansa borçlu olan Antalyaspor bu sezon sahasında ilk kez kaybetti.

 Antalya'da derbiye beklenen ilgi gösterilmedi. Bilet fiyatının 1 TL olamasına rağmen 7.700 kişilik Akdeniz Üniversitesi Stadı'nın büyük bir bölümü boş kaldı.8.hafta Osmanlıuspor sahasında 3-1 mağlup olan Albimo Alanyaspor 4 maç galip gelememiş ve teknik direktör Mehmet Altıparmak ile yollarını ayırmıştı. Kan değişiminin yaradığı gözlenen ve  Antalya derbisinde etkili oyun sergileyen Albimo Alanyaspor 4-0 gibi farklı ve bir o kadar sürpriz bir sonuca imza attı. Albimo Alanyaspor'a  3 puanı getiren goller 18 ve 70. dakikalarda Jonathan Ayıte, 36. dakikada Efecan Karaca ve 39. dakikada Koray Çölgeçen'den geldi. 

 Bu sonuçla Albimo Alanyaspor, puanını 17'e çıkarırken 22 puanda kalan Antalyaspor, Süper Lig yarışında ağır bir yara aldı.

 Elazığspor 1 - Giresunspor 2 

 

 Kısıtlı bütçesi,mütevazi kadrosu ile oynadığı futbolla takdir edilen Elazığspor sahasında Giresunspor'u ağırladı. Şuana kadar sahasında oynadığı 5 maçta 4 galibiyet, 1 beraberlikle yenilgi yüzü görmeyen Elazığspor müsabakanın hakemi Erkan Engin kötü yönetimi nedeniyle ilk mağlubiyetini aldı. MHK Başkanı Zekeriya Alp'ın düzenlediği basın toplantısında Giresunspor'un 2.golü öncesinde topun elle düzeltiğini ve golle sonuçlanan pozisyonda hakemin yanlış karar verdiği doğruladı.

 Hakem hatası karşılaşmanın önüne geçti Elazığspor teknik direktörü Ümit Özat maç sonu katıldığı basın toplantısında yaptığı yaptığı açıklamalarla gündeme oturdu.Elazığspor 23. dakikada Erdinç Yavuz'un golüyle ilk yarıyı 1-0 önde bitirdi. İkinci yarıda Giresunspor, 62. dakika da Alican Karadağ ve 83. dakikada Anton Chichulin'in golleriyle galip gelen taraf oldu.Bu sezon deplasmanda yenilmemesiyle dikkatleri üzerine  Çotanaklar,  Elazığ'da da bu serilerini sürdürdüler. 

 Şanlıurfaspor 2 - Altınordu 1 

 

 Şampiyonluğun en iddialı takımlarından olan ve geride kalan 11 haftada 19 puan toplayan Şanlıurfaspor, alt sıralardan kurtulmak isteyen Altınordu'yı Şanlıurfa GAP Arena'da konuk etti. Protokolde bakan ve milletvekillerinin yer alması ve müsabaka öncesinde sürekli ''hoşgeldiniz'' şeklinde anonsların yapılması bu müsabakanın ilginç yönüydü. İzmir ekibi maça iyi başladı, 27. dakikada Berkay Samancı'yla 1-0 öne geçen Altınordu, ilk yarıyı üstünlükle tamamladı.

İkinci yarıda Serdar Özbayraktar ve Volkan Okumak değişiklikleri oyunun dengesi değiştirdi.

 Şanlıurfaspor, 59. dakikada Serdar Özbayraktar ile bulduğu golle maça dengeyi getirdi: 1-1. 68. dakikada  tekrar sahne alan Serdar Özbayraktar, maçtaki 2. golüyle maçın skorunu belirledi. Daha önce Şanlıurfaspor'da gol krallığı yaşayan Serdar Özbayraktar  4025 gün sonra ligde Şanlıurfaspor adına gol kaydetti.(Şanlıurfaspor adına ligde attığı en son gol 7 Aralık 2003  Cizrespor - Şanlıurfaspor maçı)  Bu sonuçla Şanlıurfaspor puanını 22'ye çıkararak Antalyaspor'un averajla gerisinde kalarak 4. sıraya yükselirken, Altınordu 11 ile 16.sırada kaldı. 

 Manisaspor 1 - Samsunspor 3 

 Bu sezon inişli çıkışlı bir grafik sergileyen Manisaspor'da geçen sezon Gaziantep BBSK deplasmanın da çapraz bağları kopan İsmaik Köse yaklaşık 8 ay sonra ilk kez lig müsabakasında ilk 11'de sahaya çıktı.Osmanlıspor maçında ilk 11 'de görev yapan Oğuzhan Kayar, Mustafa Sarp ve Branimir Subasic'in yedek kulübüsinde olması herkesi şaşırttı.Maça ilgi çok azı 500 Manisaspor, 20 de Samsunspor taraftarı tribündeydi.

 Manisaspor'un bu sezon en az seyirciye oynadığı maç bu maç oldu. Müsabakanın ilk yarısı golsüz eşitle geçildi. İkinci yarıda Samsunspor Recep Niyaz , MBilla, ve kaptan Musa Aydın ayağından gelen 3 golle 3 puanı alan taraf oldu. Manisaspor'un tek golünü Nedad Milijas'dan geldi. Bu sonuçla Samsunspor puanını 17'ye çıkarerken, Manisaspor  10 puanda kaldı.

 Orduspor 1 - Bucaspor 3 

 

 PTT 1.Lig'de bu sezon çıktığı 12 maçta 10 yenilgi alarak kulüp tarihinin en kötü lig başlangıcı yapan Orduspor 84 gündür galibiyete hasret çıktığı müsabakada yine galip gelemedi. Geride kalan 12 hafta 6 farklı teknik direktörün görev yaptığı Orduspor'da Fikret Yılmaz 4 maçta 3 puan, 1 maça çıkan Erkan Sözeri 1 puan alırken 3 maçta görev yapan Sebahattin Albayrak , 2 maçta görev yapan Levent Devrim,1 maçta görev yapan Ali Şahin puan almadılar.

 1095 gün aradan sonra yedek kulübesinde görev alan Ziya Doğan 'da Orduspor'da ki kötü gidişata durduramadı. (Ziyaeddin Doğan'ın görev yaptığı en son karşılaşma 08.12.2011 Ankaragücü - Bursaspor )Ateş hattını yakından ilgilendiren karşılaşma Bucaspor çok önemli bir galibiyet elde etti.  17. dakika da Erkan'ın kullandığı köşe vuruşunda Nsaliwa topu ağlara gönderdi. 1-0 25. dakikada Orduspor Yasin Ozan'ın sert şutuyla skoru 1-1'e getirdi.44. dakika Yasin Avcı'nın kafa golü ile durumu 1-2 yaptı. 90+3'te İskender Alın'ın kafa golü maçın skorunu belirledi.

 Gol krallığında zirvede yer alan İskender Alın bu maçta 10. golünü kaydetti.10 puan ile 16.sırada bulunan Bucaspor, aldığı galibiyetle üç basamak birden yükselirken, Orduspor 4 puan ile son sırada kaldı. 

 Kayserispor 3 - Osmanlıspor 1 

 

 Zirvede yer alan iki takımın mücadelesinde Kayserispor kendi sahasında Osmanlıspor'u 3-1 yendi, Osmanlıspor'un namağlub ünvanını son verdi.  Osman Özköylü yönetiminde ki Osmanlıspor (Ankaraspor) 212 gün sonra ilk kez mağlup oldu.

 Kadir Has Stadı'ndaki maça hızlı başlayan Kayserispor, 5. dakikada Marko Simic'in golüyle öne geçti: 1-0. 21'de kazanılan penaltı atışını gole çeviren Muhammet Reis ilk yarının skorunu ilan etti: 1-1. 57. dakikada Osmanlıspor'da Muhammet Reis kırmızı kartla oyundan ihraç edildi.  Rakibi 10 kişi kaldıktan sonra daha etkili oynayan Kayserispor, 69. dakika  Mert Nobre ile skoru 2-1'e getirdi. Osmanlıspor 84. dakikda Bilal Aziz Özer ile bir penaltıdan faylanamadı. 90.dakika Kayserisporlu Diego Biseswar attığı golle maçın skorunu belirledi. 3-1.

 PTT 1.Lig'in namağlup tek takımı ünvanını yitiren Osmanlıspor 27 puanla zirvede ki yerini korurken, Kayserispor 25 puana yükseldi lider ile arasında puan farkını ikiye indirdi.  

 Gaziantep BBSK 1 - Adana Demirspor 0 

 12. hafta kapanış maçında Gaziantep Büyükşehir Belediyespor ile Adana Demirspor karşı karşıya geldi. Kamil Ocak Stadı'nda oynanan mücadeleyi 2. dakikada Köksal Yedek'in attığı golle kazanan Gaziantep BBSK 352 gün sonra sahasında galip geldi. Sahasındaki en son galibiyetini 22 Aralık 2013'de geçen sezonun 18. haftasında TKİ Tavşanlı Linyit maçında 2-1'lik skorla elde eden Gaziantep Büyükşehir Belediyespor, bu maçın ardından taraftarının önünde çıktığı 13 karşılaşmadan sadece 5 beraberlik alabildi. 

 Bu sonucun ardından Gaziantep Büyükşehir Belediyespor 14 puanla 11. sıraya yükseldi, Adana Demirspor ise 20 puanla 5. sırada kaldı.

 Ekrem Önder ÇİFTÇİ

İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın