Görüş Bildir
Haberler
Mustafa Koç Son Yolculuğuna Uğurlandı

Mustafa Koç Son Yolculuğuna Uğurlandı

Batuhan
24.01.2016 - 10:24 Son Güncelleme: 24.01.2016 - 18:26

Geçirdiği kalp krizi nedeniyle hayatını kaybeden iş adamı Mustafa Koç, Zincirlikuyu Mezarlığında yer alan aile kabristanında toprağa verildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

21 Ocak Perşembe günü geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, bugün son yolculuğuna uğurlandı.

İlk tören Koç Holding Genel Müdürlük binasında Üsküdar Nakkaştepe'de düzenlendi. Ardından Koç'un cenazesi namaz için Marmara İlahiyat Fakültesi Tatbikat Camii'ne götürüldü.

İşadamı Mustafa Koç’un cenaze namazının kılınacağı Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tatbikat Camii’nde tüm hazırlıklar tamamlandı. Caminin avlusuna paspaslar serildi. Cemaatin yoğun kar yağışından etkilenmemesi için avlunun üzeri kapatıldı, çadırlar kuruldu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Basın mensuplarının alınmadığı töreninin ardından Koç'un cenazesi Seymenler eşliğinde holding binasından çıkartılarak, cenaze namazının kılınacağı Üsküdar Marmara İlahiyat Fakültesi Tatbikat Camii'ne götürüldü. Koç Ailesi camide taziyeleri kabul etti.

Camide iki kollu yaklaşık 100 metrelik çiçek ve hayır kurumlarına bağış yapanların isimlerinin yer aldığı çelenkler yer aldı.

Liderler cenazede

Liderler cenazede

Öğle namazı vaktinde düzenlenen törene, Koç ailesinin ve sevenlerinin yanı sıra, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile işe Emine Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, eski Başbakan Mesut Yılmaz ve eşi Berna Yılmaz, İstanbul Valisi Vasip Şahin, Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ve kulübün yönetim kurulu üyeleri, eski Galatasaray Kulübü Başkanı Faruk Süren, eski Başbakanlardan Bülent Ecevit'in eşi Rahşan Ecevit, sanatçı Demet Akbağ, iş adamları Nazif Zorlu, Hüsnü Özyeğin, Mehmet Ali Aydınlar, iş kadını Serpil Timuray ile askeri yetkililerin de aralarında bulunduğu, iş, siyaset, spor ve sanat dünyasından isimler katıldı.

Doğan Holding Onursal Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Doğan, eski Başbakan Yardımcısı Hüsamettin Özkan ile CHP Milletvekili Mehmet Haberal'ın da taziyede bulunup camiden ayrıldığı görüldü.

"Güle güle mavi gözlü, güler yüzlü patron, seni unutmayacağız"

"Güle güle mavi gözlü, güler yüzlü patron, seni unutmayacağız"

Cenazenin bulunduğu kısma giremeyen binlerce kişi cami dışında kaldı. Bir seveni Mustafa Koç için astığı, ''Güle güle mavi gözlü, güler yüzlü patron, seni unutmayacağız.' pankart dikkat çekti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Mustafa Koç'un tabutuna sarılan sancakta ne yazıyor?

Mustafa Koç'un tabutuna sarılan sancakta ne yazıyor?

Mustafa Koç son yolculuğuna Sadberk Hanım Müzesi’nden getirilen Osmanlı sancağı ile uğurlanıyor. Aynı sancak daha önce de Mustafa Koç’un halası Sevgi Gönül’ün 2003 yılındaki cenaze töreninde kullanılmıştı.   

Mustafa Koç’un tabutunun üzerine örtülen Osmanlı sancağında ise şunlar yazıyor:

Lâ ilâhe İllallâhu el-Melikü'l-hakku'l-mubîn Muhammedun resûlullâh sadiku'l-va'di'l-emîn.

'Hak ve gerçek olan kainatın sahibi Allah'tan başka ilah yoktur. güvenilir ve sözünde sadık Muhammed, onun elçisidir.'

Dedesinin yanına defnedildi

Dedesinin yanına defnedildi
Dedesinin yanına defnedildi

Kalp krizi nedeniyle hayatını kaybeden Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç'un Zincirlikuyu Mezarlığı'ndaki kabri görevliler tarafından hazırlandı.

Mustafa Koç cenaze namazının ardından Zincirlikuyu'da dedesi Vehbi Koç'un yanına defnedildi.

Ajanslar

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Sorgulayan

Apaçık gerçeğin sahibi Allah’tan başka ilah yoktur. Emin ve sözünün eri olan Muhammed Allah’ın Rasulüdür. Yazıyormuş tabutun üstünde.

Sorgulayan

Bu haberde geçmiyordu bende bunu burada paylaştım. normalde Her nefis ölümü tadacaktır Ayet i yazıyordu yani farklı bir şey olduğundan yoksa paylaşmanın bile... Devamını Gör

Fatih Albayrak

Bir olan tek Allah'tır,bizse onun merhametine ve acımasına ihtiyaci olan aciz kullarıyız,Allah dilemese şu an nefes almamızın mümkünatı yoktur.Biz egolarımız... Devamını Gör

don quijote

Siyasetçileri bir araya getiren nadir şeylerdendir: Kapitalizm.

Pasif Kullanıcı

Ayni çarktan ekmek yiyip ayni çıkarlar olunca tabii bir araya gelirler.