Görüş Bildir
Haberler
Mücahit Birinci Kimdir, Kaç Yaşındadır? Mücahit Birinci ile Ersan Şen Tartışması

Mücahit Birinci Kimdir, Kaç Yaşındadır? Mücahit Birinci ile Ersan Şen Tartışması

Dün akşam HaberTürk ekranlarında yayınlanan Enine Boyuna programında gergin anlar yaşandı. Programın yorumcularından ceza hukukçusu Prof. Dr. Ersan Şen ile AKP MKYK üyesi Mücahit Birinci arasında gergin anlar yaşandı. Naci Ağbal’ın görevden alınması sebebiyle tartışan ikili, programın sonunda da karşı karşıya geldi. Yaşanan gerginlik sonrası Mücahit Birinci’nin kim olduğu araştırılıyor. Mücahit Birinci kimdir, kaç yaşında? Mücahit Birinci’nin eğitimi nedir, hangi görevlerde yer almıştır? İşte Mücahit Birinci’nin hayatı ve kariyeri…

İçeriğin Devamı Aşağıda

HaberTürk televizyonunda ekranlara gelen 'Enine Boyuna' adlı programda eski Merkez Bankası Başkanı Ağbal'ın görevden alınması gündeme gelince stüdyoda gerginlik yaşandı.

Ersan Şen ile AKP'li Birinci arasında geçen diyalog şöyle:

Ersan Şen: Naci Ağbal gibi bir insanı, Merkez Bankası Başkanlığına getirip de sabahın 4'ünde niye görevden alıyorsunuz, gerekçesi ne arkadaş. Ne yaptı bu adam?

AKP'li Birinci: Anayasal yetkisi var.

Şen: Hiçbir şekilde hukuk devletinde 'anayasal yetkisi vardır' diyerek işin içinden kurtulamazsınız. Çünkü o anayasal yetkinin kullanılmasının maliyeti bize.

Birinci: Alışacaksınız, alışacaksınız

Şen: Hayır hiçbir şeye alışmayacağız

Mücahit Birinci Kimdir, Kaç Yaşındadır?

Mücahit Birinci Kimdir, Kaç Yaşındadır?

Mücahit Birinci, Yavuz Bahadıroğlu'nun oğludur.

1974'te Rize'de doğdu. İlkokulu Abdi İpekçi İlkokulu'nda okudu. Ortaokul ve lise öğrenimimi Akasya Koleji'nde tamamladı. 1998'de İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. Avukatlık mesleğine 2000 yılında başlayan Birinci; Tefekkür, Yeni Yaklaşım gibi dergi ve internet sitelerinde Türkiye, dünya siyaseti ve yakın tarih üzerine köşe yazıları kaleme almaktadır.

Genç Yönetici ve İş Adamları Derneği (GYİAD), Şehriyar Derneği, Demokrat Hukukçular Derneği, Kas Hastalıkları Derneği gibi pek çok sivil toplum kuruluşuna üye olan Birinci, evli ve 1 çocuk babasıdır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
12
7
3
2
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın